fbpx

Yin & Yang

Yin & YangNatuurwetten; Yin en Yang

  • Geen licht zonder donker,
  • Geen nacht zonder dag,
  • Geen pastelkleuren zonder felle, levendige kleuren
  • Geen muziek zonder de stilte tussen de tonen,
  • Geen rust zonder drukte
  • Geen bullebak zonder een zacht teer hartje

….allemaal balansindrukken tussen yin en yang en allemaal bekende feiten die we dag in en dag uit hanteren, maar….. Feng Shui!

spierballenEen sterke yang-persoon? (Of zwak yin?)

Dan is er een yin-tekort om een balans te realiseren. Dus pasteltinten in uw garderobe en leefomgeving, zachte achtergrondmuziek (die u misschien luidkeels meezingt), de invoering van zachte nuances in uw stem en een zachte benadering van de mensen om u heen.
Het lijken onbelangrijke en kleine aanpassingen, maar kunnen een groot effect hebben op de mensen om u heen door de verzachting van uw wat hardere buitenschaal.

Bent u een sterke yin persoon (Of zwak yang?)

Ook dan zijn enkele aanpassingen een goed idee! Heldere, fellere kleuren in uw garderobe – niet gelijk overdrijven wanneer u vooral pastel in uw kast heeft hangen, maar met beleid een paar keer per week een fellere kleur geeft u de mogelijkheid te spelen met uw mogelijkheden. Ook de toevoeging van een rinkelende accessoire (yang) geeft die extra pfff.
Wanneer bent u sterk of zwak?
Dat is een uitdaging die door de Feng Shui master wordt berekend aan de hand van uw geboortegegevens; de geboortedatum, geboorteplaats en de geboortetijd. Al die gegevens zijn onderdeel van de berekening van uw 4 pilaren en leidraad voor uw persoonlijke krachtberekening.

paartjeDe ideale liefdespartner

U raadt het vast al wel; het ideale stelletje is yin en yang! In Feng Shui zeggen wij altijd dat deze twee elkaar niet bijten; elkaar niet vernietigen!
Dat is een heel belangrijk gegeven wanneer er geruzied wordt. Immers, stelletjes ruziën vooral om onbeduidende dingen met als belangrijkste doel; het goedmaken.
Bij een paartje van yin – yin of yang – yang is dat moeilijker.
kijk naar het yin & yang-teken; tegengestelden beschermen elkaars kwetsbare middelpunt.

Uw relatie in gevaar?
Laat uw therapeut eens kijken naar de balans (kijk ook eens op KnowVision.nl) en laat die via counseling herstellen.

De ideale business partner(s)

Evenals de vorige koppeling is het in business eveneens van belang de balans goed te bewaken; het liefst door de variëteit aan persoonlijkheden, maar ook in het interieur.

Yang-tijd is actie-tijd!

business partnerDe tijd van yang is grotendeels afhankelijk van de zon en voor de rest van de hoeveelheid licht. Het ezelsbruggetje: wanneer u de krant kunt lezen zonder een lamp aan te hoeven doen.
Tijdens de Yang-tijd wordt normaliter het werk verzet; plannen gesmeed, vergadert, werkzaamheden op de werkvloer etc. etc.. En natuurlijk zijn er periodes van yin; de koffiepauzes en de lunchtijd. (We vergeten voor het gemak de onregelmatige diensten even.)

Yin-tijd is rust-tijd

Hiermee wordt zowel het slapen als het relaxt samenzijn met de levenspartner en het gezin bedoelt. En natuurlijk zijn er dan ook periodes van yang; tafeltennis met uw jongste zoontje, de boodschappen in huis halen en de knuffelpartij in het meeste yin-vertrek: de (echtelijke) slaapkamer.

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi