fbpx

Mindset bijstellen met Feng Shui

opening in de mindsetAlles; elk doel in zowel business als lifestyle begint met mindset! De meeste mensen werken vanuit hun bewuste mogelijkheden, niet de mogelijkheden die zij vanuit hun persoonlijkheid zouden kunnen inzetten.

Ze werken vanaf de buitenkant om de mindset te modelleren en corrigeren richting het doel dat zij willen bereiken. Daarvoor zijn allerlei foefjes die ik vanuit mijn andere bedrijf voor mijn cliënten inzet, maar waarom daarbij blijven?

U kunt uw mindset daarnaast vanuit de binnenkant bijstellen!

Feng Shui geeft daarmee ongekende mogelijkheden! Het eerste waar we – altijd weer – mee te maken hebben, is de persoonlijke berekening van de Paht Chee van 4 Pilaren. Dit is uw persoonlijke goudmijn! Dit cadeautje van uw geboorte geeft antwoord op heel veel vragen die het leven bij u oproept. Het corrigeren van uw mindset is daar maar één van.

Met de uitkomsten van die berekening heeft u in basis het grote antwoord waar u de rest van uw leven mee kunt spelen; uw favoriete elementen! Daarmee blijven er meestal twee onfavoriete elementen en een neutrale over. Tevens komt u daarmee bij het persoonlijke yin en yang-verhaal en de toepassingsmogelijkheden wanneer u niet in uw “hum” bent.

Het leven wordt een feestje!

Want wanneer u weet wat uw favoriete elementen zijn, kunt u daar handig gebruik van maken om uw mindset een sidekick te geven richting een krachtig en machtig instrument om de gewenste resultaten sneller en slimmer naar u toe te halen.

houtMijn vaste voorbeeld hierin is hout versus metaal. Stel iemand heeft hout nodig om optimaal te kunnen presteren, maar heeft zich omgeven met metal in materiaal, kleur, vorm, voeding, kleding en alle andere manieren van mental design.

Het resultaat is dat diegene al zijn of haar mogelijkheden wegkapt. Een plankje hout gaat hierin echt heel weinig betekenen.

Het vraagt een rigoureuze aanpak en geen een of ander “Feng Shui” beeldje! Al dat soort goodies kan alleen werken op het onderbewuste niveau als al het andere al klopt.

Het zou overeenkomen met een smerige auto die nodig in bad moet en die u dan vervolgens insopt met koffie in plaats van water en sop.

U haalt nu uw neus op?

Precies; daarmee wordt het er niet beter op. Zo is het ook met Feng Shui.

Wat bekrachtigt?

U kunt het positieve bekrachtigen of het negatieve. Daarvoor heeft u een echte, goede berekening nodig, dat is een feit. Maar verder heeft het een tonlading aan inzicht nodig. Want hoe speelt u het spel met de elementen? Over het algemeen staat mijn telefoon tijdens de examenperiode roodgloeiend.

 • Op die-en-die dag heb ik een vak waar ik zwak in ben.
 • Wat trek ik aan?
 • Welke kleur tas?
 • Welke kleur pen?
 • Wel of geen sieraden?
 • Weke kleur bureaublad op mijn mobiel, tablet etc

Wanneer op zo’n moment het ontkrachtende element hoogtij viert, is het een gevechtsronde met ultieme kennis en GELUK. Hoewel? Ook dat gaat beter met de juiste element. Oeps, de bal is weer rond.

En met de kerst, een date, een bespreking, relatiedip, personeelsdilemma en al die dingen die u zelf beter kunt aanvullen dan ik, spelen een rol aan de telefoon.

Drinkt u koffie?

Koffkoffie, onderdeel van de vuurfamilieie hoort tot de vuursector. Voor mij is een beetje vuur niet verkeerd, maar dan wel in het seizoen dat het kan “dragen”.

Nu drink ik koffie met suiker en suiker is van de aardesector. Perfect voor mij. Aarde is niet mijn favoriete sector, maar verzwakt wel het vuur  voor mij, waarbij mijn koffie perfect past bij mijn persoonlijkheid… op zijn tijd!

Dit jaar is een sterk metaaljaar. Dus een beetje vuur kan ik gerust hebben. Daar hoef ik niet dwangmatig mee om te gaan. In mijn basis weet mijn onderbewustzijn best wel wat goed voor mij is en zomaar ineens heb ik dan zin in koffie.

Het lastige is meningen!

Zoals met zoveel dingen is de meningen van anderen, inclusief de reclame op TV, Facebook en YouTube, het hinderlijke effect dat onze mind daarmee geïndoctrineerd wordt en dat we daarmee verder van ons natuurlijke padje afraken.
Dat geldt ook bijvoorbeeld voor koffie!

 • Doe ook gezellig een bakje mee! (Wat voor gezelligheid zit er in een waterbrouwsel met koffieprut? Gezelligheid creëer je toch met een goed gesprek?)
 • Neem DIT merk voor de betere koffiesensatie. (Geeft koffie sensatie? Oeps; positief of negatief?
 • Het juiste koffiemoment! (Koffieleuten drinken toch  de hele dag?)
 • Koffiemelk (Nog meer elementen, pff)

Het zijn maar voorbeelden, maar u begrijpt vast wel wat ik bedoel. Terug naar ons voorbeeld; diegene had HOUT nodig en als koffieleut fikt hij nu zijn mogelijkheden af!

Dat loopt toch niet zo’n vaart?

Ik hoor het u denken. Zie het zo; één kostenpostje teveel in de boekhouding is zelden een probleem, een heleboel geeft een mega uitdaging!
Dus ook zo met het elementen verhaal!

Maar moet je dan overal op letten?

Lastig, hé? Vroeger, nog niet zo lang geleden, kozen mensen hun omgeving op gevoel. De mensen aan zee hadden een wateromgeving. Degenen die in de bossen woonden een houtomgeving.

In de stad hebben we met een aardeomgeving te maken. Ik de buurt van een vulkaan wonen om de gewassen op lava te verbouwen geeft een woonervaring van vuur.  Het wonen in een wolkenkrabber zou ik tot de aarde met metaalervaring scharen. En dan hebben we het nog niet eens over vorm, kleur etc. gehad.

alles is mogelijkDe mens regelde dat intuïtief. Over het algemeen ging dat perfect. In een volgebouwd Nederland wordt het steeds moeilijker en het onderbewustzijn verstilt uiteindelijk op dit gebied.

Alles is mogelijk!

Via alles wat wij zien, aanraken, ruiken, horen en ervaren wordt ons onderbewustzijn beïnvloed. Door via Feng Shui de mindset voeding te geven richting dat wat de persoonlijkheid dient, kunnen we heel veel bereiken.

Om ons brein de kans te geven het allemaal op te pikken, kunnen we structureel aan de gang gaan met dat wat zich aandient. Immers, de koop wordt sowieso gesloten. Van een nieuwe garderobe, omdat u uw ideaalgewicht hebt bereikt, tot een nieuwe keuken, omdat de oude ingestort is, geven u de soepele mogelijkheid het allemaal aan te passen zonder uw portemonnee extra te belasten.

Feng Shui en uw ultieme mindset; de gouden formule!


Een paar keer per maand geef ik de workshop Mindset Trainen.

Sinds het C-tijdperk worden de workshops online gehouden.

Voor de workshop Mindset Trainen – klik hier


opname
Opname Facebook Live op 25 juli 2017 om 14:00 uur!

Stel de vragen via het reactieformulier onderaan het BLOG en ze worden tijdens de uitzending behandeld.

De opname (met alle antwoorden) staat hieronder geplaatst, zodat zowel de vragen als de antworden voorhanden zijn op dezelfde plek.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


10 reacties op “Mindset bijstellen met Feng Shui”

 1. Mary-Rose schreef:

  Allemaal heel hartelijk dank voor jullie vragen / bijdrage.
  De opname staat nu onder de tekst geplaatst, zodat de vragen en de antwoorden op één plek samenkomen.
  Over twee weken is er weer een Feng Shui café, zelfde zender, zelfde tijd. Graag tot dan!

 2. Monique schreef:

  Ik ben er ook bij in de facebook-live! Wat een mooie ketting! Is dat ook feng shui?

 3. "Babette schreef:

  Hoe kom ik erachter of ik hout nodig hebt of juist metaal?

 4. Mary-Rose schreef:

  Via het cliëntenportaal kwam nog een vraag binnen:

  Kan ik mijn ‘mind’ voor de gek houden? Of moet iets altijd van echt metaal of echt hout zijn?

 5. mary-rose schreef:

  Ontvangen vraag via het cliëntenportaal:

  Soms draag ik graag rood, maar eigenlijk is groen, blauw, grijs beter voor me? Kan ik dit soort van compenseren?

 6. mary-rose schreef:

  Ontvangen vraag via cliëntenportaal:

  Ik weet dat koffie eigenlijk niet goed voor me is (want =vuur), wat kan ik doen om er toch optimaal van te genieten?

 7. Rachel schreef:

  Hoi, ik heb een bedrijfspand maar het lukt me niet om het goed in te richten. Is Feng Shui daar geschikt voor en kun je daar een vlog over doen met tips en trucs. En hoe kan ik jou bereiken ?

 8. Henk schreef:

  Ik vroeg mij af of u iets meer kon uitleggen over Feng Shui. Ik weet er namelijk niet zoveel vanaf. Wat doet het. Heeft het betrekking op mensen en hoe komt dit tot stand. En waarin onderscheidt u zich als het gaat om andere deskundigen die iets met Feng Shui doen?
  Groeten van Henk

 9. Sylvia schreef:

  Tijdens de laatste Feng Shui, aangenaam middag werd het duidelijk met de kwa berekeningen, die we gelijk hebben gemaakt, dat mijn bureau en TV op een verkeerde plek staan. Mijn slaaprichting was wel goed maar de rest duidelijk niet.
  Door dit te veranderen, worden dan veel problemen opgelost voor mij?

  Als dan een bepaalde element sterk in huis aanwezig is, bij mij hout, en een andere element juist niet, zorgt dat dan voor disbalans?
  Moeten dan alle elementen in huis vertegenwoordigd worden?
  Hoe weet ik wat ik dan mis?

  In een gezin kan het toch zijn dat iedereen verschillende elementen nodig heeft? Hoe moet dat dan als iemand vuur nodig hebt en jij juist hout? Dat gaat toch niet?

  Is het dan beter op te lossen met voeding – de een koffie en de ander niet??

 10. Marieke schreef:

  Dankzij Mary-Rose weet ik inmiddels dat vuur meestal niet goed voor mij is. Daar heb ik inmiddels vanalles op gevonden. Ik kies mijn kleding bewuster, m’n sieraden en verdere accessoires.
  Dat koffie vuur was, wist ik nog niet tot het lezen van bovenstaande… Ik weet nu wel dat ik mijn koffiemomentjes bewuster zal gaan kiezen en net even vaker voor water zal gaan kiezen. En dat voor iemand die ‘in de koffie’ zit, dan is dat best een opgave!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi