fbpx

Dag starten

glasses-272399_640Ieder mens heeft zijn eigen gewoontes; zij worden door de jaren aangepast en bijgeschaafd. Mocht diegene in de mysteries van Feng Shui thuis raken, gaat er een gigantische ommezwaai plaatsvinden. Niet bewust, want diegene is veel te druk met het implementeren van alles wat geleerd is, wordt en interessant lijkt; een nieuwe dagelijkse routine van de start van de dag tot de actie van de dag.
Zo ging het althans bij mij. Door de jaren heen heeft dat een dusdanig effect gehad dat het zich allang bewezen heeft. Dit soort persoonlijk aangeleerd gedrag zal zich dus eerder verder uitbreiden dan in intensiteit verminderen.

Iedere dag heeft een vast begin.

konijnWaar bij een ander “het weer” de leidraad is voor het samenstellen van de kleding voor die dag, zijn het voor mij de heersende elementen. Dus wordt eerst de Feng Shui agenda geraadpleegd – als dubbel check van het geheugen dat verder calculeert op de gegevens van de dag ervoor.

Iedere dag heeft een eigen duo elementen die de waardes van de dag bepalen. De aardse basis wordt door een dier uit de dierenriem gevormd – bijvoorbeeld een konijn op maandag 31 augustus. Daarnaast is er ook een “hemels” element die dat dierenriemteken een eigen identiteit geeft – bijvoorbeeld Aarde voor die konijn van vandaag: 31 augustus.
Het wordt dus een dag van het Aarde Konijn.

weersverwachting van de dagVoor mij betekent dat een dag van controverse.

Want het konijn is mijn tegenpool, terwijl aarde ook niet mijn element is. Aan de andere kant is het hout van het konijn wel goed voor mij. Dus waarschijnlijk zal ik iets van zwart aantrekken; het effect van water.
Daarmee wordt het aarde element een soort tijdelijke modderpoel – aan het hemelse Aarde valt weinig te veranderen, terwijl het hout van het konijn gevoed wordt. Ik zal een algemene voorzichtigheid betrachten die dag en genieten van dat wat het universum mij voorschotelt.
En dan?
Dan pas ga ik kijken naar de weersvoorspelling om erachter te komen wat in mijn garderobe overeen zal komen met de voorspelde variant in de Nederlandse temperaturen.

wierookMijn start van de dag is daarmee nog niet ten einde!

Want daarna zal ik mijn respect tonen voor dat wat deze wereld doet draaien en ons mensdom, de dieren en alle levende organismen de kracht en macht geeft te manifesteren. Dus brand ik mijn kaarsjes en wierrook met goed afgestelde gedachten die een positieve invloed zullen hebben op mijn mindset – ook niet onbelangrijk.
Want die mindset gaat de hele dag mee – onder invloed van die Aarde Konijn!
En al heb ik dat Konijn dan wel in goede banen geleid, die Aarde zal ik moeten accepteren.
In termen van 2015 betekent dat met voorzichtigheid de weg op en op maandag de 31e staat een afspraak waarvoor het automobiel gestart dient te worden.

vitaminenDus…. een extra multivitaminen!

Want oplettendheid kost energie! Die energie wordt uit de cellen van mijn lijf opgediept en verbruikt evenals de brandstof in mijn automobiel. Meer verbruiken? Meer tanken!
Dus naast die multi ook extra water, aangezien we dit jaar sowieso water tekort komen – en zeker op de weg!
Terwijl de lading suppletie zijn weg vindt richting maag, wordt de TV aangezet en Jane Fonda gestart voor de benodigde start van de lichaamscellen richting een hogere verbranding in een wakker lijf!

En dan?

Douchen, kleden, make up, geurtje! Een rondedans met een aangestoken wierrookje door het hele hui, opgevolgd door de klankschaal (gemaakt van 7 metalen) om de ruimte met Yang energie te vullen.

Hond en kat staan klaar in de keuken, want het is allang ontbijttijd en laten we wel zijn, zij hebben een ingebouwde klok die altijd Feng Shui yang slaat!

De dag kan beginnen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi