fbpx

Zo leuk; Dagboek van een Feng Shui leek

1 Begin bij het begin

Sylvia te Braake

Het begin van een nieuw avontuur.

Eind februari 2017 ontmoet ik Mary-Rose bij een evenement van de Kamer van Koophandel.
Zij stelde zich voor en ik hoor “Feng Shui master” en ik word ineens heel blij. Ik stel mij voor dat ik intuïtief schilderles geef en zij wordt heel blij. Het begin is er.

Toeval

In toeval geloven wij allebei niet en een lange theepauze werd het vervolg. Toen wist ik gelijk waarom ik hier moest zijn. In de jaren 80 las ik over Feng Shui en dat pakte mij enorm.

Ik kon helemaal begrijpen waarom vierkante pilaren niet goed waren in een gebouw en een T-splitsing recht op je gebouw slechte chi gaf. Het bedrijf waar ik voor werkte was net verhuisd naar Woerden en het ging allemaal niet zo best daar.
Ra ra, ja, het gebouw barstte van de vierkante pilaren in elke ruimte en de wandelroute naar de voordeur was zo een mooie T-splitsing. Er waren nog veel meer dingen, maar dat weet ik nu niet meer. Het was erg duidelijk voor mij dat ik heel graag, ooit, een echte Feng Shui master wilde ontmoeten en dan laten berekenen hoe het met mij was gesteld.

Volledig anders

In de loop de jaren ben ik erg bezig geweest met manifesteren, zoals in “The Secret” werd verteld. Toen ik mijn eerste kennismaking had met Feng Shui, uit een boek, had ik voor een of ander reden ook een beeld gecreëerd voor mezelf hoe zo een Feng Shui master eruit zag.
Je kent ze vast wel, die typisch Chinese mannetjes met een lang, dun snor en een zwart petje op en dan prachtig glanzende gewaden aan met die brede mouwen waar ze hun handen in kunnen stoppen. Dit was kennelijk mijn visie van een Feng Shui master.

Je kunt je voorstellen dat toen ik hier ‘s avond ineens aan dacht dat ik verschrikkelijk hard moest lachen, want de Feng Shui master die op mijn pad kwam was een pientere, slanke Hollandse dame op hoge hakken en haar haren mooi opgestoken en mooi opgemaakt. Nee er zat echt niets chinees aan haar!

De volgende dag werd – tijdens een telefonische gesprek – heel duidelijk dat wij een leuke klik hadden, met hetzelfde gevoel voor humor en dat wij best wel eens wat samen kunnen gaan doen. We begonnen sowieso met coaching en al snel kwamen plannen om in IJsselstein een Feng Shui middag te gaan organiseren.

Nou toen begon het echt; lachen, gieren, brullen bij ons!

Ik heel serieus mijn ontdekkingen over Feng Shui met Mary-Rose gedeeld en met trots verteld wat ik al had toegepast, zoals:

  • kristallen voor de ramen om goede energie binnen te halen
  • in de linker achterste hoek van mijn woonkamer rode bloemen en een antieke naaimachine (dit was verteld tijdens een workshop dat dit de welvaart hoek was voor iedereen)
  • een rode lint met 9 muntjes aan de klink hangen van mijn atelier en huis – dit zorgt dat er meer geld binnenkomt
  • ooit goudvissen in een kom aan de rechterkant van de voordeur gehad. Ze zou je beschermen tegen kwaad.
    Bij ons gingen ze nog wel eens dood, arme zielen! Blijkbaar veel kwaads bij ons (er was destijds veel ruzie, dus misschien werd ik inderdaad beschermd)
  • ik wilde nog altijd 2 leeuwen voor de voordeur zetten om kwaad tegen te houden

Black Hat

En zo ging mijn lijstje nog even door. Mary-Rose lag compleet in een deuk. Dit noemde ze “Black Hat” en had weinig tot niets met de oorspronkelijke Feng Shui te maken.

Dat we een welvaartshoek hebben, ja, maar dat is voor iedereen heel persoonlijk, want dat moet berekend worden aan de hand van je geboortegegevens. Dat kan niet zo algemeen verteld worden. Dat geldt ook voor de kleur want daar hangen meer factoren aan vast.

Dat gold ook voor de kristallen voor je raam, want het kon zomaar zijn dat daar juist slechte energie – Chi is en dan haal je meer van die slechte Chi binnen. Nee, dat was zeker niet de bedoeling. Alleen door de berekening van je woning of bedrijf kun je daar achter komen welk raam wel of geen kristal kunnen verdragen.

Uiteindelijk was haar advies: alles weghalen en kijken wat er dan gebeurt.

Begin met het begin; eerst een alle Feng shui attributen weg

De hele maand februari was heel rustig geweest voor aanmeldingen voor mijn intuïtieve schilderscursus. Nadat ik alles had weggehaald, had ik ineens 5 nieuwe klanten en de nodige die doorgingen. Ik vond dat heel frappant.

Baat het niet, schaadt het niet?

Mary-Rose zei ook dat lukraak spelen met Feng Shui attributen je juist verder van je doel af kan brengen dan de bedoeling is. Dus mijn instelling of liever mijn overtuiging: “baat het niet, schaadt het niet”, was gelijk ontmanteld. Soms is te weinig kennis hebben van iets juist gevaarlijk.

Mijn droom was uitgekomen. Ik ken nu een Feng Shui master/styliste en dit betekent nu het begin van een heel interessante tijdperk voor mij.

We gaan beginnen bij het begin!

Groetjes,

Sylvia


Dit is het begin van Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia is de eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van haar cursisten.

Samen met Sylvia organiseer ik diverse Feng Shui evenementen, ze wil niets missen. Heerlijk om mee samen te werken!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.


Feng Shui dagboek van een leekUiteraard gaat het dagboek verder…

Hier vindt u de linken naar de volgende afleveringen.
Tip: hou de regelmatige aanvullingen in de gaten; samen ontrafelen we Feng Shui!

2. Eerste evenement  |  3. Aanpassingen Atelier  |  4. Voeding & Feng Shui  |   5. Giftige Pijlen | 6. Ster 5 in zuid in 2017  |  7. Fashion Chi & mode  | 8. Feng Shui & Mindset  | 9. Januari 2018

10. Geboortetijd in Zimbabwe | 11 Het succes van het ROOD |

Update 9 januari 2020: een nieuwe aflevering wordt eerdaags gepubliceerd.

Nog even geduld…..