fbpx

Marieke over haar Feng Shui woningaanpassingen

Heerlijk om met Marieke te werken; vraag je een testimonial, krijg je een compleet interview in je postvak.

Leest u met mij mee?


1. Naam , leeftijd

interview MariekeMarieke, 38

2. Welke twijfel had je voordat je besloot zaken met mij te doen?

Feng Shui was een term die mij niet zo heel veel zei, ondanks het feit dat ik al het nodige wist over Chinese Geneeswijzen. Je zou zeggen dat het dan een kleine stap is. Maar niets was eigenlijk minder waar. In mijn beleving was het namelijk iets populistisch wat niet zozeer met de rijke Oosterse cultuur & wetenschap van doen had.

En ja, die vorm van Feng Shui bestaat ook.

Maar het werd mij al snel duidelijk dat Mary-Rose wel degelijk ‘klassiek’ is opgeleid en dat het heel veel raakvlakken heeft met Chinese Geneeswijzen. Ook daar is de basis de elementenleer, yin & yang, praat men over Qi en dus kon ik al snel linken maken, waardoor het voor mij een stuk tastbaarder werd.

3. Wanneer is die twijfel positief opgelost m.a.w. verdwenen?

Door deel te nemen aan een training ter kennismaking met Feng Shui, leerde ik al snel de verbanden herkennen.

En hoewel het voor mij nog heel vaak wiskunde in het kwadraat is (en wiskunde was niet mijn beste vak!), begrijp ik allengs steeds meer en wil ik er ook steeds meer over weten.

Marieke's koffie4. Wat waren de problemen waarvoor je mijn expertise wilde?

Nadat ik al een tijdje coaching kreeg van Mary-Rose, leek het bijna een logische stap om ook een berekening los te laten op mij en mijn huis. Vooral ook omdat mijn huis een belangrijk onderwerp van gesprek was tijdens de coaching. Dus voor ik het wist had ik mijn huis gereinigd (Feng Shui-wise) en stonden en hingen er door mijn hele huis heen afbeeldingen, voorwerpen, etcetera. Zo nu en dan wierpen die de nodige vragen op bij bezoek, maar dat vond ik vooral leuk omdat ik daardoor mijn eigen kennis kon ‘testen’.

Het mooiste voorbeeld van een daadwerkelijk erg merkbaar effect was toen ik door het veranderen van de Flying Stars (zeg ik dat goed?) (Jazeker!) een stuk minder goed sliep. Advies van Mary-Rose was om mijn bed vervolgens een kwartslag te draaien.

Meteen de volgende ochtend merkte ik het effect. Ik had een stuk rustiger geslapen en voelde me minder vermoeid door het woelen en dromen.

Bijkomstig effect, ik mocht het bed de volgende maand weer draaien, omdat ik anders weer hetzelfde ‘probleem’ zou hebben, maar dat mocht de pret niet drukken! Gelukkig is het mogelijk in mijn niet al te grote slaapkamer en door minimale inspanning geniet ik nu van maximale nachtrust!

selfie5. Welke ervaring heb je met mij opgedaan?

Door Feng Shui ben ik veel bewuster met mijn kleding en accessoires bezig. Naast mijn persoonlijke en huisberekening, ontvang ik ook elke maand een Timing.

Hierin staat per dag wat me te wachten kan staan en hoe ik me hierop kan voorbereiden en/of me er tegen kan wapenen. Simpelweg door een bepaalde kleur kleding aan te trekking en/of bepaalde sieraden te dragen.

Voor een moeilijke beslisser als ik ideaal, want het maakt mijn kledingkeuze in de ochtend een stuk beperkter! En het mooie is dat het heel vaak klopt bij waar ik toch al ‘zin’ in had om aan te trekken. Je onderbewuste weet dus eigenlijk heel goed wat goed voor je is.

6. Wat zijn de 3 andere voordelen

  • De combinatie coaching/mindset & Feng Shui is perfect. Ik ben altijd al een groot voorstander geweest van het combineren van het westen en het oosten. The best of both worlds, wie wil dat nou niet? En het één werkt in op het ander en vice versa;
  • Je wordt veel bewuster van kleuren & materialen in je omgeving. Dus niet alleen van je kleding, maar ook in je huis en op plekken waar je veel komt. Je ‘snapt’ nu waarom je op bepaalde plekken liever komt dan op andere plekken;
  • Door simpele aanpassingen/verplaatsingen in je huis, kun je grootse effecten bereiken. Het vooroordeel dat je een compleet nieuw interieur moet of veel dure dingen moet aanschaffen, klopt niet. Intuïtief kies je al heel vaak dat wat goed voor je is, want daar voel je je niet voor niets goed bij.

7. Hoe waarschijnlijk is het op de schaal van 1 – 10 dat je mij aan anderen zou aanbevelen?

10!

8. Wil je nog iets toevoegen wat niet in deze lijst gevraagd wordt?

Ben je nog sceptisch? Probeer het een keer uit. Als je het niet kent, kun je er ook niet over oordelen. Dan moet je gewoon je mond erover houden.

Maar als je ook maar enigszins nieuwsgierig bent, dan moet je dat uitzoeken! (En dat geldt voor alles, is mijn mening…)

 

Datum: 1 maart 2018

 


 

Marieke WientjensToen ik Marieke vroeg haar ervaringen met mij met u te delen, had ik geen idee wat er zou komen.
Ik kende haar enthousiasme, maar dat ze het zo helder en puur zou verwoorden? Nee, geen idee.

Ik ben er stil van en voel mij nederig, gewaardeerd en dankbaar….

 

Wilt u meer weten van Marieke?

Dat kan!

De dame zit professioneel in de koffie en puur in de organisatiebusiness.

Maak kennis met haar op: MWay Productions; de kunst van het organiseren

 


 

Aanvullende testimonial: 26 maart 2019

Marieke over het updaten van de Flying Stars

Flying Stars 2019Rond de Chinese jaarwisseling voelde ik me onrustig, met de neiging naar gefrustreerd (lees ook: https://www.mwayproductions.nl/frustratie/).
Deels kon ik het verklaren, maar deels ook totaal niet.

Mary-Rose en ik hadden al een paar keer tegen elkaar gezegd, ja, we moeten even die Flying Stars doen.. Maar van alleen zeggen, komen ze niet aanvliegen, dus we moesten daadwerkelijk doen.

En toen het dan eindelijk in onze beider agenda’s paste en we even ‘snel’ de locaties en elementen doornamen, voelde ik al meer rust in mijn lijf komen.

Toen ik uiteindelijk alles weer op z’n plek had en mijn hele huis weer voorzien was, voelde ik me weer meer beschermd, gesteund, veilig. Iets in die trant.

Een soort van natuurlijke sereniteit kwam er over mij heen.

Dat betekent echt niet dat ik nu geen enkele frustratie meer heb en af en toe nog wel de nodige personen achter het behang wil plakken hoor.

Maar over all is er meer kalmte in mij. Dat doet Feng Shui. Echt. Meer balans tussen Yin en Yang. Chineser en beter, wordt het niet.


Aanvulling: het aanpassen van de kleuren aan de flying stars en de 4 Pillars (persoonlijkheid)

Foto’s:

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi