fbpx

Fashion Chi

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fashion Chi is je lekker voelen met fashion in afstemming met de authentieke Feng Shui en de persoonlijke 4 Pilaren.

De mode verandert constant. Zo ook mode kleuren. Hierop speelt fashion industrie handig op in. Hele wereldsteden verdienen hieraan door het neerzetten van modetrends.

Toch zijn de kleuren die bij u, als unieke persoonlijkheid passen, tijdloos. Met kleding, accessoires, schoeisel, hairstyle, en voor de dames, make-up wordt voor een groot deel de statement die u aan de wereld wilt uitdragen bepaalt.

En wist u dat u slechts hiervoor 10 basis kledingstukken per seizoen nodig heeft en dat het niet perse dure kledingstukken hoeven te zijn?

Een succesvol mens heeft een uiterlijk die reflecteert aan de innerlijke waarden. Deze innerlijke waarden noemen we identiteit. Hoe anderen naar u kijken noemen we imago.

Daarmee kunnen we vaststellen dat, wanneer u succesvol wilt zijn, identiteit en imago met elkaar overeen zouden moeten komen.

Een kast vol en niets om aan te trekken.

Kent u dat?

U heeft een belangrijk zakelijk gesprek en u staat voor uw kledingkast en geen idee welke kleding geschikt is voor deze toch wel belangrijke gebeurtenis.

Door de jaren heen heeft u allerlei kleding verzameld, maar u vindt niets passends om aan te trekken.

U combineert en past.

Juist op dat moment ondergaat de kledingkast een ware metamorfose.

kleren

Van plek tekort naar plek te over met alles wat erin zat op de groeiende heuvel “afgekeurd” tijdens de pas-ronde.

Het maakt feitelijk niet uit wat de aanleiding was; stress is het enige wat op dat moment hoogtij viert.

Het eindresultaat is voor de toeschouwer vaak acceptabel, maar heeft de persoon in kwestie een tonlading aan energie gekost en het ontbreekt daarbij regelmatig aan tevredenheid.

Met de klemtoon op persoonlijkheid

Ieder mens is uniek en iedere persoonlijkheid heeft specifieke voorkeuren. Mooi, maar als we dan weten dat we maar heel weinig over onszelf WETEN dan hebben we informatie vanuit ons  onderbewustzijn op te diepen.

Immers, vanaf het moment van onze geboorte zijn we geïndoctrineerd door alles wat wij om ons heen zagen, hoorden, roken, proefden, aanraakten en voelden op bewust en onderbewust niveau.

Daarnaast is de mens enorm duplicatief. Daarvan maakt de fashion-industrie heel handig gebruik, maar voor u is het wel heel erg lastig als u op uw best tevoorschijn wilt komen!

Feng Shui weet raad!

Via de persoonlijke berekening komen we heel veel te weten van dat wat in ons onderbewustzijn is opgeslagen. Wanneer we weten wat onze bekrachtigende en ontkrachtigende elementen zijn vanuit de sterkte berekening van ons zelfelement, dan weten we ook wat onze kleuren, vormen en favoriete materialen zijn.

Dat helpt ons bij het samenstellen van de ultieme en complete Fashion Chi; kledinglijn, make up, haarstijl, nagelvorm, brilmode, schoeisel en accessoires.

herenkleding

Dat geldt ook voor de heren!

 • Kleding; inclusief stropdassen, riemen, jas en soms zelfs sportkleding.
 • Haarstijl; inclusief bakkebaarden, snor of baard, huidproblematiek en make up.
 • Horloge, armband, ring, ketting, manchetknopen, bril, visitekaartjeshouder.
 • Schoenen; inclusief slippers, sandalen.

Wanneer we voor onszelf weten wat ons goed staat, kunnen we oefenen tot het ultieme moment voor wanneer het er echt op aan komt.

Het geeft ons de gelegenheid tussentijdse aanpassingen te maken en ons te specificeren in onze smaak.

Gepersonaliseerd Fashion Chi in de praktijk

Voor een gepersonaliseerd advies hebben we, uiteraard, eerst een berekening van de Paht Chee van 4 Pilaren nodig. Graag een die ik zelf heb gemaakt of een die ik  simpel kan checken op kwaliteit. We gaan voor succes!

Met de berekening op de achtergrond gaan we uw eerste wensenlijst opstellen.

 • Voor welke afspraken / situatie wilt u  het advies gaan gebruiken?
 • Van welke accessoires denkt u gebruik te maken?
 • Welke kleuren draagt u op dit moment?
 • Welk schoeisel heeft uw voorkeur?
 • Waarom draagt u uw haar zoals u dat op dit moment doet?
 • Wat is de uitgangsbasis van uw hedendaags make up ?
  Voor de heren ook de bril, bakkebaarden, baard / snor.

Een kleurenpaspoort van een externe kleuradviseur is handig als leidraad voor de toon van de kleur, maar niet per se noodzakelijk.
Heeft u zo’n paspoort? Neem het mee, want het is altijd handig

En dan aan de slag!

Wat heeft u in uw eigen kast hangen? De start van uw gepersonaliseerde Fashion Chi begint in uw eigen huis. Immers, wat u al in huis heeft, hoeft u ook niet meer aan te schaffen.

Uw kast doorzoeken, showen, keuren, afkeuren en de stikkertjes “soms” en “daar moet nog iets bij”. Fotograferen op de smartphone, uw berekening in de tas en dan op weg.

Fashion Chi vraagt winkel in en winkel uit, passen, vergelijken, heerlijk lunchen, humor, maar ook naar uzelf durven kijken.

dameskleding

Want Fashion Chi wordt pas echt persoonlijk wanneer u verder dan de buitenkant kijkt, de binnenkant, want zoals ik al eerder meldde: uw buitenkant moet passend zijn bij uw innerlijke waarden.

Tijdens deze “shop till you drop” sessie leer ik u onderweg beter kennen. Al pratend op het terras, een onderonsje bij het gordijn van de paskamer, terwijl uw haar gekleurd wordt of we uw make up onder handen nemen. Soms grijpt het heel diep aan, soms is het grinniken.

Uw branding vaststellen, veranderen en aanpassen vraagt lef en doorzettingsvermogen. We doen dit met een reden en uw onderbewustzijn heeft wat langer nodig om te volgen dan uw bewustzijn kan kiezen.

En daarmee kunt u op deze dag ook gebruik maken van mijn coaching en adviezen, naast Feng Shui Master ben ik Personal Coach voor ondernemers en ondernemende mensen. En daarmee bied ik u een uniek concept.

Velen werken in etappes.

Vaak ben ik iedere halfjaar of jaar met een cliënt of cliënte op stap om de volgende stap te nemen of een ander seizoen aan stijl aan te passen. Mijn voorkeur gaat naar het etappewerk.

Waarom een paar dagen achtereen ALLES onderhanden nemen totdat de cliënt geen broek, trui, jurk of bril meer kan zien? Eén dag per keer houdt het betaalbaar en leuk. Trouwens, zoals ik al eerder meldde, met 10  basis kledingstukken per  seizoen komt u een heel eind.

groep vrienden

Sommigen willen graag met “zijn allen”.

De mening van onze eigen club kan nog heel veilig voelen. En waarom ook niet? In dat geval komen ze met zijn allen een dagje “snuffelen”. Daarvoor neemt iedereen een koffer met kleding mee. Of naar het adres van één van de deelnemers of naar een gehuurde zaal.

Heel veel voor- en nafoto’s later heeft iedereen haast wel een passend setje door te combineren uit de eigen koffer of die van een ander. Is er een fanclub? Dan sluiten we af met een modeshow voor de fans.

“Dress 4 Success”!

 • Die ultieme DATE!
 • Dat sollicitatiegesprek!
 • Een zeer belangrijke zakelijke afspraak!
 • Die bruiloft waar u op uw best wilt zijn!

of

 • Die onverwachte ontmoeting!

Wat fijn om voor die belangrijke, zakelijke afspraak stressvrij uw kleding te kiezen!

U voelt zich goed. En zelfs met tijd over. U kon in één keer uit uw kast halen wat u  nodig heeft. Uw slaapkamer is geen slachtveld en uw badkamer ziet er nog keurig uit. Er is zelfs nog tijd voor een kop koffie of thee.

U bent er klaar voor en weet dat u er goed uitziet. Uw uitstraling is perfect.

De bel gaat.

U doet de deur open en u straalt met gepersonaliseerde Fashion Chi!

stropdas

Q & A sessie tijdens Feng Shui café:

Op dinsdag 31 oktober was deze TIPblog leidraad voor de Q & A sessie via Facebook live.

De onderstaande vragen zijn toen beantwoord .


9 reacties op “Fashion Chi”

 1. Tom schreef:

  Dress for success in 2023

  Na een lange tijd was ik weer op zoek naar nieuwe kleding, die ook bij mij past. Zowel zakelijk, als om gast bij een bruiloft te zijn. Na goede ervaringen van de vorige keer, besloot ik weer een “Dress for success” ronde te doen met Mary-Rose. Zij heeft mijn persoonlijke Feng Shui berekening al, dus kon ik meteen een afspraak maken.

  We zijn gestart in Deventer, waar de eerste winkel meteen raak was. Een nieuwe invalshoek met onder andere een mooie leren jas met bijpassende geklede jeans en een fijn vest. Nu nog een pak. De tweede winkel stond me bij binnenkomst al niet zo aan, maar toch even proberen. Al snel bleek dat het niets zou gaan worden. Dus weer naar buiten, op naar de volgende.

  Die bleek in Almelo te zijn. We hebben eerst wat gedronken, met lekkere Spaanse tapas en waren daarna weer gereed voor de volgende ronde. Dat bleek weer een goede slag! Mooie winkel, met een dame die het goed kon vinden met de keuze van Mary-Rose. Het was wel intensief voor mij, want er werd heel veel gepast. Maar het resultaat mag er ook zijn: Sijlvol pak, met hemd en stropdas! Het enige dat ontbrak was een pochet.

  Daarom maar weer in de auto naar Wilp. Ook daar ontmoetten we een perfecte verkoopster, die precies aanvoelde wat Mary-Rose bedoelde. Het resultaat was een mooi colbert en Hemd voor op het werk, een nóg mooiere das voor het andere pak en … een pochet!

  Helemaal tevreden reed ik daarna weer huiswaarts en ik zal de komende weken definitief beter voor de dag komen! Tot slot heb ik nog een afspraak gemaakt om bij mij de kleerkast onder handen te nemen, zodat ik de juiste combinaties kan maken en spullen die niet meer bij mij passen weg kan doen.

 2. Marieke schreef:

  Inmiddels ben ik 5 maanden verder in mijn ‘proces’. Nooit gedacht dat Fashion Chi zoveel positiefs kon brengen. Ik kies tegenwoordig veel makkelijker mijn kleding. Daarnaast de nodige kledingstukken aangekocht waardoor het combineren nog makkelijker wordt en daardoor het kiezen ook. Qua accessoires zit ik ook goed, nog wel wat variatie hier en daar en das fijn.
  Én sinds lange tijd loop ik weer bijna dagelijks met gelakte nagels, mijn haar is langer dan het ooit is geweest, voor mij een duidelijke verbetering. Van mijn omgeving hoor ik het nog niet direct terug, maar mij stemt het blij!
  Voor nu eigenlijk nog 1 vraag; dat kleuren verschil maken is mij duidelijk,maar wat kan het verschil zijn tussen een rokje/jurkje en een broek? Is daar Feng Shui technisch ook nog wat over te zeggen?
  Ik ben benieuwd!

 3. Zoë schreef:

  Het idee dat jij mij verteld welke kleuren ik mag dragen wekt weerstand op bij mij.
  Heb jij ervaring met klanten die dit hebben gehad en hoe ze ermee omgingen?

 4. Sylvia schreef:

  Stel uit een berekening komt dat groen en blauw goede kleuren voor mij zijn. Betekent dit dat ik dan nooit mijn favoriete kleuren paars, magenta en turquoise niet meer mag dragen?
  groetjes
  Sylvia

 5. Mascha schreef:

  Beste Mary-Rose, wat bedoel je met: het onderbewuste heeft langer nodig om te volgen dan het bewuste kan kiezen?

 6. Sylvia schreef:

  Dit staat nu op mijn verlanglijstje om te doen. Zodra ik mijn kleuren weet en mijn budget heb vastgesteld gaan we. Voor nu zet ik het neer voor tijdens de volgende Mindset workshop. Dit lijkt mij zo gaaf!!

 7. Monique schreef:

  Ik begin het ook steeds meer te leren. Wat je draagt, kan echt bepalen hoe je je voelt. Hoe meer het bij mij past, hoe zelfverzekerder ik me voel en dit ook uitstraal naar anderen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar zie stap voor stap verbeteringen. En de weg ernaartoe is ontzettend leuk!

 8. mary-rose schreef:

  Dank je, Marieke, dat je dit met de lezers wilt delen.
  Je bent een leergierige Feng Shui fan, zo leuk om met je te werken. Je bent lekker op weg en de rest bewaren we voor de volgende sessie. Kies jij de stad, kies ik het terrasje!

 9. Marieke schreef:

  Sinds ik enige kennis heb van wat kleding kan doen, kies ik zo mogelijk nog bewuster wat ik ‘s ochtends aan trek.
  Ook bij de aanschaf van nieuwe kleding, scan ik al dan niet bewust naar de kleuren die mij goed doen.
  Ik wil hier nog veel meer over leren!
  Het maakt namelijk echt verschil. En het geldt inderdaad niet alleen voor kleding. Ook accessoires en sieraden kies ik nu veel bewuster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi