fbpx

Feng Shui café

In de zomermaanden van 2019 – juni, juli en augustus – heeft Feng Shui café een radio-avontuur beleefd bij Vandaagradio.

Wat ooit begon als een “Facebook live grapje” ontwikkelde zich richting radio met meer inhoud maar met dezelfde titel; Feng Shui café .

De achterliggende gedachte was dat wanneer mensen elkaar geregeld in een café tegenkomen, dingen met elkaar bespreken die gaandeweg steeds persoonlijker worden.

Feng Shui Lifestyle is zeker persoonlijk

Dus wanneer mensen elkaar beter leren kennen, zal ook dat eerder besproken worden. Ik merk het bijvoorbeeld wanneer iemand begrijpt wat mijn beroep is en een gerichte vraag durft te stellen met als onderwerp Feng Shui of (maar soms ook en) mindset.

Radio gaf een apart effect aan een onderwerp

Achter de microfoon met rode mini-kerstballen als oorbellen, een rode strik als diadeem op het hoofd en kerstlichtjes op batterijen als halsketting omgehangen zat ik tot veel plezier van heel veel mensen midden in een uitzending met kerst-onzinnigheden.

Zomer 2018 kwam radio op mijn pad, als een reactie op een persbericht!

Voor ik het wist werd ik aangestoken door de hoofd-techneut (Willem Pas) en presenteerden we samen het programma “HOT item”.

Zonder erg voorzagen wij in een behoefte en werd het een veel beluisterd programma. Iets wat wij ons pas realiseerden door externe effecten.

Waar mensen nu nog over praten….

is de live uitzending op tweede Kerstdag met beeldradio via de webcam. Ik voelde mij net Mies Bouwman toen het ding het begaf omdat er teveel kijkende luisteraars waren en er technisch ingegrepen moest worden.

Het is zo leuk…..

En toen dus Feng Shui café op de radio!

Het leek een logisch gevolg, maar het nam zoveel meer aan voorbereiding dat ik Sylvia te Braake (Dagboek van een Feng Shui leek) gevraagd heb voor de regie.

Dit was haar op het lijf geschreven met haar ervaring als nuchtere westerling die in aanraking kwam met de oosterse logica van de authentieke, klassieke, Feng Shui.

Sylvia was regisseuse op afstand

Sylvia verzamelde de reacties, vragen, onzinnigheden in de pers / internet en alles wat zij geregeld om zich heen hoorde. Zij sorteerde en stelde de onderwerpen samen.

Zij stond tijdens de uitzending continue in contact met mij en bewaakte samen met de dienstdoende technicus de tijd om te voorkomen dat ik teveel op de praatstoel kwam.

De uitzending gaat beginnen…..

Feng Shui café was een gevarieerde LIVE uitzending

Die uitzendingen hadden vele invalshoeken en natuurlijk kon er een plaat aangevraagd worden! Ook de sfeer van HOT item was er geregeld in te herkennen.

Maar het was Feng Shui die de toon zette tijdens de gesprekjes tussen al dat swingende en rockende dat erom vroeg de tafel aan de kant te zetten en even heerlijk te gaan dansen; in uw uppie of samen met partner of (klein)kind.

Tijdens de uitzending kwam van alles aan bod:

  • Vragen van luisteraars
  • Tips & Tricks
  • Dagboek van een Feng Shui leek
  • Humor omdat het toch weer anders zat

Feng Shui café krijgt na augustus 2019 een nieuwe vorm

Stuur gerust alvast uw vraag in

Want Feng Shui café gaat gewoon door!

  • Een ander platform.
  • Met een andere manier van uitzenden.
  • En een andere manier van luisteren.

De regisseuse bepaalt!

Sylvia zal soortgelijke vragen samenvoegen voor een overzichtelijk geheel.

Ter bescherming van uw privacy noemen wij alleen uw voornaam en woonplaats.

Is uw vraag te complex, zullen wij moeite doen u te bereiken voor het wat en waarom.

Stel uw vraag:

Let op: één vraag per keer!

U kunt de radio-uitzendingen nog steeds beluisteren

Feng Shui café in uitzending gemist:

De uitzendingen staan keurig voor u opgeslagen om op uw gemak de tips uit te schrijven .

Deze staan op een aparte pagina voor u, zodat u er steeds weer terug kunt keren om verder te luisteren.

Ga naar onze “uitzending gemist”-pagina.