fbpx

Comfortabele zone verlaten

silhouettePersoonlijke comfortabele zone

In iedere cursus persoonlijke ontwikkeling komt u het vroeg of laat tegen; de uitdaging de persoonlijke comfortabele zone te vergroten, te verlaten, opnieuw in te stellen om uw persoonlijke ontwikkeling te vergroten.

Dat voelt als emigreren naar een vreemd land waar niemand dezelfde taal spreekt! En dat vrijwillig doen?!?

De inhoudelijke opgave dat wat u als persoonlijkheid in de ontwikkeling naar het volgende niveau remt te veranderen in iets dat u daarin aanzet, klinkt in theorie heel aannemelijk.
Maar wat is dat dan?
Hoe daar achter te komen?
De kristallen bol is standaard uitverkocht en nu?

 

Feng Shui weet raad!

Door de berekening van mijn persoonlijke gegevens; mijn elementen – in vormen, kleuren en materialen – en dat wat mijn 4 Pilaren / Paht Chee vertellen, heb ik ongemerkt een verandering gemaakt.

De eerste comfortabele zone die eraan ging, was mijn garderobe.

De kleuren, maar ook modellen waren niet overeenkomstig de beste ondersteuning van mijn persoonlijkheid. Ik heb aangeleerd op te letten hoe ik reageer op dat wat ik aantrek.
Uiteraard ga ik niet op de eerste ervaring af, maar uiteindelijk maak ik een besluit waarbij het prijskaartje van de aanschaf van minder belang is.

Audry HepburnEn dan de accessoires.

Welke materialen, kleuren, vormen zijn een ondersteuning in dat wat er die dag allemaal kan passeren? Wat geeft kracht en creativiteit? Wat zou remmen? Wat is een toegift voor mijn uitstraling? Wat onderstreept de uitdrukkingskracht van mijn ogen? Wat geeft mijn gezicht meer….

Ah, tijd voor de make-up!

Welke kleuren, vormen…. U begrijpt het inmiddels wel! De kleine grote veranderingen die een persoonlijkheid onderschrijven hebben absoluut niets te maken met de mode van dat moment. Het grote voorbeeld daarin is (de make-up van) Sophia Loren!
Het hele modebeeld heeft te maken met de omzet van de marketing; van fabrikant tot detaillist.
Dus, welke kleuren voor de ogen, van dichtbij de wimpers tot aan de wenkbrauwen, welke vorm voor de eyeliner, welke kleuren voor de make-up, de blusher en lipstick.

comfortabele overhemdenEn de heren?

Make-up voor heren staat nog maar in de beginfase, maar ook zij dragen kleuren en vormen verborgen in hun kleding…. Net als de dames.

Maar wat de dames niet tot hun beschikking hebben is de mannelijke baardgroei; van snor, sik, baard etc is een mannelijke aangelegenheid die de uitstraling kan verhogen of verlagen en dan gaat het om de vorm, de stijl van het kapsel en de samenvoeging van beiden in een persoonlijkheid ondersteunend geheel.

Kostuum, stijlvol of casual?

Wat voor de één chique is, is voor de ander casual. Dat heeft te maken met achtergrond, maatschappelijke ladders en familiaire gewoontes. Maar de stijl die u kleedt, heeft te maken met Feng Shui, want er is verschil tussen iets dat u kleedt en dat wat u bedekt.
Dat geldt ook voor de heren!

Een maatkostuum onderstreept de lichaamsvormen; verdoezelt of accentueert, maar de kleur, vorm, percentage glans en materiaal…. dat is Feng Shui!

Heren horlogeHorloge, ketting, armband…. voor de heer.

Evenals voor de dames is het van belang stil te staan bij de keuze van de materialen, vormen en kleuren van de accessoires! Wat is een meerwaarde voor de persoonlijkheid; goud(kleurig) of zilver(kleurig)? Vele leken eggen dan: Feng Shui dat is altijd (geel) goud. Onzin!
Platina is een duurder materiaal voor een zilverkleurig uiterlijk. En de huid doet ook mee; allergie kan u laten kiezen voor sieraden van witgoud, chirurgisch staal of titanium.

Het heeft mij heel veel nieuwe inzichten gebracht

Maar het heeft mij ook mijn comfortabele zone doen verlaten. Ik blauw dragen? Nou ja, dat kan. Maar groen? Dat dacht ik toch niet!
Drie keer raden….

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi