fbpx

Is uw persoonlijke berekening authentiek (en) correct?

kopje koffie bij het lezenIedereen heeft een start, een vraag, een interesse die maakt dat zo’n persoonlijke authentieke berekening van waarde is.
Dat is echt heel persoonlijk! En zo hoort het ook.
Een ander kan daar een mening over hebben, maar dat vertelt feitelijk meer over die ander dan over diegene zelf.

Authentiek? Hoezo?

De authentieke berekening geeft een blauwdruk van de persoonlijkheid; dat kan heel diep gaan. Uiteraard is het begin van uitermate groot belang; dus check, check en dubbelcheck!

Want die oude kunde hecht heel veel waarde aan accuraatheid om voor u, voor mij en al die andere geïnteresseerden van belang te zijn in de vragen die het mag beantwoorden. Het moet kloppen, punt.

origineelDus is het van groot belang de echte te zijn.

Namaak geeft ellende, dus een originele berekening die rekening houdt met de lengtegraad, het schrikkeljaar, de zomertijd en de originele manier van berekenen. Dat is authentiek.

Voor mij was dat van groot belang. En al was ik dan al master geworden onder een dame uit Singapore, ik wilde er meer van weten, dieper gaan zonder abracadabra.

Daarvoor bracht het universum mij – samen met een gewaardeerde Feng Shui vriendin – op het pad van een dame die ook rechtstreeks onder een grandmaster haar masterschap had gehaald.
Een ander weliswaar, maar dat geeft ook weer meer waarde, meer inzicht van andere invalshoeken en dus een betere, bredere kunde.

Wij waren blij met de kans het echte te kunnen leren.

….met Astrid Wiebenga; kundig lerares, vraagbaak en trouwe steun en toeverlaat

Wat een geluk, want haar grootste leermeester was niemand minder dan Raymond Lo!

Grandmaster Raymond Lo heeft de berekening van de 4 Pilaren als stokpaardje bewonderenswaardig goed onder de knie en daarmee grote internationale faam en respect behaald.

Dat werd dus opnieuw leren, oefenen en jaren toevoegen aan de studie die wij al jaren ervoor gestart waren.
Maar het was het waard! Meer dan waard.

Want die oude kunde is zo interessant.

“Bloed, zweet en tranen” zegt men dan,
maar voor ons waren dat ook tranen van het lachen, want de fouten die wij tegenkwamen gaven ons vleugels.

De snelle leerstoel die wij daarvoor (ongewild) hadden gehanteerd, werd keer op keer afgewezen. Net zolang tot we het foutloos konden berekenen. Geen site met een invulhokje, geen werk overlaten aan anderen.
Nee, nieuwe manier van werken, zelf DOEN.

Mindset kreeg voor mij steeds meer verbinding met Feng Shui

Opnieuw hanteerde ik mijn enthousiasme vanuit de begintijd, waarbij ik mij realiseerde dat mindset een prachtig duwtje in de goede richting kan krijgen via Feng Shui.

Mindset; een lichtje in je hoofd

Ik was het bijna kwijtgeraakt, maar het universum heeft het voor mij gecorrigeerd en gevoed.

Het werd mijn ding, steeds meer en steeds intenser. Terwijl mijn collega een andere interesse, haar krachtveld, voedde aangaande dezelfde leer, werden we samen een heel apart duo.

Dress 4 Success

Het bleek mij te passen als een oude handschoen om via die ingang mijn mindset-enthousiasme steeds meer handjes en voetjes te geven. Het schakelde zich aan andere kundes vanuit het verleden die mij steeds heel veel genoegdoening hadden gegeven.

Ik kreeg er steeds meer plezier in deze invalshoek en steeds vaker werd er succes geboekt waar anderen zeiden dat het niet mogelijk was.

Onder de toegewijde coaching van onze lerares wisten wij steeds meer ons eigen “product” te ontwerpen met ieder een eigen richting.
Dat voelt zo goed….!

Nutrition Chi

Het bleek een stukje overlapping voor ons tweeën. Als extra toegift voor onze cliënten wisten wij dat het een meerwaarde vertegenwoordigde voor het onderhouden van de rijkdom van gezondheid. Van al die rijkdommen waar Feng Shui oog voor heeft, is dat wel een heel belangrijke.appel doolhof

We kunnen altijd bij elkaar terecht

Als collega’s, maar ook als duo-denkers, duo-puzzelaars en duo-oplossers. Samen weten wij die heel aparte raadseltjes die onze cliënten ons voorschotelen te tackelen.

Dat voelt zo goed, want al weten we het “gewone” wel, we komen steeds vaker het “ongewone” tegen en dat maakt ons enthousiast, actief en een apart duo.

Raadsels die ons bezig hielden.

Naarmate we onze plek gevonden hebben, kwamen er meer aparte raadsels.
Want waar kwamen die vreemde berekeningen vandaan die mensen ons toonden?
Die berekeningen zelf waren geen raadsel; het was in één oogopslag te zien dat het niet klopte.

De trieste waarheid van grove fouten

Er zijn heel veel foutieve berekeningen in omloop. Het is geen schande dat iemand het zelf niet kan uitrekenen. Niet iedereen heeft zo’n fantastische lerares gehad als wij.

Sofana Plant en Mary-Rose Kolkman

…met Sofana Plant; die aparte puzzels – en wel het soort dat specialistisch precisiewerk vraagt – vinden wij super interessant.

Het is ons niet helemaal duidelijk of dit een persoonlijke nieuwe uitvinding betreft die aan authentieke Feng Shui voorbijgegaan is of dat het een repeterende misser betreft.
Hoe dan ook; het hoort te kloppen.
Er zijn lieve mensen die graag correct met de authentieke Feng Shui willen werken en het gaat ons te ver om een kroon van iemands hoofd af te stoten. Samenwerken? Ja, dat wel.

Maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat u zelf aan de knutsel bent gegaan met een appje of een computerdingetje, niet wetende dat die gratis services van de verschillende (grand)masters voorwerk nodig kunnen hebben en dan merendeels perfect kloppen.
Maar dan pas begint het echte werk met alle “franje” eromheen.

Er is een oplossing; ja, echt

Want daarin zit de kracht van samenwerking. Immers, iedereen heeft het recht op een authentieke berekening – waar de keizers van China hun roem en fortuin mee haalden en waarvan Mao Zedong bang was dat een ander hem via Feng Shui te slim af zou zijn.

En trouwens, daarvoor is ook betaald. Of u bent daarvoor aan het zweten geweest achter de laptop. In de overtuiging dat het “niet zo moeilijk kon zijn“ kwam u bedrogen uit. Zo jammer.

Dus even de berekening checken

Legenda persoonlijke Feng Shui berekening

Super simpele legenda persoonlijke Feng Shui berekening

Heeft u echt een authentieke berekening?

1. Pak uw berekening;

2. Check het bij grandmaster Vincent Koh.
De calculator van Lilian Too blijkt sinds enige tijd niet meer accuraat te werken. Raymond Lo heeft nooit zo’n calculator aangeboden en meer grandmasters zijn er niet meer.
Wel kunt u via een goede app of site ook de check doen.

3. Hou er rekening mee dat deze grandmasters een simpele calculator op hun site hebben staan die geen rekening houdt met de zomertijd, het schrikkeljaar en de lengtegraad;

4. Check of het deel van de 4 Pilaren en de gelukspilaren (meestal 8 of 9) overeenkomen met de berekening die u in uw handen houdt. Er staat een getal boven elke pilaar dat met 10 verspringt. U vindt het heel makkelijk terug;

5. Heeft u een berekening van ons in handen, dan heeft u met een simpele methode van afkortingen te maken; hoofdletter is yang, kleine letter is yin en de verbintenis met de dierenriem overeenkomstig de elementen (zie afbeelding);

6. Anderen, inclusief grandmasters, hebben een eigen methode – terecht – maar daar zit altijd een logica achter die met enige rust en overzicht goed te volgen is.

raadselKomt u hier niet uit?

Dat is absoluut geen schande. Veelal betreft het alleen de verschillen in de “taal” die zij in hun berekening gebruiken; de tekens, de nummers, de afbeeldingen.

Heel soms vraagt het even een stukje advies om het te kunnen checken of… om tijdcorrecties eruit te halen of juist toe te voegen – die wel van belang zijn voor de uitkomst, maar niet bij de grandmasters in een simpel programmaatje opgenomen (kunnen) worden.

Voel u vrij contact op te nemen, een belafspraak te maken of tijdens “Hello Feng Shui” samen te ontdekken of uw berekening wel of niet klopt.

Klopt het?
Perfect!
Klopt het niet?
Dan krijgt u van ons een spectaculair aanbod om de fouten herstelt te krijgen.

U kunt via de berekeningen ontdekken waar u het meeste aan heeft om uw Dress 4 Success, uw persoonlijke branding op te staven of uw Nutrition Chi aan te verbinden wanneer uw gezondheid even een griepje te boven moet komen.

Onze ervaring is dat de foute berekeningen geen meerwaarde geven, maar uitzonderingen kunnen zomaar de regel bevestigen. Dus gaan we terug naar het begin; check, check en, ja werkelijk, dubbelcheck.

kat op sofaHet zou heel zuur zijn wanneer uw inrichting hieronder te leiden heeft gehad.

Soms gebeuren de verkeerde dingen met een goede reden, dus geen paniek.
Alles komt goed; we lossen het op.

Het is mijn ervaring dat het schuiven met het materiaal naar een andere ruimte of in een andere opstelling al gauw heel veel goeds kan brengen.

Dus ook met de start via een foute berekening kunt u nog steeds iets corrigeren voor een prachtige, mooie toekomst.
Handen uit de mouwen en aan het werk met mogelijkheden; Feng Shui heeft zoveel toepassingsmogelijkheden en oplossingen dat het leven een feestje mag worden.

Wij staan naast u …. om samen te werken en het op te lossen.

U zult zien dat u het plezier in Feng Shui terugkrijgt; in de authentieke persoonsberekening en de authentieke Flying Stars. Al met al zijn we als mens continue in ontwikkeling.

 


19 juli 2018 – Aanvulling met de meest gestelde vragen via telefoon / mail / contactformulier etc.. over deze blog

Meest gestelde vragen:

 

Irritatie: de calculator van Lilian Too doet het niet correct.
– Klopt, Lilian heeft recent een nieuw product in de markt gezet en waarschijnlijk vindt ze de gratis calculator niet meer belangrijk. Maar de andere aangereikte opties kloppen over het algemeen als een bus!

Vraag: kan ik met die opties alles corrigeren?
– Nee, het geeft alleen aan waar in de basis wel of geen fouten zijn gemaakt. De conclusies komen later pas, wanneer er nog veel meer aan de berekening is toegevoegd. Dit is de simpelste manier om te checken of uw berekening een goed berekende basis heeft.

Er staan in die andere opties veel meer elementen dan in de mijne, kan dat?
– Oei, wanneer er alleen 8 elementen in de 4 pilaren staan en 2 per 10 jaar in de gelukspilaren, dan is het al voor 99,99% zeker dat het niet klopt. Geen mens is zonder toegevoegde elementen. Er hoort dus nog een rijtje elementen onder / naast of anders vermeld te staan.

Vraag: waarom is het zo belangrijk?
– Alle elementen samen kunnen de sterktebepaling van het zelfelement maken. Wanneer de verkeerde of niet alle elementen in de berekening staan, gaat de uitkomst misschien iets over iemand anders vertellen, maar niet over u.

Wat is het effect van een verkeerde berekening in de praktijk?
Om te voorkomen dat het koffiedik kijken wordt, geef ik u aan waarvoor de correcte berekening o.a. ingezet kan worden:
Branding,
Fashion Chi,
Nutrition Chi,
Timing,
Pandinrichting,
dus feitelijk vanaf het eerste moment dat je wakker bent tot je weer te bed gaat in een afgestelde slaapkamer tot je weer wakker wordt.


8 reacties op “Is uw persoonlijke berekening authentiek (en) correct?”

 1. Wordt de berekening samengesteld vanuit de GMT, omdat wij in Nederland zomertijd en wintertijd hebben?
  Of houd je de geboortetijd van je geboorte certificaten aan?

  • Mary-Rose schreef:

   Beste Antoinette,
   De berekening wordt inderdaad vanuit de tijdzone op de exacte lengtegraad gedaan – met correctie op de zonnestand en de eventuele zomertijd.
   Met alleen de geboortetijd zoals op het certificaat heb je al gauw kans op missers, waardoor de berekening zijn waarde verliest.
   Groet, Mary-Rose

 2. Sofana Plant schreef:

  If you don’t change direction, you may end up where you are heading.
  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.
  Lao Tzu

  • Mary-Rose schreef:

   Wauw, Sofana, wat een prachtige en toepasselijke spreuk!
   Dat is inderdaad de insteek die wij de afgelopen jaren hebben toegepast.
   Dat voelde toen goed en dat doet het nog steeds.
   Dank je voor je heerlijke reactie.

 3. Astrid Wiebenga schreef:

  Ha Mary Rose
  Dat heb je helder verwoord, petje af!!
  Uiteraard zullen fouten in de berekening van de 4 pillars leiden tot nonsens horoscopen en dito verkeerde interpretaties.
  Het is vakwerk en vereist de nodige jarenlange scholing.
  Ik zie met trots hoe jij jouw andere vaardigheden, bij voorbeeld op het gebied van voeding, weet te combineren met de specifieke resultaten uit iemands 4 pillars, de Chinese horoscoop.
  Heel knap.

  Succes gewenst met je verdere consulten!

  Astrid Wiebenga

  • Mary-Rose schreef:

   Wauw, Astrid, wat een prachtige reactie!
   Ben er stil van.
   Heel hartelijk bedankt en uiteraard ga ik mijn uiterste best doen.

 4. Sylvia schreef:

  Helder blog Mary-Rose. Ik moet er niet aan denken dat je een verkeerde berekening hebt.
  Sinds vorige week heb ik nu een en dat was wel degelijk een groot puzzelstuk. Ik ben heel dankbaar dat je alle mogelijkheden hebben toegepast om de juiste berekening te maken (mijn geboortetijd wist ik niet precies) en met al de checks die we hebben doorgenomen is het duidelijk dat het klopt.
  Wel fijn dat je met je collega’s overlegt als jij dat nodig vindt als een extra check voor jezelf. Dat geeft mij heel veel vertrouwen in jouw kunnen.
  Het is nu ook zo verhelderend wat er uit komt. Ik voelde gelijk mijn mindset richting positiviteit veranderen. Het was helder dat er bepaalde “gewoontes” gewoon in mijn systeem zitten. Het is niet fout maar het hoort bij mij en samen kunnen wij nu gericht werken om het op te lossen.
  Ik ben je erg dankbaar dat je dit voor elkaar hebt gekregen en ik snap nu terdege het groot belang van een correcte berekening. Stel je voor dat ik nu de verkeerde advies zou krijgen welke elementen bij mij horen – dan zou mijn levensenergie volledig afgebroken worden. Wat een ramp zeg. Moet er echt niet aandenken. Ik heb genoeg pech in mijn leven gehad. Zoals jij zei, nu kun je mij helpen om de komende clashes te omzeilen.
  Mijn gevoel dat ik jou beter wilde leren kennen toen we elkaar voor het eerst tegen kwamen, klopte helemaal en ik ben dankbaar dat het universum ons samen heeft gebracht.
  Heel veel succes, Mary-Rose, met het verder helpen van mensen die niet hetzelfde geluk hebben gehad als ik.
  Tot het volgende deel van mijn berekening, want ik vind het top dat jij het in stukjes opdeelt zodat ik het beter kan opnemen.
  Liefs
  Sylvia

  • Mary-Rose schreef:

   Ik vind het toch altijd zo apart, Sylvia, dat jij de dingen weet te benoemen die mensen verder helpen met de vragen die de tekst bij hen oproept. Tijdens telefoontjes en andere contacten rondom deze TIP is dat regelmatig aangegegeven.
   Dank je, voor deze prachtige reactie en, uiteraard, je enthousiasme.
   Tot snel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi