fbpx

Feng Shui: de kunde van Wind en Water Chi

Keizerin Wu

Feng Shui (uitspraak: Fong Swee) is de kunde van Wind en Water (letterlijk vertaald).

Doel

Het doel is het vrijelijk laten stromen van de kosmische energie op persoonlijkheid- en omgevingsniveau.

Individueel

In deze wetenschap wordt de unieke blauwdruk van de persoonlijkheid samengesteld: het cadeautje van onze geboorte.

De complexe berekening geeft een nieuwe toepassing op het begrip wiskunde. Het vormt de basis voor ieder design, inclusief de invulling van de inrichting – uiteraard – in de stijl en smaak van de cliënt.

Omgeving

De woon- en werksituatie inclusief de omgeving worden gescreend en berekend met als doel de optimale ondersteuning te creëren voor de persoonlijkheid om alles uit het leven te halen wat er voor diegene in zit.

Feng Shui heeft aandacht voor gezondheid, welvaart, carrière, geluk, persoonlijke ontwikkeling, goede omgang met medebewoners en familieleden, aanboren van creativiteit en leercapaciteiten.
Wat in de mogelijkheden van de persoon schuilt, Feng Shui geeft het de kans tot ontwikkeling.

Zoals de wereld draait, werkt het in Feng Shui

Hoe werkt Feng Shui’s Wind & Water?

De kunde van Feng Shui is gekoppeld aan de natuurwetten, metafysica, ervaring en logica. Wij westerlingen zijn er niet mee opgegroeid, waardoor het ietwat vreemd kan overkomen. Net zo vreemd als wanneer wij onze boerenkool-met-worst-stamppot op een Chinese eettafel neerzetten.

Interactie met mindset

Net als al het andere om ons heen, werkt Feng Shui op bewust en onderbewust niveau!
Sommige zaken zijn met het blote oog waar te nemen, andere dienen berekend te worden; zoals wind- en elementenkracht.

Toeval? Niet in Feng Shui

De authentieke Feng Shui bevat vele berekeningen die per ruimte diverse klemtonen verwerken. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Daardoor kan het voor de bewoner een ontspannen en doelgerichte levensenergie (Chi) laten stromen, waardoor de cliënt beter kan bereiken wat hij / zij wil bewerkstelligen.

Deze metafysica vanuit oosters perspectief is zeer krachtig!

Voor sommige mensen is het bos belangrijk, terwijl een ander zijn bureau het liefst in de branding van de oceaan zou neerzetten.

Tussen deze uiteenlopende voorkeuren – en de aanpassing van een pand – zit minder verschil dan u wellicht zou vermoeden. Doel is samen te brengen wat voor de persoon in kwestie goed werkt.

Feng Shui geeft u de kans uit het leven te halen wat erin zit; ALLES!

hartslag

Uit uw persoonlijkheid, uw woon- en werkomgeving, uw bedrijf en netwerk. Door de energie om u heen – met een reflectie naar uzelf – een positieve wending te geven, hebt u de mogelijkheid uw kansen in het leven optimaal te benutten.

Door de inrichting aan te passen aan de persoonlijkheid, met accenten van vormen, kleuren, licht, windrichtingen en water, kunnen veel struikelblokken in gezin- en bedrijfsleven omzeild worden. Het is de kunst van simplicity.

Gezondheid; het hart van onze doelstelling

Feng Shui geeft duidelijke adviezen die uw gezondheid kunnen ondersteunen. Zo kan de positie van uw bed en slaapkamer berekend worden; inclusief accenten, vormen en kleuren.

De tand des tijds

De wisseling van de elementen door de tijd (jaar- en maandwijzigingen) geven een indicatie wat u tot uw mogelijkheden heeft.

Ziektebeelden komen overeen met de elementen die Feng Shui en de Chinese Geneeswijze (nauw verbonden) hanteren voor het menselijk lichaam en geestelijk brein.

Preventieve gezondheidsbewaking is van essentieel belang voor ons functioneren, onze levensvreugde en levensduur.

Daarvoor hebben wij niet alleen de Feng Shui goed toe te passen, maar ook onze mindset te modelleren via mindfullness. (Kijk voor data in de webshop)

Feng Shui heeft aandacht voor de ultieme vorm van energie: welvaart

vogels tekenen

Welvaart is meer dan geld alleen

Welvaart is meer dan het vergaren van de “harde” munt. Het gaat ook om die prachtige lifestyle, waarin u zich optimaal kunt manifesteren in uw beroep en leven.

Vanuit de basis heeft Feng Shui aandacht voor het leerproces om welvaart in al zijn vormen binnen te halen.

Het geeft u bijvoorbeeld aanwijzingen waar u thuis het beste kunt studeren, uw boekhouding doen of uw website bijwerken. (omgevingsberekening)

En welke persoonlijke kwaliteiten u daarvoor tot uw beschikking hebt en waarin u uw persoonlijkheid kunt bijsturen gedurende het verloop van de dagen, maanden en jaren.

Een kwestie van doen!?

Welvaart op Feng Shui begripsniveau kent vele routes.

Vaak denken we te klein en beperkt, terwijl de kunde van Wind en Water verder kijkt dan de vaste overtuigingen rondom geld en bezit.

Deze oosterse metafysica van Wind & Water sluit naadloos aan op de westerse “Law of Attraction”!

Feng Shui interview door Dubravka Vajagic. Opname 4 juni 2012!

Een interview waar van alles aan bod mocht komen!