Chinese Astrologie; Grand Duke of Jupiter

HaanIeder jaar heeft zijn eigen elementen. Ieder setje elementen heeft zijn eigen charme. De vuurhaan komt iedere 60 jaar voorbij, net als ieder ander setje elementen. 2017 heeft dus hetzelfde setje elementen als die van 1957. De chinese astrologie kent oneindige varianten.

Kinderen die dit jaar geboren worden hebben dus dezelfde startgegevens als de kinderen van 1957. Daarna komen de maandgegevens, de dag en de uurgegevens. Daarnaast is het ook nog van belang of het een jongen of een meisje is.

Dus zijn die kinderen van 60 jaar geleden hetzelfde als die van dit jaar? Alleen die in dezelfde minuut geboren zijn met dezelfde maand-, dag-, uurgegevens en de elementen van de gelukspilaar.

Het wordt steeds ingewikkelder, nietwaar?
Daarom is Feng Shui geen knutselmateriaal! Alles samen is, wat ik noem, een nieuwe toepassing van wiskunde. Al die berekeningen hebben dus een nut en kunnen het effect voor de persoonlijkheid sturen richting krachtbronnen en het helpen omzeilen van de valkuilen.

xDe effecten voor de Haan.

Waar het jaar zich zetelt – 2017 is dat de Haan – daar regeert de Grand Duke of Jupiter! Deze Groothertog hopt dus ieder jaar met zijn zetel naar een ander plekje. In 2016 was dat de Aap, 2017 de Haan, 2018 de Hond en ga zo maar door. Waar de groothertog zijn imposante zetel heeft neergezet, is geen plaats meer voor wat er normaal gesproken huist, namelijk (in dit geval) de Haan.

Het is dus een beetje dringen.

De Haan kan op zijn strepen gaan staan – uhm, veren strijken – maar dat helpt niet! De Groothertog heeft meer macht, is groter in aanzien, een strijder en een heerser. Hij regeert zijn Groothertogrijk (lees: jaar) en staat arrogantie absoluut niet toe.

Dat de populaire pers van het regerende jaar het ultieme jaar voor diegene maakt is dus een illusie en misvatting. In dit geval is het jaar van de Haan dus niet per definitie het ultieme jaar voor de Hanen. Hoe kan het ook; de plek van de Haan wordt ingenomen door de Groothertog!

Is er een begrijpelijke metafoor?

Jazeker. Stel u voor: u bent Haan. Dit jaar heeft u de Hertog op bezoek. Hoog geplaatst als hij is, staat u uw beste slaapkamer aan hem af.
Wat blijft u dan wanneer u thuiskomt? Juist, de logeerkamer! U leest uw gast alle wensen van de ogen en u stelt zich ondergeschikt op.

Is dat erg?

Welnee!
U bent, uiteraard, een goede gastvrouw of gastheer en staat graag uw deel af aan de oude(re) en kranige Groothertog. U stelt u nederig en gezellig op. Dat gaat u ook goed af, want er is een einddatum voor de logeerpartij; Chinees Nieuwjaar 2018.

En de Groothertog?

hotelDe hooggeleerde man wil graag een gezellige tijd met u doorbrengen en u trainen voor de komende jaren tot zijn terugkeer. Hij is gewend te krijgen wat hij wil en duldt geen tegenspraak.

Uiteraard bent u blij met zijn wijze lessen en u stelt u als een goede leerling op. Het respect dat u hem geeft, bevestigt hem dat hij welkom is in uw “huis” en dat zal de oude man mild stemmen. Uw nederige opstelling naar hem en naar de Chi van het jaar – gedurende iedere dag – zal hem plezieren en hem tot een nog betere leraar maken. Hoe meer u openstaat voor zijn aanwijzingen, hoe meer schouderklopjes hij geeft.

Als leraar voelt hij zich op zijn gemak, als heerser gerespecteerd. Daardoor zal hij het mooie van het leven graag met u delen en cadeautjes brengen aan u als zijn gastvrouw of gastheer. Leuke ontmoetingen met uit het oog verloren vrienden of nieuw aan te gaan vriendschappen staan op zijn lijstje! Maar ook u te leren welke eigenschappen u in uzelf mag waarderen en cultiveren.

Het kan dus een prachtig jaar worden voor de Haan!

Al het vorige kunt u als een metafoor zien voor goed leven. Dus respect, een nederige opstelling tegenover de hogere machten, vriendelijke bejegening, empatische opstelling, dankbaarheid, warmte en beminnelijkheid zullen de Haan dit jaar geen windeieren leggen! Tegelijkertijd dient de Haan goed voor zichzelf te zorgen en zijn grenzen te herkennen en aan te geven.

Kan het een rampjaar worden voor de Haan?

Jazeker; disrespect, arrogantie, denigrerend gedrag, egoïsme, onvriendelijke communicatie, ondankbaarheid en andere negatieve uitlatingen zullen negatief werken. Immers, gelijkgestemd trekt elkaar aan en tegenovergesteld stoot elkaar af. Dus, het negatieve trekt het negatieve aan, zoals het positieve dito aantrekt. Maar de groothertog geeft niet op en zal u zijn wijze lessen blijven aanbieden.

Natuurlijk geldt dat voor ieder jaar in de Chinese Dierenriem. Alleen, de spotlight van de Chinese Astrologie staat dit jaar op de Haan.

Paht Chee of 4 PillarsDe Chinese Astrologie: de 4 pilaren

De berekening van de Paht Chee van de persoonlijke 4 Pilaren is in de Chinese Astrologie van essentieel belang om de sterkte van de zelfelement te kunnen bepalen. Daarmee kunnen we van alles doen! De kleuren van onze garderobe invullen en alles wat we aanraken wanneer het belangrijk is. Van pen tot auto, van bureau tot slaapkameropstelling. Uw onderbewustzijn is blij met de toepassing van Feng shui. Niets hoeft de persoonlijke krachtbronnen (meer) te ondermijnen.

Het gaat te ver om u een cursus 4 pilaren hier te geven – hoeveel tijd heeft u – maar ik kan trachten een simpele tip te geven aan alle mensen die in het jaar van de Haan geboren zijn, of in de Haanmaand, op een Haandag of Haanuur.

De tijdsbestekken van de Haan

De Haanjaren:
– 13 februari 1945 tot 1 februari 1946
– 31 januari 1957 tot 17 februari 1958
– 17 februari 1969 tot 5 februari 1970
– 5 februari 1981 tot 24 januari 1982
– 23 januari 1993 tot 9 februari 1994
– 9 februari 2005 tot 28 januari 2006
– 28 januari 2017 tot 15 februari 2018

De Haanmaand: 8 september – 8 oktober

De Haandagen en Haanuren vragen om berekening met betrekking tot o.a.zomertijden en tijdzonecorrecties.

Heeft u uw persoonlijke 4 pilaren bij de hand?

Op de bovenste rij staan alleen een verschijdenheid van de hooggeplaatste “hemelse” elementen; die waar wij geen invloed op hebben. Die slaan wij over. De rij daaronder daar kunnen we wel iets mee!

 • Ga op zoek naar de “Haan” of “yin metaal” daarin.
 • Gevonden? Oke, u hoort bij de club.
 • Niet aanwezig? Kijk verder in de actuele gelukspilaar.
 • Nog steeds afwezig? Lees dan de rest als TIP voor vrienden en familie. Of voor wanneer uw jaar aan de beurt is; andere dierenriem; dito boodschap.

Chinese Astrologie: DraakDe Haan-club

Alles wat bij de Haan-club hoort, kan het volgende trucje toepassen.
Ieder dierenriemteken heeft “vriendjes” en een ‘geheim vriendje”. Dus ook de Haan. Het geheime vriendje van de Haan is de Draak.

Kom nooit tussen een Draak en een Haan, want dat is vragen om moeilijkheden! Ze komen altijd voor elkaar op, beschermen elkaar en begrijpen elkaar.

Dus? Draag een hangertje van een Draak wanneer Haan in een van deze 5 pilaren voorkomt. Zo heeft u altijd een Draak bij u. De groothertog is dol op liefde en de voorliefde van Draak en Haan vindt hij lief en amusant. Hij laat het. Echte liefde is respectvol en dat is de eerste les van de Groothertog. Les 1 heeft hij dus goed kunnen onderwijzen. Hj is tevreden.

Is dit bijgeloof?

Is goed leven bijgeloof? Is respectvol communiceren bijgeloof? Is leren bijgeloof? Is emphatie bijgeloof? Dankbaarheid bijgeloof? Eerbied bijgeloof?
U snapt wat ik bedoel?
Uiteindelijk kunnen we met een beetje moeite de Chinese metaforen – inclusief de Grand Duke of Jupiter – in allerlei gedaantes in de leer van grote religies tegenkomen. Uiteindelijk komt alles weer samen en is het de benadering die verschilt.

Als iedereen die gek is op de wijze lessen van Feng Shui zo zou leven, zou er geen oorlog, geen strijd en geen ruzie zijn.
Feng Shui is empathisch, gaat het liefst alle negativiteit uit de weg en wil uw route plaveien naar gezondheid, liefde, ontwikkeling en welvaart.

De kracht tussen Draak en Haan kan ik onderstrepen; als Haan heb ik zelf heel vaak (en nog) het genoegen (gehad).
Als dat voor mij mag gelden, geldt dat voor iedereen die een interactie heeft met het geheime vriendje van de Chinese Astrologie.

Chinees NieuwjaarEr is een check in de Chinese Astrologie!

 • Zoek bij uw gegevens de dierenriem van de Chinese Astrologie.
 • Bekijk de andere jaren waarin dat dier verscheen.
 • Ga voor uzelf eens na; hoe was dat jaar voor u?
 • Hoe stelde u zichzelf dat jaar op?
 • Waren die jaren minder; moest u veel leren?
  Doe het dan de volgende keer met de aanwijzingen van dit artikel.
 • Waren dat prachtige of verhelderende jaren?
  Blijf leren en relax; u bewandelt een prachtige weg!

Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi