fbpx

Chi sturing geven

Chi van noorderlichtDe Chi is overal en altijd en is zelden zichtbaar. Chi is belangrijk; het is levensenergie en maakt het verschil tussen moeilijk en makkelijk. Maar ook tussen personen en de tijd. Het lijkt misschien een beetje mystiek wat ik hier zeg, maar de klassieke Feng Shui beoefenaar zit nu al te knikken!

Chi is geen Feng Shui, maar Feng Shui werkt met Chi.

Overal, alles om ons heen heeft Chi of doet daar iets mee. Feng Shui, de kunde van Wind en Water, geeft inzicht in de stroming en bijsturingsmogelijkheden van de levensenergie, maar de energie zelf is er al.

In het Noorderlicht kunnen we de sturing van de energie zien! Daar wordt duidelijk zichtbaar hoe de energie zijn route volgt door de kleuring en het aparte contrast. Het is de enige zichtbare vorm van Chi die ik ken, maar er kunnen er natuurlijk meer zijn.

Verkleuring van de luchtlagen geven de diversiteit van de lucht aan onder invloed van de zon, magnetisme, zuurstof, stikstof, plasmawolken, luchtlagen en weerstand aan. Die weerstand wordt gevormd door de aarde in de vorm van hoogteverschillen en grilligheid.

Zo gaat het bij ons thuis ook!

Zonder Feng Shui sturing gaat de Chi de kant op die het zelf kiest evenals het Noorderlicht. Vanuit Feng Shui geven we het een heenkomen in de richting die wij belangrijk vinden naar aanleiding van de berekening van het pand en de tand des tijds.
Aangezien ik uw gegevens en die van het pand niet heb, kan ik u daarover niet adviseren, maar er is nog een mogelijkheid!

De vormschool

Een belangrijke check komt via de vormschool! Chi is eén belangrijk aspect van de vormschool en u kunt daar thuis zelf mee aan de slag.

Wanneer u de andere TIPs gelezen heeft en daarmee uw voordeel wilt doen, koppelt u deze TIP eraan vast en u kunt op weg! Daarvoor heeft u wel iets te doen; gooi uw “Ja, maar…syndroom weg, samen met al uw aannames en vooroordelen!

Daarnaast heeft u een kinderlijke logica aan te meten. Feng Shui vormschool is simpel, hoewel niet makkelijk. Door uw kinderlijk brein, wat nog ergens bij u ronddwaalt, permissie tot activiteit te geven, vergemakkelijkt u het proces.

Jack Sparrow, pirate of the CarabeanOf het alternatief

Indien u uw kinderlijk brein niet kunt bereiken, kunt u in de huid van uw favoriete fantasiefiguur stappen. Van captain Jack Sparrow tot Alice in Wonderland, het kan maar zo!

Meet u dan wat extra eigenschappen aan, zodat u net als met het Noorderlicht de stroming van de Chi kunt zien en voelen.

Om het uzelf makkelijk te maken gaat u uw eigen huis á la uw kind- of fantasiefiguur opnieuw binnen. Volg de Chi; waar gaat die heen, waar stuit die op, wat blokkeert, waar weerkaatst die het huis weer uit?

Klinkt simpel, nietwaar? Ik zei al dat het simpel was!

Wat is dan het moeilijke?

Dat kinderlijk brein! Want ziet, voelt en ervaart u wel de route, de blokkade en de weerkaatsing?
Ik ben eens in een huis gevraagd waar de business hard achteruit ging sinds de verhuizing. Ik vermoedde eerst een berekening te moeten maken om inzicht te krijgen, maar het werd gelijk duidelijk terwijl de deur voor mij openging!

De deuropening was geplaatst tegenover het einde van de korte kant en net voor de knik van een L-vorm. De Chi kwam binnen, stuitte binnen anderhalve meter op de muur, weerkaatste en stroomde langs de langere kant van de L zo weer verder richting de achterdeur…. het huis uit!
Er was daar nog veel meer mis, maar dit was de belangrijkste aangaande de binnenkomst van de Chi.

start met Feng ShuiDus begin bij het begin!

Op naar de voordeur! Hoe komt u binnen? Wat ziet u? Hoe voelt het? Waar zou het noorderlicht hier zijn weg vinden? Het dient een makkelijke route te zijn. Uiteraard begeleidt de Feng Shui beoefenaar de Chi, maar daarvoor geef ik u nog een paar tips al ken ik uw huis niet!

Kruip dus in uw kinderlijk- of heldenbrein! Plaats de logica eens buiten uzelf.
Wat blokkeert de doorgang van de Chi? Niets? Perfect, gaan we verder.

Deuren zijn alleen een tijdelijke blokkade, want u raakt de klik aan en opent de deur voor de haast magische Chi stroom. Na dat gedaan te hebben, komt u in de volgende ruimte. Stel u dat Noorderlicht weer voor. Waar botst de Chi tegenaan? Welke rondingen geleidt de Chi? Welke zachte materialen komt het tegen en welke harde?

Kan de Chi de bewoners bereiken?

Dus waar wordt gezeten, gekookt, gegeten, gestudeerd, geslapen en gewerkt? Hoe gaat de stroming daarmee om? Zijn de personen goed te bereiken?
Hierin wordt de berekening van het pand, het jaar en eventueel de maand natuurlijk ook belangrijk, maar dat schuiven we even terzijde. We gaan ervanuit dat alles goed staat, hangt en in vorm is. Dus hoeft u alleen naar de plekken en de bereikbaarheid daarvan te kijken in de metafoor van het Noorderlicht.

Moeilijke route van de ChiKijk ook naar de verdiepingen, indien dat van toepassing is en probeer u voor te stellen wanneer de energie moeilijk een hoek om moet gaan en wanneer het een geleide vorm tegenkomt.

Bekijk het plaatje eens van deze moeilijke ligging van de weg. Door de ruimte wordt het gevaar verminderd, maar de Chi blijft moeilijk.

Waar in uw huis heeft de Chi een soortgelijk parcours af te leggen? En hoe belangrijk is de locatie voor de bewoners? Met andere woorden; wordt daar gegeten, geslapen, gewerkt, gezeten, gestudeerd of gekookt? En natuurlijk zijn er meer belangrijke locaties, maar laten we eerst eens zien dat u deze van een goed geleidende Chi voorziet.

De Chi vrijheid geven

Fouten kunnen gecorrigeerd worden. Dus aan de slag! Neem een schrift en maak de aantekeningen van uw “onderzoek” met de verzonnen oplossing.  Welke meubels kunt u zo verschuiven dat de Chi vanuit de ingang de belangrijkste plaatsen kan bereiken?

Kunt u meubels wisselen, zodat de energie zachtjes via rondingen gecorrigeerd wordt?  Zijn er activiteiten die u kunt wisselen, wanneer de Chi in zijn weg permanent bemoeilijkt wordt?

reminderChecken

Alles in één keer doen, lijkt leuk, maar is onverstandig voor een niet-professional.

Bepaal wat de belangrijkste aanpassing zou zijn en begin daarmee! Zet het in uw agenda en wacht af. Geduld is een schone zaak. Laten we iedere verandering twee maanden geven, de periode die aangepaste Chi nodig heeft.

Kunt u een significante verbetering in het welzijn van de bewoners meten, ga dan gelijk over naar de volgende aanpassing.

Gaat het welzijn of de welvaart achteruit? Dan gelijk weer terug naar de beginsituatie!

Succes!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi