fbpx

Schonen van huis & aura op energetisch niveau

Energetisch schonen is net zo belangrijk als alle andere methoden van schoonmaken. Of wij ons prettig voelen in een ruimte heeft heel veel te maken met de energie (Chi) die daar heerst.

Wanneer de energie goed voelt, denken we niet over na hoe dat komt. Maar als het vervelend voelt “duiken”we internet in en gaan we op zoek naar een remedie.

Voorkomen is beter!

Het maakt het leven continue aangenaam met minder dip momenten omdat de Chi vervuilt is.  Voorkomen kan heel simpel.

Het is een aanwensel om regelmatig te schonen net als we na het toilet onze handen wassen. Ook dat is een onderdeel van energetisch schonen, maar daar denken we allang niet meer over na.

Het belang van energetisch schonen

In een vervuilde ruimte bevindt zich vervuilde Chi. Ieder mens heeft zijn eigen energetische, persoonlijke, dampkring; aura. Iedere keer wanneer wij iemand een hand geven, laten we een beetje van onze energie achter bij die ander en die ander bij ons.

Iedere keer als wij een ruimte doorkruisen, doen wij hetzelfde.

U kent het vast wel dat u ergens in een huis binnenkomt en u voelt dat er iets niet klopt. “Is er iets?”is dan vaak de vraag die gesteld wordt. Waarna blijkt dat er ruzie, verdriet of heel veel gelachen is.  Later denken we daar niet meer over na en het schonen blijft vaak achterwege.

De vervuilde energie hoopt zich op en uiteindelijk kan dat voor een rem op de persoonlijke mogelijkheden zorgen. Zo jammer.

De dode lucht in oude panden

Vaak wordt er een hokus-pokus-achtig verhaal aan verbonden. Meestal ondersteund met verhalen uit een sage-achtig verleden, maar vaak is de verklaring zoveel nuchterder.

Panden waar zelden de deuren en ramen van open gaan, hebben te maken met een “bedorven” Chi. De lucht is niet ververst, de zuurstof verbruikt door van alles wat we wel of niet met het blote oog kunnen zien en het ruikt er verzuurd en muf.

Overbodig is te vermelden hoe gezondheid dodend, leven in zo’n pand is. Toch zijn er mensen die de hele winter alle deuren achter zich sluiten, de ramen potdicht en de kachel hoog hebben…. Het is een mini-situatie van die oude, verlaten panden.

Terug naar dat energetisch schoon huis

Wat hebben we daarvoor nodig? Nieuwe manier van denken die ontaard in nieuwe gewoonten!

Zuurstof

Basis van onze gezondheid; niet alleen voor ons lijf, maar ook ons brein.

Willen we ons potentieel – al dat mooie wat voor ons is weggelegd – kunnen bereiken, hebben we ons systeem goed te voeden met kwalitatieve zuurstof en Nutrition Chi.

Wat de aard van ons potentieel is,  kunnen we via de persoonlijke 4 Pilaren berekening onderzoeken. En stapje voor stapje (met respect voor onze onderbewuste afstellingen) kunnen we dat naar ons toe halen.

Maar zonder genoeg kwalitatieve zuurstof? Vergeet het maar!

Elementen

Het gereedschap van Feng Shui.

Door regelmatig te luchten voorkomen we van alles, maar het energetisch schonen is voor de Feng Shui beoefenaar van belang om de oude Chi – met de oude dag-, maand-, jaarelementen de ruimte te kunnen verlaten en de nieuwe binnen te laten.
Iedere dag heeft zijn eigen elementen. Zouden we niet schonen, dan stapelen de elementen zich met iedere bezoeker of boodschappenlijstje richting supermarkt op, want die deur moet lang genoeg open zijn om het oude eruit te bonjouren.

Geluid

Om starre Chi te onderdrukken en dus minder macht te geven.

De lucht komt in beweging met geluid.
Zo is een heel goede remedie de “5 yellow star” te onderdrukken met een windgong, bestaande uit 6 holle metalen buisjes.
Maar zo is de positieve Chi ook te bekrachtigen met een klankschaal. Het heet in het Engels niet voor niets een  “singing bowl”.
Geluid is dus belangrijk om de Chi soepel te houden. Zet in een oude kerk met een slechte akoestiek alle ramen en deuren maar eens een paar dagen goed tegen elkaar open en het kon wel eens de remedie voor een talentvol koor zijn om goed in de aandacht te komen.

Geur

De kracht van het verdrijven van het negatieve.

Ieder gewas en toepassing in olie en groei hebben een eigen moleculaire waarde.  Het één ondersteunt, het ander verdrijft. Het is de kracht van wierook, maar ook parfum.
Stilstaande lucht is vooral in hoeken en gaten te vinden. Wanneer daar niets mee gedaan wordt, zal het vanzelf even negatief worden als die van een oud, afgesloten huis. Door met wierook rond te gaan en vooral de hoeken en gaten te ‘bestoken” met een stokje (beweging) en geur.

Licht

De kracht van groei.

Licht en donker; Yang en Yin. Voor groei hebben we licht nodig, maar voor actie ook (Yang). Dus willen we ons potentieel makkelijker naar ons toehalen dan is van belang de “kruispunten” in het huis en bedrijf goed te verlichten. Hierin is een pandberekening raadzaam. We willen vooral het positieve kracht geven, nietwaar?


Al eerste op de hoogte van nieuwe TIPs, BLOGs en weetjes:


Mijn rituelen;

Het eerste wat ik ‘s morgens doe, is de buitendeur naar de tuin openzetten. Alle deuren van de kamers staan standaard open. Ook winterdag gaat dit gewoon door.

Dit is eveneens voor de warmtevoorziening van belang. De lucht die wij uitademen is vochtig. Droge lucht verwarmt sneller. Dus een half uur luchten betaald zichzelf al gauw terug.

schoning op energetisch niveau alleen met wierook is niet genoeg

De oude elementen worden daarmee natuurlijk ververst door de nieuwe elementen van de dag. Voor de maand- en jaar elementen pas ik ook de klemtonen aan voor de Flying Stars.  Voorafgaand daaraan gaan bij mij – vooral in de winter – alle lichten aan voor ik de “Flying Stars” behandel.

Dan komt de wierook. Die kies ik intuïtief. Mijn favorieten zijn sandelhout, lotus, Ganesha, Laxmi en jasmijn, maar ook Bharath Darshan en salie doen bij mij mee.  Het belangrijkste lijkt mij dat u graag in uw eigen huis bent, dus een geur die u waardeert.

De klankschaal is regelmatig bij mij te horen en verbind ik aan de Chi van de dag. Een bekrachtigende, mooie chi geef ik extra kracht met de klankschaal. De mindere laat ik ongemoeid.

Bij het wisselen van de maandelementen neem ik vaak de check met de Reiki schoning; simpel, snel en doelmatig.

Hoeveel tijd neemt de schoning?

Deur open zetten – handeling van seconden.

Rondgaan met wierook – paar minuten

Licht aanzetten ter bevordering van groei en Yang – seconden in voorbijgaan met wierook

Klankschaal op de goede plaatsen – paar minuten

Al met al stelt het dus weinig voor aan tijdverlies per dag, wanneer u de schoning als onderdeel opneemt in uw Feng Shui Lifestyle.  Maar…. veronachtzaamt u het, dan kan het u veel geld en tijd gaan kosten aan gezondheidszorg en vertraging van het binnenhalen van uw potentieel.

Ook het aura dient regelmatig energetisch geschoond te wordenWe zijn er nog niet…. ook uw aura is belangrijk.

Uw aura is uw persoonlijke dampkring. Daar hoort u bedachtzaam mee om te gaan.
Het is heel menselijk om uw voorkeuren te hebben wie u wel en wie u niet heel dicht bij u in de buurt (aura) wilt hebben.

Maar soms hebben we het niet voor het zeggen. Maatschappelijke vormen van verplichting leggen ons regelmatig beleefdheidsvormen op die ooit ontstaan zijn als een teken van aandacht. Eén daarvan is het handen schudden.

Het “stukje” energie die de ander bij ons achterlaat in de aura, hebben wij weer te verwijderen als het “deleten” van de restbestanden op de harde schijf van de laptop. Iemand die geregeld zijn / haar handen wast, heeft er minder last van dan mensen die dat achterwege laten.

Oei, wilt u zo iemand wel een hand geven? Want ook daar hebben de energieën zich dan “gestapeld” in de aura en die worden u allemaal aangereikt via die handdruk.

De oplossing

energetisch schonen met zeewater is een natuurlijk middelZeezout heeft een krachtige werking op het menselijk organisme. Zo ook met de energetische schoning daarvan. Dus een duik in zee is al gauw een energetische weldaad; hoe simpel. Behalve…. als die zee op grote afstand ligt, dan wordt het een uitdaging.

Of toch niet?

Tegenwoordig hebben alle huizen een badkamer; zo handig voor hygiëne en energetische schoning! Want daar is een bad of een douche aanwezig, dan nog even een voorraadje zeezout halen bij de supermarkt en viola; uw zee aan huis!

Dat wordt genieten van alles wat er voor u is weggelegd!

dweilen met de kraan openNatuurlijk komt er meer bij kijken als u alles uit de kast wilt trekken via Feng Shui Lifestyle; Fashion Chi, bijvoorbeeld. maar ook de plaatsing van het meubilair in overeenstemming met de Feng Shui accenten van uw pandberekening.

Maar u kunt alles doen op het gebied van Feng Shui, als u de energetische schoning overslaat wordt het dweilen met de kraan open!

Dus, start u nu met Feng Shui?

Dan is dit een hele mooie en krachtige opening; goed geleerd is altijd gedaan.

Dit is het goedkoopste consult dat ik u ooit kan geven.

Geniet van uw mogelijkheden!

 


 

Speciaal voor het Chinees Nieuwjaar hebben een combi E-book voor u samengesteld;

 


2 reacties op “Schonen van huis & aura op energetisch niveau”

 1. Sylvia schreef:

  Hi Mary-Rose, je zegt dat je de krachtige energie extra kracht geef door je klankschaal en op dagen dat de energie minder is, niet. Hoe weet ik op welke dagen de energie minder is en het dan juist niet moet doen?
  Bedankt voor de interessante blog weer.
  Groetjes
  Sylvia

  • Mary-Rose schreef:

   Hi Silvia,
   Ja, dat is even een dingetje. Via Timing (zie een eerdere TIP of kijk even in de webshop bij Feng Shui TIMING) worden cliënten met een abonnement op de hoogte gesteld welke dagen voor hen mooi, prachtig of minder zijn, zodat zij daar hun acties op kunnen aanpassen.
   Wanneer zij met een klankschaal willen werken, geef ik de dagen aan in de lijst.
   Wanneer ik ook nog hun doelen weet, geef ik nog gerichtere info.

   Maar oeps…, je hebt daarvoor wel de complete geboortegegevens nodig en ik weet dat je met die uitdaging worstelt. Ik hoop dat het ziekenhuis in Zimbabwe, waar je geboren bent, je eerdaags een duidelijk antwoord geeft en wel tot op de minuut nauwkeurig.
   Voor de algemene goede dagen wil ik je wel een lijstje geven….. en kom je ze ook af en toe tegen bij mijn opnames voor Feng Shui Lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi