fbpx

Het nieuwe Chinese Jaar komt eraan

Dit wordt 2015 voor mij!Ieder jaar komt er iemand op het idee om een eindspurt te organiseren voor de nog niet gehaalde jaardoelen, net voor het westers nieuwjaar.
Maar ook met het nieuwe Chinese Jaar is in aantocht!

Meestal realiseer ik mij op tijd dat mijn jaar anders op de kalender staat; aangezien het Chinese Nieuwjaar ieder jaar een andere datum heeft.

Dat heeft voordelen!

Mijn jaardoelen krijgen extra tijd en de decembermaand verloopt minder opgefokt. Daarnaast geeft mogelijkheden mijn doelen anders in te zetten. Want…. terwijl ik mijn oude jaardoelen afwerk, maak ik naar westerse begrippen gelijk een hele goede nieuwe start en geniet ik van de voordelen van de wetenschap wat dat Chinese Nieuwe Jaar aan bijwerkingen kent vanuit de jaarelementen die hun rechten gaan opeisen.

Dat het in 2020 een Ratjaar gaat worden, is maar één detail. Al die andere aanwijzingen zoals Heavenly Stem, Flying Stars and Secret Elements zijn zeker zo interessant en geven gerichte informatie.

En dan begint de pret.

Staat bij de westerse huishoudens de boel op de kop voor de kerst, bij de Feng Shui huishoudens gebeurt dat meestal na het Westerse Nieuwjaar als voorbereiding op het Chinese Nieuwjaar!

Alles gaat van de kant, want de oude energie – Chi – moet eruit. Alles wordt gepoetst en gedaan; want het nieuwe jaar met de nieuwe elementen krijgen een gepast welkom om de bewoners alle kansen van het jaar met een krachtige persoonlijkheid te kunnen begroeten.

Alles wordt voorbereid op de nieuwe Chi en groei!

Een nieuw jaar; nieuwe rondes, nieuwe kansen. Het klinkt zo westers, maar is een oosterse benadering van het nieuwe jaar wat begint met de lente (vanaf 4 februari) en de lente staat voor groei. En dat vinden we veelal terug in de mindset van de mens en de blaadjes komen aan de bomen – wat de meeste mensen ook goed bekomt. Ze gaan in actie na die donkere maanden rondom Kerst en er wordt weer gehandeld, gewandeld en plannen worden met vernieuwde (!!!!) energie uitgevoerd.

nieuwe chi vraagt om stofzuigerDus ook in de huishoudens en de bedrijven!

Want een gezonde, goede basis in een huishouden – en in een bedrijf – is belangrijk voor een goede zaaiing voor business en succes! Dus aan de grote schoonmaak! Bij mijn grootmoeder thuis was dat een leuke tijd; de ramen gingen weer open, de boel van de kant, alles wat niet meer bij het huishouden paste… weg ermee!

Ik liep als verkleed-marietje in de jurken die tevoorschijn kwamen en eerst een sopje nodig hadden voor ze in het nieuwe seizoen gedragen konden worden én natuurlijk veel te grote schoenen met hoge hakken.
Ik vond het prachtig!

In de Feng Shui huishoudens doen we feitelijk precies hetzelfde.
Met een goed onderbouwde reden, want daarna volgt het eigenlijke werk; de opbouw van de ruimtes aangepast op de nieuwe jaargegevens! Ieder jaar weer anders en ieder jaar met nieuwe plannen en dus ook nieuwe klemtonen in de inrichting.

Dus alles van de kant om die oude energie eruit te kunnen krijgen tijdens de schoonmaak. Breng de lucht in beweging, geef actie voorrang en reinig de ruimtes van de oude Chi met heel veel Yang. Door beweging en geluid maakt u Yang aan. Muziek en andere routes bewandelen door uw meubilair is daarbij een hele goede methode.

Vraag om aanwijzingen, tips en trucjes.

Als master stylist kan ik u feilloos vertellen hoe u uw huis voorbereidt op de komende jaarwisseling. Eventueel ken ik uw huis én de 4 Pillars (Persoonlijke berekening) van u en uw huisgenoten. Wellicht bent u ook zo wijs geweest een abonnement bij af te sluiten voor aanpassen van de maandelijkse en jaarlijkse gegevens en kom ik u “even” helpen bij het plaatsen en coördineren van uw meubels, sfeermakers en attributen; het ultieme “feestje” voor de toekomst al dan niet in combinatie met een abonnement gepersonaliseerde TIMING.

Het doorspreken van de TIMING; de combinatie tussen de jaar-, maand-, daggegevens en die van uw persoonlijke krachtberekening geeft u net dat extra aan aanvullende informatie voor het invullen van uw agenda in combinatie met de onderwerpen van uw “To do”-lijstjes.

Het Chinees Nieuwjaar en de voorbereidingen is zoveel meer dan alleen een paar Feng Shui remedies verhangen. Wanneer u dat zou doen verhangt u remedies in een vervuilde, uitgewerkte Chi. Zelfs een westerling kan bedenken dat daar weinig goeds van verwacht mag worden.

Dé oplossing; de Chinese Nieuwjaarsworkshop.

– U krijgt daar de achtergronden te horen. Het “waarom” zonder uw woonst te generaliseren. Immers; uw persoonlijke gegevens zijn daarin niet opgenomen. (Of u behoort tot de gelukkigen die al cliënt zijn en krijgt een paar pasklare aanwijzingen.)

– De jaarlijkse nieuwtjes krijgt u aangereikt, evenals de hints voor de diverse onderdelen van uw beleving en de wereld gekoppeld aan de Flying Stars.

– Daar hoort u de foefjes die u kunt toepassen in het verkeer, uw communicatie en de trucjes in de business.

– U komt er wellicht de bekenden; die van vorig jaar of daarvoor, tegen. Dan kunt u uitwisselen wat klopte van de aanwijzingen t.a.v. de wereldeconomie, de Moeder Aarde, de gezondheid en wat u anders heeft ervaren.

– E.n uiteraard; daar kunt u gebruik maken van die speciale aanbiedingen met megakortingen die maar één keer per jaar voorbij komen!

 

Mary-Rose KolkmanFeng Shui by Mary-Rose doet het anders.

Met alle ervaring die tijdens de Feng Shui Lifestyle workshops zijn opgedaan, werd duidelijk dat het werken in en met kleinere groepen prettig ervaren wordt.

Er is meer ruimte voor humor – meer mogelijkheden voor onderling contact.

Ook is er meer gelegenheid voor het stellen van die ultieme vraag die u bezig houdt. Daarnaast kan er ook meer aandacht geschonken worden aan het zeer belangrijke onderwerp; Feng Shui en Mindset.

Vandaar dat we een nieuwe datum voor de Nieuwjaarslezing toevoegen wanneer het maximaal aantal gasten is bereikt. Dat kan op dezelfde locatie zijn, maar ook ergens anders in het land.
U mag zich daar zo aansluiten via de aanschaf van een ticket.
Maar let op: VOL = VOL. De volgeboekte middagen verdwijnen uit de webshop.

Heeft u het gemist? Kijk dan even of er nog een webinar volgt. Aanvullende informatie en tickets via de webshop

 


 

Speciaal voor het Chinees Nieuwjaar hebben een combi E-book voor u samengesteld;

 

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi