fbpx

Zelfelement; het doel van de persoonlijke berekening

Iedere berekening in Feng Shui heeft een doel. Maar wanneer het om de persoonlijke berekening gaat, wil het nog wel eens resulteren in indianenverhalen waarin het begin moeilijk te traceren is, terwijl het zelfelement het doel van de berekening vormt.
Toch wil “men” er nog wel heel andere uitkomsten aan koppelen.

De populaire Feng Shui in de bladen en op TV

populaire Feng Shui in de krant

Daar hebben we te maken met het geboortejaar en ….. dat was het dan!

Daarmee is de wereldbevolking opgedeeld in 12 compartimenten evenals in de populaire astrologie. Dat kan ook niet anders, want voor een complete authentieke berekening zijn veel meer details van belang.

Dat geldt voor astrologen en dat geldt ook voor Feng Shui professionals. Maar een krant of 10 minuten TV kunnen de authentieke kunde niet verwoorden. Daarmee vervalt die mogelijkheid.

Vervanging van authentieke kunde in verkoopbare details

Het is een gewiekste manier van marketing om het grote publiek te bereiken met 12 dierenriemtekens en de vormschool. Dat hoeft niet te betekenen dat zij de authentieke kunde niet kennen, zij nemen het alleen niet op in hun marketing. Misschien voelen ze zich er ook niet in thuis, want dat verkoopt weinig prullaria of dure interacties.

De authentieke Feng Shui gaat veel verder

tafel met 4 poten als metafoor

Daarvoor kunnen we de metafoor van een tafel gebruiken. Behalve de toepassing van de jaarlijkse dierenriem (poot 1) wordt daarvoor ook de maand (poot 2), dag (poot 3) en het uur (poot 4) aan gegevens gebruikt.
Alle vier poten dus.

Voor de verbinding richting tafelblad (de cliënt) worden de dierenriemgegevens aan onaantastbare elementen verbonden.
Samen vormen zij de ingrediënten van de 4 Pilaren. En de 4 Pilaren worden weer aangevuld met de details die daaraan zijn verbonden om samen het “mandje van elementen” te vormen.

Samen, 4 poten en een tafelblad, vormt het een stabiel geheel. Alle informatie krijgt een plek en vormt een (later)  doel.

Het mandje van elementen bevat ook het zelfelement

Dat Zelfelement is het eerste waar het om gaat in de authentieke berekening. Dát en de sterkte ervan!

Die sterkte is bepalend voor de keuze aan bekrachtigende en verzwakkende elementen. Velen denken dan dat een zwak zelfelement synchroon staat aan een zwakke persoonlijkheid, maar dat is absoluut een misverstand. Ook staat een sterk zelfelement niet per definitie voor een sterke persoonlijkheid. Het vormt letterlijk de sterktebepaling op elementniveau.

En de sterkte van het zelfelement

sterkte van het zelfelement

Het vormt de basis voor vrijwel alle Feng Shui adviezen. En daarmee is het doel van de berekening in eerste instantie behaald.

Zo simpel is dat!

Dat kan behoorlijk ontnuchterend werken als u al die indianenverhalen zo mooi vond klinken. Maar de authentieke kunde is werkend gericht. Dus werkend met de bekrachtigende elementen om welvaart in alle segmenten van uw leven naar u toe te kunnen halen.

Gebruik de bekrachtigende elementen

Stel, hout en water zijn uw bekrachtigende elementen. Dan kunt u daarmee een basis vormen voor alles waar u mee wilt werken. Het geeft u inzicht vooraf, ultieme shopmogelijkheden en extra zelfvertrouwen.

Het is wel van belang hiermee te leren omgaan.

Want de mens heeft – als het goed is – twee benen om mee te lopen. Zo ook in Feng Shui!

Het ene been beweegt met de wetenschap van uw zelfelement. Dus de kennis van uw bekrachtigende elementen en verzwakkende elementen.

Het andere been beweegt met de invloed van de tijd. Iedere jaar, maand en dag heeft ook elementen. De interactie met die van uw andere been vormt de basis voor TIMING.

Fashion Chi als basiskennis voor uw kledingkastU kunt uw kledingkast erop aanpassen

De bekrachtigende elementen vormen de basis voor uw Fashion Chi; uw kleding-kleurenwaaier die u net zo specifiek kunt maken als bij u past. U kunt het zelfs combineren met uw kleurenpaspoort van uw kleurspecialist voor de nuances richting seizoentype.

Een mens wordt van cadeautjes blij. Vandaar dat ik uw persoonlijke berekening completeer met de kleuraanwijzingen voor uw “Dress 4 Success”.

Het zijn juist de simpele antwoorden die u verder brengen, maar u kunt natuurlijk ook met mij de stad ingaan, waarbij nog veel meer aan de orde komt.

Ook de Nutrition Chi krijgt u aangereikt.

De mens is meer dan de kennis van zijn of haar zelfelement; eten en drinken vormt een basis in de gezondheid en dus de welvaart daarvan. Na het persoonlijk doornemen van uw berekening – kan gerust per telefoon of Skype – krijgt in de opvolgende maanden iedere keer een cadeautje; Nutrition Chi doet daar ook aan mee.

Want juist als het leven even meer van ons eist dan wij aan energie voorradig hebben, wordt Nutrition Chi de bron waarmee we de voorraad weer kunnen aanvullen.

persoonlijkheidUiteraard heeft dat zelfelement kenmerken.

Nu is dat geen karakterbeschrijving, maar u kunt er wel karaktertrekken in meerdere of mindere mate herkennen. Het is dus meer even snuffelen aan dat wat u met anderen die dit zelfelement ook hebben, gemeen kunt hebben…. een beetje of heel veel.

Uiteraard is dat niet alles, want al die andere elementen in dat mandje hebben ook hun invloed. Maar in eerste instantie is dat bijzaak, want u bent uniek.

Het is belangrijk dat u uzelf leert begrijpen op element-niveau.

Dus even gniffelen om uw positieve ontdekkingen en de negatieve schuift u gewoon aan de kant; u bent mens, nietwaar?

TIMING is alles in Feng Shui

Het is dat andere been, weet u nog? (Even naar boven scrollen.)
Timing bepaalt de interactie met de bekrachtigende elementen, de interactie met de Flying Stars (tijdgerelateerde beweging van de universele Chi) en de algemene Chi.

Timing; op 2 benen lopen in Feng Shui

Iedere cliënt geef ik het cadeautje van een maand TIMING

TIMING is zo’n specifiek Feng Shui gebeuren dat het voor de westerling amper te bevatten valt.
Wanneer u weet dat de TIMING aangeeft dat het van belang is
– uw kleding aan te passen (om uw onderbewustzijn via uw ogen correct te voeden)
– of uw communicatie met anderen en uzelf aan te passen (om uw onderbewustzijn via uw oren te kunnen ondersteunen)
– en al die andere dingen die uw zelfbewustzijn kunnen bekrachtigen,
– weet u zich verzekert van een correcte aansturing van uw bekrachtigende elementen wanneer het ertoe doet.
– en…
– wanneer wel en wanneer niet een bindende afspraak te maken of contract te ondertekenen.

Pas als u heeft kunnen snuffelen, weet u wat u ermee kunt. Nou ja, voor u echt de klemtonen leert begrijpen en gebruiken, bent u waarschijnlijk een paar maanden verder. Maar dat vormt dan het opbouwen van routine.

Kijkrichtingen completeren het geheel

De kijkrichtingen in Feng Shui zijn zo’n 4000 jaar getest; dan kunnen we best wel zeggen dat het een goede aanvulling betreft.  Het doel van de kijkrichtingen heeft te maken met het onderhouden of aantrekken van de welvaart in alle basissectoren van het leven; liefde, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en financiële rijkdom.

kompas voor Feng Shui kijkrichtingenBij uw berekening krijgt u ze aangereikt met de aanvulling van welke in dat jaar belast en onbelast zijn.

De onbelaste sectoren geven u vrijheid van handelen, eten, werken, TV kijken, studeren, lezen, slapen en relaxen.

De belaste sectoren vragen remedies conform uw huisberekening, maar dat slaan we op dat moment even over.

Prognoses richting toekomst

Feng Shui is een doe-kunde, ook voor de cliënt.
De interactie met de elementen verhoogt de welvaart in alle segmenten van het leven.

Dus een prognose, vergeet het maar!

Dat zou inprenting voor het onderbewustzijn en de uitnodiging op lui achterover te gaan zitten geven. Alsof het leven zich via Feng Shui vanzelf ontvouwt richting uw wensen en bla-bla-bla prognoses.

Tevens zou het inhouden dat alle acties met de elementen niet ter zake doende zouden zijn. Onzinnig!

Wel bevat de berekening inlichtingen voor uw agenda richting uitdagingen, mogelijkheden en ultieme feestjes op persoonlijkheidsniveau.

Daarvoor is TIMING het aangewezen product om te weten wanneer Nutrition Chi, Fashion Chi, communicatie en de aanpassingen in uw huis aandacht kunnen gaan vragen.

De styling van uw huis is essentieel.

Want die verzwakkende elementen gaan niet met u in discussie; ze zijn wat ze zijn en hebben hun werking. Als u weet dat hout goed voor u is, kunt u heel makkelijk begrijpen dat metaal de Chi van goede ideeën en krachtige acties negatief beïnvloed.

Nergens bent u zo lang achtereen als in uw huis, terwijl u slaapt, eet, kleedt en relaxt. Dan is de Chi van essentieel belang. Terwijl u slaapt heeft u geen invloed op uw omgeving, maar uw omgeving wel op u.

slaapkamer aangepast aan het Feng Shui zelfelementHet is dus belangrijk dat de Chi klopt.

Terwijl u eet en relaxt, is het van belang dat de welvaart van gezondheid naar u toe kunt (blijven) halen.
En terwijl u zich kleedt, is het van belang dat u uw stemming positief kunt neerzetten en verankeren.

Tel daarbij de andere uren en u begrijpt dat het voor een ondernemer van essentieel belang is juist zijn woning Feng Shui te pimpen. Daarna komt zijn werkplek (waar dan ook) en daarna de rest van zijn bedrijf.

Om het heerlijk Feng Shui ingewikkeld te maken, zijn niet alleen de elementen van belang, maar ook de Chi die gevangen werd bij de bouw van het pand. Ook hier gaat dus een intensieve berekening aan vooraf. De basis? Uw persoonlijke berekening inclusief het zelfelement, de bekrachtigende en verzwakkende elementen.

 


 

 


Eén reactie op “Zelfelement; het doel van de persoonlijke berekening”

  1. Sylvia schreef:

    Bedankt voor een helder en begrijpelijk uitleg van Feng Shui.
    De nut van een persoonlijke berekening is heel duidelijk.
    Groetjes,
    Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi