fbpx

Feng Shui zonder kennis

Zonder kennis?

Kan dat?
Jazeker!
Sommige mensen plaatsen en bewegen van nature op een goede Feng Shui manier – zonder kennis van zaken!
kennisZij weten niet waarom, maar intuïtief doen ze het goed. Niet mee bemoeien, is mijn devies.
Mijn werk is dan de Flying Stars met de jaareffecten en dat was het dan. Heerlijk om mee te werken, maar deze mensen zijn spelden in de hooiberg.

Toch kunt u ook een goede start maken met het nieuwe Chinese jaar zonder kennis van Feng Shui. Waarschijnlijk bent u beter in het huishoudelijk werk dan ik – dat redt u al heel gauw – en dat is uw grote voordeel! U ziet waarschijnlijk mogelijkheden waar ik helemaal blanco blijf.

In een eerder artikel gaf ik al aan dat er voor het nieuwe Chinese jaar een grote schoonmaak plaatsvindt, maar wat bedoel ik daarmee? Een ouderwetse schoonmaak met de vloerkleden over een balk en dan met de matteklopper in de weer?
Niet echt, maar als u daar plezier aan beleeft….

Waar gaat het dan om?

Behalve dat alles Tip Top dient te worden, gaat het om de “flow of the CHI”.
De luchtstroom neemt het liefst de kortste route, zeker wanneer er obstakels op haar pad komen, kan dat anders zijn dan u denkt. Daardoor kan er weinig beweging in de (onzichtbare) gesettelde lucht.

Klinkt wazig? Maar is het niet.

Bent u wel eens in oude gebouwen geweest in ruimtes die zelden worden betreden? Waar de deuren en ramen dicht blijven? De lucht daar riekt niet alleen muf, maar voelt zwaar en onprettig. Daarnaast lijkt het weinig zuurstof te bevatten.
U wilt het liefst weg en dat is heel gezond.
In het klein komt u dit principe ook tegen in uw eigen huis op plaatsen waar weinig mensen komen en waar weinig beweging is. Zeker wanneer u geen huisdieren heeft, blijven de hoeken vaak onberoerd.

stofzuigerWat te doen?

Mijn grootste vriend is de stofzuiger! Behalve voor de vloer is het een ideale machine om de spinrag (YES! Een spin die voor de beweging heeft gezorgd.) van het plafond te verwijderen en de hoeken van boven naar beneden goed te schonen.

U bent bang dat u beschadigingen aanbrengt?
Bind een doek om de (kleine) stofzuigermond en zo voorkomt u ergernissen achteraf. Wel de stofzuiger aan laten staan tot u de doek verwijdert, ander heeft u de troep alsnog op de grond liggen.

En dan…
Alle meubels van de kant en daar goed stofzuigen, de achterkant van de meubels zuigen, evenals de onderkant van stoelen, banken en tafels. Ook daar zit gesettelde lucht.
Vervolgens….
De ramen en gordijnen wassen (of stofzuigen) en de sfeermakers – prullaria, boeken, foto’s en schilderijen – reinigen.

Niet vergeten…

antique-21935_640Doe het met plezier en het hoeft absoluut niet allemaal ineens. Dus een muziekje erbij van uw smaak en in uw luidsterkte, op tijd iets drinken met iets lekkers erbij.
Het belangrijkste….
Het is heel belangrijk Feng Shui te doen tijdens de Yang periode. Dus…. zolang u een boek kunt lezen zonder dat u licht aan hoeft te doen, bent u optimaal bezig.
U werkt overdag?
Zoals gezegd; het hoeft niet in een keer. U mag gerust het weekeinde daarvoor nemen… of meerdere weekenden!

Bijkomstigheid….

Ieder jaar kom ik weer dingen tegen die ik kwijt was of niet eens wist dat ik het nog had. In het midden van het huis is vast wel een plek waar u de vuilnisbak neer kunt zetten en een doos voor dat waar u afscheid van neemt.
Uw huis heeft nu een goede basis voor het nieuwe Chinese jaar!
En als u wilt, kan een Feng Shui professional zo haar of zijn werk kan doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi