fbpx

Herfst….. parodie

schapenNaarmate de dagen zich aan buitenlicht verkorten, komt het besef dat de herfst zich op en top uitbuit steeds meer in onze realiteit. In Feng Shui is het nu de maand van de vuur hond in het houten schaapjaar. De herfst wordt afgerond voor de komst van de winter met de aardemaand van de hond met hemels vuur; een maand die zichzelf voedt, terwijl het in dit houten schaapjaar absoluut niet weet waar het met die voeding naartoe moet.

Dus terwijl de kracht van het houten schaapjaar verder afneemt, dient er nog altijd een verhoogde aandacht te zijn voor de gezondheid. Dit betekent een verhoogde behoefte aan vitaminen (van een hoge kwaliteit) om de effecten van dit jaar tot een minimum te beperken.
Daarnaast vraagt deze maand ook om extra aandacht in verkeersituaties; minder gasgeven en meer voorzichtigheid.

Naast deze technische Feng Shui feitjes….

Ze waren speciaal voor de mensen die de KnowVision basiscursus Feng Shui hebben gevolgd!
Maar daarnaast blijven de dagelijkse “kleine” realiteiten van het seizoen. De dagen lijken korter doordat buiten het (natuur)licht later aangaat en eerder uitgaat. Een realiteit die zich nog meer gaat onderstrepen nadat de klok aan het einde van oktober wordt verzet.
Wij hebben het licht hard nodig voor onze geestelijke balans en de overgang van zomer naar winter maakt ons dagelijks gewoonte ritme moeilijker.

kroonluchters verlichten de herfstHet goedkoopste Feng Shui advies voor de herfst….

….geautomatiseerd de lampen aan!
Door de verlichting op een automatische schakelaar aan te sluiten kunnen wij de verlichting zo af stellen dat we in een licht huis wakker worden! En daarnaast…. vanuit het werk in een verlicht huis thuiskomen, terwijl het tussentijds automatisch uitgeschakeld wordt. Dat lijkt misschien een overbodige luxe, maar vanuit de Feng Shui is heel goed te verklaren waarom het een mens goed doet.

Donkere hoeken vermijden.

Zonder dat we daar erg in hebben zal ons brein ons minder in de donkere afdelingen van ons huis laten vertoeven. Dat hoeft ook niet meer in deze tijd. Een laagvoltage is voldoende aan LED om gangen, trappen en hoeken te verlichten waar het daglicht maar moeilijk binnenkomt en waar wij tijdens de donkere maanden profijt van hebben voor een goed functioneren van onze totale persoonlijkheid.

Het maakt niet uit welk type u bent.

Voor iedereen is licht belangrijk; donkere hoeken zijn in ieder huis belangrijk te verlichten. Voor de ontwikkeling van kinderen is het zelfs van essentieel belang, maar ook voor zieken, werkers, denkers, studenten, carrièremakers, ondernemers, vaders, moeders…. kortom ieder mens!

Het is niet voor niets een Feng Shui gewoonte!

Kroonluchters, kristallen hangers aan lampen; het heeft een simpele reden! Alles wordt gedaan om met zo min mogelijk wattage een zo groot mogelijk effect te bewerkstellen. Kristal om van die leuke effecten te krijgen op het plafond en de muren om het trillingsniveau van de ruimte zo hoog mogelijk te laten zijn, zodat wij daar optimaal van kunnen profiteren!

schoonheidDat profijt is er dagelijks!

Wanneer wij meer gebruik kunnen maken van een opgeruimd brein, kunnen wij de hele dag beter presteren. En…. wanneer ons brein alles behalve opgeruimd is (of dreigt te worden) is licht ons grote hulpmiddel.

Onze omgeving is een afspiegeling van ons brein.
Wanneer we veel onverlichte hoeken in onze woonomgeving hebben of toestaan, doen we dat in ons brein ook. Wanneer wij niet ons eigen levensplan schrijven, doet een ander dat voor ons!
Dus aan met dat licht!

Besparen op licht is besparen op levensvreugde.

Overdreven? Jammer genoeg niet!
Bereken eens hoeveel extra lampen u nodig hebt om alle hoeken en in gebruik zijnde ruimtes goed te verlichten; een jaar lang.

U zult schrikken van de lage prijs!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi