fbpx

5 Ster – de jaarlijkse uitdaging

5 Ster op zuidIedere “ster” in de Feng Shui plattegrondberekening vormt een positieve of negatieve uitdaging. De 5 Ster is daarop geen uitzondering! Behalve dan…. dat het een enorm negatieve Chi vertegenwoordigt die iedere Feng Shui beoefenaar of enthousiaste bewoner met respect benadert.

De 5 Ster komt net als iedere Ster – ach, het is nu eenmaal de benaming – ieder jaar weer terug en zetelt een jaar lang op een vaste plek. Ook in de basisberekening van de woning wordt er rekening gehouden met dat waar deze Ster zich mee bezigt; negativiteit met hoofdletters!

Deze 5 Ster vertegenwoordigt voor mij ook het grote nut van Feng Shui in huizen en bedrijven, want zonder Feng Shui is men zich al heel gauw niet bewust waarom er tegenwoordig toch zo’n zware energie hangt in die hoek van het bedrijf en voor je het weet gaat diegene bedenken dat de medewerker die daar zit of vaak verblijft het veroorzaakt. Vooroordelen worden dan al gauw aangenomen die in werkelijkheid nergens op slaan.

Het nut van de Chi-soorten

Een plattegrond heeft te maken met 9 Chi-soorten via het Ster-systeem en dan nog een aantal toevoegingen van de Grand Duke tot andere vertakkingen in de atmosfeer; van positief tot negatief en van yin tot yang! Geen licht zonder donker! Uiteindelijk hebben we alle elementen van het leven en van de Feng Shui nodig.

Dus komen we in de Chi-soorten alles tegen wat menselijk is en onderdeel van ons bestaan. Daarmee maken we de balans van ons emotionele stelsel compleet en verklaarbaar. De 5 Ster mag dan heel negatief zijn, het heeft ook positieve effecten. Want dat wat we daar neerzetten, heeft een nu en maakt de inrichting compleet.

open haardMaar wat doen we met zo’n negatieve 5 Ster?

Het kortste antwoord is met rust laten! Maar niet iedere plattegrond vertegenwoordigt woonbelevingen die een makkelijke oplossing vertegenwoordigt. Soms is het ronduit lastig!

Het liefst hou ik rekening met de basis; de gele 5 Ster is een aarde-ster en aangezien aarde zich voedt met vuur, wil ik het vuur zo min mogelijk aanwezig laten zijn. Dus minder tot geen licht en absoluut geen kaarsen of open haard.

Regelmatig weet ik de negativiteit in een woning of bedrijf te onderdrukken door de 5 Ster te behandelen, zowel op de basisberekening als de jaarvisite van de 5 Ster. De pechstroom laat zich indammen en de communicatie vaart een andere koers.

Hoe kan die 5 Ster zo’n grote invloed hebben?

Feng Shui is toch geen hocus pocus? Uiteraard niet, maar negatieve Chi komen we overal op deze aarde in alle gebouwen tegen. Daar is niets aan te doen, net zo min als dat water naar beneden stroomt en niet omhoog. Wanneer die aarde ster gevoed wordt, komen we in de basis van ruzie terecht; de één zegt iets, de ander geeft een bits antwoord, de één pikt dat niet waarop die uithaalt naar de ander. Ruzie is gestart!

De Chi van de 5 Ster maakt overal ruzie mee; iedere persoonlijkheid heeft daar bewust of onbewust mee te maken. Van ziekte tot andere pechstromen kunnen daar het gevolg van zijn. Dat willen we omzeilen en daarom laten we de 5 Ster met rust.

Het is het vinden van mogelijkheden.

papieren parapluHet verschil tussen een Feng Shui beoefenaar en Feng Shui stylist is dat de eerste alleen aangeeft wat er aan de hand is en de tweede vervolgens de oplossing creëert. Dat vraagt creativiteit en kennis van Feng Shui én de bewoner of ondernemer.

Die negatieve aarde dient ons dus niet. Het werken met hout en metaal heeft dus de voorkeur. Zo heb ik een deel van een bedrijf al eens gebruikt voor opslag van ingepakte dozen met papieren en wetenswaardigheden die alleen voor de belastingdienst nog van waarde was. Het geheel werd aangekleed zodat het vooral een gezellig hoekje werd wat minder interessant was door de uithoek, maar het bedrijf gepast diende.
Alleen het personeel wist waarom de gesprekken niet daar dienden plaats te vinden en het eigenlijk een soort anonieme etalage voor gezellige bedrijfsvoering was.
En het werkte!

Feng Shui heeft overal een foefje op.

Niet dat het ergens beschreven staat; het is aan de master / stylist / beoefenaar er iets mee te doen, het te bedenken en toe te passen. Geen huis is hetzelfde, dus documentatie zou een nutteloos boek worden. Dat foefje maakt iedere inrichting uniek! En terwijl velen een hekel hebben aan die 5 Ster, vertegenwoordigt het voor mij de meesterlijke kunde van de authentieke Feng Shui. Niet verder vertellen, maar eigenlijk ben ik een beetje gek op die vervelende, negatieve en lastige 5 Ster!

Met alle mogelijke oplossingen die ik in de loop der jaren al verzonnen heb, is een boek te vullen en jammer genoeg heb ik het nergens opgeschreven, maar dat hoeft ook niet, want die 5 Ster is wat die is en als u kunt accepteren dat het een plek nodig heeft in uw woning om dankbaar te kunnen zijn voor al het mooie dat u op uw pad weet te toveren, dan zal Feng Shui al heel gauw uw favoriete metafysica worden, waar de rest gewoon naast kan blijven staan.

Bij het wisselen van het Chinese jaar, wisselt de 5 jaarster gewoon van plek!

bloemstuk op 5 ster zuidEn daarbij begint het hele circus weer opnieuw! De oplossingen, de uitdagingen en een hernieuwt gebruik van de oude plek! Met alle mogelijkheden die Feng Shui biedt, geeft het zelfs al mogelijkheden voor het plan van het volgende jaar. Want het is allemaal uit te rekenen en te plannen.

Een voorbeeld.

In de foto hiernaast een voorbeeld van het creëren van de rustplek voor de 5 Ster. Het is wat onhandig, want de deur naar de tuin valt midden in de positie van de 5 Ster. Om de rust af te dwingen, heb ik een bloemstuk van zijde gecomponeerd in een metalen plantenbak in emmer-vorm.

Het bloemstuk staat voor houtenergie en de emmer voor metaalenergie. Door de plaatsing wordt het gebruik van de tuindeur ontmoedigd en bij het veranderen van de jaarsterren kan de inrichting weer heel makkelijk aangepast worden naar de nieuwe waarden.
Iemand die niets van Feng Shui weet, zal hier die vervelende 5 Ster niet aan verbinden.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De uitzending van Feng Shui café waarin de vragen werden beantwoord, is verwijderd om verwarring met de jaarsterren te voorkomen.


2 reacties op “5 Ster – de jaarlijkse uitdaging”

 1. Raffaela schreef:

  Inderdaad zeer interessant om te lezen. Ook het voorbeeld met de dozen is erg boeiend.
  ….
  Absoluut geen kaarsen of openhaard? In de winter?
  Ow jeej! Dat is nou precies wat ik zo gezellig en leuk vind aan deze tijd van het jaar.
  Alternatieven?…

 2. Sylvia schreef:

  Interessante blog weer waardoor ik gelijk in actie kwam:
  Ik heb gelijk naar mijn eigen hoek gekeken en de rode bloemen maar weggehaald!
  Ik heb daar een defuser staan – water met etherische olie die het geur verspreid maar wel met een lichtje erin. Dat dan ook maar weg halen?
  Onder mijn tafel is gelijk opslag van brei materialen enz. en boeken. Is het beter om die hoek dan zo leeg mogelijk te houden?
  Dit vind ik zo boeiend. Dank je voor het delen van deze informatie.
  Lieve groetjes
  Sylvia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi