fbpx

Feng Shui: de kunde van Wind en Water Chi

Keizerin-Wu-werkend met de kunde van Wind en WaterFeng Shui (uitspraak: Fong Swee) is de kunde van Wind en Water (letterlijk vertaald). Het doel is het vrijelijk laten stromen van de cosmische energie op persoonlijkheids- en omgevingsniveau.

In deze wetenschap wordt de unieke blauwdruk van de persoonlijkheid samengesteld: het cadeautje van onze geboorte. Deze complexe berekening geeft een nieuwe toepassing op het begrip wiskunde. Het vormt de basis voor ieder design, inclusief de invulling en de aankleding overeenkomstig de stijl en smaak van de cliënt.

Feng Shui heeft aandacht voor gezondheid, welvaart, carrière, geluk, persoonlijke ontwikkeling, goede omgang met medebewoners en familieleden, aanboren van creativiteit en leercapaciteiten.
Wat in de mogelijkheden van de persoon schuilt, Feng Shui geeft het de kans tot ontwikkeling.

De kunde van Feng Shui is gekoppeld aan de natuurwetten, metafysica, ervaring en logica. Wij westerlingen zijn er niet mee opgegroeid, waardoor het ietwat vreemd kan overkomen. Net zo vreemd als wanneer wij onze boerenkool-met-worst-stampot op een chinese eettafel neerzetten.

Hoe werkt Feng Shui’s Wind & Water?

Net als al het andere om ons heen, werkt Feng Shui op bewust en onderbewust niveau!
Sommige zaken zijn met het blote oog waar te nemen, andere dienen berekend te worden; zoals wind- en elemenetenkracht.

De klassieke, originele Feng Shui bevat vele berekeningen die per ruimte diverse klemtonen verwerkt. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Daardoor kan het voor de bewoner een ontspannen en doelgerichte levensenergie (Chi) laat stromen. Door een ultieme Chi kan de cliënt beter bereiken wat hij / zij wil bewerkstelligen.

Deze metafysica vanuit oosters perspectief is zeer krachtig!
Voor sommige mensen is het bos belangrijk, terwijl een ander zijn bureau het liefst in de branding van de zee zou neerzetten. Tussen deze uiteenlopende voorkeuren – en de aanpassing van een pand – zit minder verschil dan u wellicht vermoed. Het gaat erom samen te brengen wat voor de persoon in kwestie goed werkt.

Feng Shui geeft u de kans uit uw leven te halen wat erin zit; ALLES!

vogels-van-links-klUit uw persoonlijkheid, uw woon- en werkomgeving, uw bedrijf en netwerk. Door de energie om u heen – met een reflectie naar uzelf – een positieve wending te geven, hebt u de mogelijkheid uw kansen in het leven optimaal te benutten.

Door de inrichting aan te passen aan de Cosmische Energie en de blauwdruk van de persoonlijkheid, de accenten van vormen, kleuren, licht, windrichtingen en water, kunnen vele struikelblokken in gezins- en bedrijfsleven omzeild worden.
Het is de kunst van simplicity.

Gezondheid; het hart van onze doelstelling

Feng Shui geeft duidelijke inzichten die uw gezondheid kunnen ondersteunen. Zo kan de positie van uw bed en slaapkamer berekend worden; inclusief accenten, vormen en kleuren.

heart beatTevens geeft de wisseling van de elementen door de tijd (jaar- en maandwijzigingen) een indicatie wat u tot uw mogelijkheden heeft. Ook kunnen ziektebeelden overeenkomen met de elementen die Feng Shui en de Chinese Geneeswijze (nauw verbonden) hanteren voor het menselijk lichaam.
Preventieve gezondheidsbewaking is van essentieel belang voor ons functioneren, onze levensvreugde en levensduur.
Daarvoor hebben wij niet alleen de Feng Shui goed toe te passen, maar ook onze mindset te modelleren via mindfullness. (Kijk daarvoor op de webshop voor datum en plaats)

Feng Shui heeft aandacht voor de ultieme vorm van energie: welvaart.

Feng Shui welvaart

Welvaart is meer dan het vergaren van de “harde” munt. Het gaat ook om die prachtige lifestyle, waarin u zich optimaal kunt manifesteren in uw beroep en leven.
water als welvaart in Feng ShuiVanuit de basis heeft Feng Shui al aandacht voor het leerproces om welvaart in al zijn vormen binnen te halen. Het geeft u aanwijzingen waar u thuis het beste kunt studeren. Welke persoonlijke kwaliteiten u daarvoor tot uw beschikking heeft en waarin u uw persoonlijkheid kunt bijsturen gedurende het verloop van de dagen, maanden en jaren.

Welvaart op Feng Shui begripsniveau kan op allerlei manieren binnengehaald te worden.
Vaak denken we kleiner en beperkter dan de werkelijkheid hoeft te zijn, terwijl de kunde van Wind en Water verder kijkt dan de vaste overtuigingen rondom geld en bezit.

Deze oosterse metafysica van Wind & Water sluit naadloos aan op de westerse “Law of Attraction”!

 

Feng Shui interview door Dubravka Vajagic. Opname 4 juni 2012!

 

Een interview waar van alles aan bod mocht komen!