fbpx

Wind en Water in ons lichaam

Dat het in Feng Shui allemaal om de cosmische energie van Wind en Water draait, mag inmiddels bij velen al bekend zijn. Maar ook in ons lichaam hebben we daar vanuit Feng Shui mee te maken.

Ieder jaar heeft zijn eigen elementen. Deze elementen hebben invloed op alles om ons heen. In tegenstelling tot wat kranten beweren als: “volgens Feng Shui hebben we een goed jaar” is uiteraard onzin! Ieder jaar heeft zijn goede en mindere kanten. En uiteindelijk is dat evenveel. Het verschil zit hem erin waar onze focus naartoe gaat. Maar zonder focus is ieder jaar; gewoon een jaar met evenveel “ups” als “downs”!

Feng Shui's Wind en Water van ons lichaamDe jaarelementen met een gezondheidseffect.

2017 is het jaar van de Vuurhaan. Dit vertegenwoordigt de elementen van hemels vuur op aards metaal. Dat is niet positief en ook niet negatief; het is wat het is uit één van de 60 jaarmogelijkheden.

Maar ieder jaar heeft het wel effect op de algemene tendens van het lichaam. Dus niet gelijk de huisarts alarmeren, maar het lijf goed onderhouden vanuit een preventief oogpunt.

Het is als dat glas water. Is het halfvol, dan kan het nog wel wat hebben. Maar is het bijna vol tot aan de rand, dan kan het al snel overstromen. Dus gaat de Feng Shui beoefenaar op zeker. Het is niet voor niets dat de traditionele huisarts in China als een goede vakman of vakvrouw wordt bestempeld wanneer de wachtkamer leeg is. Nee, dat geeft aan dat diegene heel goed met de elementen om kan gaan en preventief werkt, vaak met kruiden.

De Chinese metafysica vs ons lichaam

Vanuit dat oogpunt staat het yin vuur voor het hart en de bloedsomloop. Daarnaast refereert het aan de hersenen, zenuwstelsel en de ogen. Wanneer de persoon het yin vuur niet kan handelen en het glas vol is tot aan de rand, dan komt diegene in de problemen. Bijvoorbeeld met een ziekte van het hart, hersen- of zenuwgestel, hoge bloeddruk of hartaanval.
En de anderen? Die zijn hooguit eventjes van de leg, maar hebben er verder geen last van.

Vanuit datzelfde oogpunt staat yin metaal voor de longen en het ademhalingsorgaan. Terwijl dat hemelse vuur het aardse metaal aanvalt, vergroot de kans van griep en de zwakte ademhalingsorganen zich. En geen griepspuit die hier invloed op heeft.
Daarnaast heeft yin metaal effect op de huid.

Vanuit nog steeds datzelfde oogpunt kapt het nog steeds sterke metaal de kleine houtjes en takjes. Alertheid vereist kleine ongelukjes en mankementen te voorkomen, aangezien anders ledematen van de rug, handen en voeten makkelijk letsel oplopen.

Het glas op halve stand houden

halfvolTer voorkoming van een pandemie is het raadzaam een sterke en hoge dosis anti oxidanten te nemen. Vandaar dat Vitamine C bovenaan het lijstje preventieve middelen staat. Maar ook vitamine D3! En CO-Enzime Q10.

Vergeet de Omega 3 niet! Omega 3 heeft zoveel kracht wanneer het hart, de bloedsomloop of de huid er net even tekort aan komt!

Ikzelf (een Vuurhaan!) ga daarin een stapje verder. Al jaren is mijn lijstje aangevuld met een sublieme Multi, Alfaliponzuur en L-Tyrosine. Vanuit mijn achtergronden kan ik alleen maar het GROTE belang van preventie en vitaminen onderschrijven.

Maar dan wel op zijn chinees!

Dus preventief! Het is zo Nederlands de potjes met vitaminen pas tevoorschijn te toveren als de zakdoeken per voordeelpak moeten worden aangesleept. Dat is niet de manier! Wanneer vanuit de Feng Shui de elementen hun eigen dansje maken gaat het om PREVENTIEF gebruik en een ultiem onderhoud van ons lijfelijk systeem.

Ons lijf is geen auto!

Dus niet even aan de computer gaan hangen om te kijken wat eraan schort en dan vervangen wat daar aan toe is.

Nee, ons lijf geeft geen computeruitdraai!

Vandaar dat de Feng Shui beoefenaar zijn lijf on-Nederlands onderhoud. Bij Feng Shui gaat het om alle vormen van welvaart. Dus ook de welvaart van het lichaam. En de welvaart van het lichaam is pas goed wanneer het lijf mankementvrij door het leven kan gaan.

Een goede “wind” – slaaprichting

Wanneer wij het Kua nummer / Qua nummer berekenen, kunnen we een verdeling maken van oost- en westtypen. Ieder heeft evenveel positieve als mindere richtingen. Wanneer we onze gezondheid willen bewaken, is het van belang dat wij met ons hoofd in een positieve richting slapen – terwijl de rest ook nog moet kloppen. Maar die rest weet ik niet van u en van uw huis, dus slaan we dat over. Ook de jaarreflecties slaan we over , want die zijn te neutraliseren.

kompasWesttypen: positieve windrichtingen zijn zuidwest, west, noordwest en noordoost

Oosttypen: positieve windrichtingen zijn noord, oost, zuidoost en zuid

U en uw partner zijn verschillende types

Maak er een humoristisch vraagstukje van en bepaal samen wie de baas is in de slaapkamer! Het huis wordt berekend vanuit de gegevens van de kostwinner, maar u kunt de positie van het bed vanuit diverse invalshoeken benaderen.

 • Kan uw partner (kostwinnaar) overal en altijd uitrust slapen én wakker worden? Dan geeft dat alle vrijheid.
 • Slaapt u moeilijk, bent u gauw wakker en heeft u tijd nodig om wakker te worden? Dan is uw slaappositie (Wind) enorm belangrijk.
 • Kunt u beiden met weinig slaap toe en is uw gezondheid van uitmuntende kwaliteit? Kom dan maar op met die humoristische discussie!
 • Meest ultieme gezondheidsrichtingen:
  Qua 1 – Oost
  Qua 2 – West
  Qua 3 – Noord
  Qua 4 – Zuid
  Qua 6 – Noordoost
  Qua 7 – Zuidwest
  Qua 8 – Noordwest
  Qua 9 – Zuidoost

Dat was de Wind, maar nu het Water!

Wind en Water als cosmische energieOns lijf bestaat van origine voor 70% uit water. Bij overgewicht kan dat stijgen tot wel 90%!
Dat water in ons lijf vervuilt door de afvalstoffen van ons systeem.

Dus hebben wij minimaal 2 liter water per dag nodig om het water in ons systeem te verversen en de afvalstoffen een transportmiddel te geven! Zonder WATER heeft de WIND weinig effect!

En met water bedoel ik echt schoon, helder water!
Pas als dat in orde is, komt koffie, thee, cola, (geiten)melk, wijn, bier aan bod. Ikzelf drink liters heet water; de afdeling thee zonder thee. Het grote voordeel is dat mijn lijf de koude slok niet hoeft te verwarmen tot 37 graden – waarmee is energieverlies voorkom.

Op uw gezondheid!


Onderhoud van gezondheid & reparatie van griepje en verkoudheid met Bonusan:

[bol_product_links block_id=”bol_5a1464a66f6e1_selected-products” products=”9200000005139725,9200000005141762,9200000005143218,9200000067407395,9200000067407401,9200000005153878,9200000007570888,9200000005153866″ name=”Bonusan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi