fbpx

10. Geboortetijd in Zimbabwe

Het is wat warrig in mijn hoofd. Het is net alsof ik voel dat neurons nieuwe verbindingen aan het maken zijn met de nieuwe informatie die ik zojuist hebt ontvangen. Het moet nog verwerkt worden in mijn Zimbabwe geboren systeem.

Wat is er gebeurd?

In de tachtiger jaren had ik over Feng Shui gelezen en ik wist toen dat ik daar meer over wilde weten. Toen ik in februari 2017 kennis maakte met Mary-Rose wist ik dat dit geen toeval was. Met fascinatie luisterde ik tijdens de Hello Feng Shui middagen en zoog alle informatie op als een spons.

vlag Zimbabwe - vraag om geboortetijd werd door hospitaal niet beantwoordZij kon voor mij geen persoonlijke berekening maken, omdat ik niet precies wist hoe laat ik geboren was. Wat we ook hebben ondernomen: mails naar de Ambassade in Zimbabwe, e-mails en brief naar het ziekenhuis waar ik geboren ben – we kwamen gewoon geen stap verder.

Geboortetijd

Mary-Rose besloot om met de twee geboortetijden die mensen ooit hadden “berekend” voor mij aan de slag te gaan en kijken of zij er iets mee kon doen. Dan maar zonder geboortetijd vanuit Zimbabwe.

Gelukkig kwam ze er snel achter dat – in mijn geval – het prima was om vanuit deze tijden te werken. Omdat wij elkaar nu al een jaar kennen, kon ze de informatie vrij snel toetsen.

Yes, een eigen berekening

De verrassing dat zij mijn berekening had, was intens. Tranen schoten in mijn ogen en tegelijkertijd ging het gesprek verder en ik was werkelijk overrompeld. Ze vroeg aan mij hoe ik met vervelende zaken uit mijn verleden omging. Of het belangrijk was voor mij om alles erover te weten. Nou, dat was zeker het geval want hoe meer ik weet van een situatie – en alles van alle kanten bekijk – hoe meer rust ik erin vind.

theelichtjesOp het moment dat ik het begrijp, kan ik het makkelijker loslaten. Begrijp ik het niet, dan blijft het malen in mijn hoofd.

Vanuit de berekening was het duidelijk dat ik geneigd ben om te verzanden in mijn denken. Daardoor blijft het verleden steeds terugkomen in het nu, want hoe ik het ook wend of keer, volledig begrijpen zal ik het nooit. Dat kan ook niet, want je weet nooit hoe die mensen toen gedacht hebben.

Zoveel inzichten

Ik kan het verleden niet veranderen. Alsof nu ineens alle kwartjes vallen en ik het helemaal kan gaan begrijpen. Zo bizar wat er gebeurt in mijn hoofd. Nieuwe neurons die volledig andere connecties aan het maken zijn. Ik denk dat dit overeenkomt met uit je oude patronen stappen.

Ik kon het volledig begrijpen en ineens snapte ik waarom ik steeds getriggerd werd en weer in het verleden belandde. Met de nodige affirmaties en tips op zak kon ik weer verder.
Met een bijzonder weekend in Engeland – voor de eerste familiereünie in 26 jaar – kon ik heel bewust met het verleden bezig zijn.

Het word mij al snel duidelijk dat ik heel anders in mijn vel zit. Als een toeschouwer kijk ik hoe wij met elkaar omgaan en wat onze familiepatronen zijn. Met mijn nieuwe inzicht in mezelf kan ik zo anders hiermee omgaan. Dat is een bijzonder ervaring voor mij.

Metopo hills zimbabwe

Metopo Hills – Zimbabwe – Sylvia’s plek dat “thuis” heet

Check, check en nog eens checken

Bij terugkomst is Mary-Rose op bezoek geweest en zijn wij echt aan de slag gegaan. Ik kreeg meer check-momenten. Ze werkt heel secuur en dat geeft mij een fijn gevoel.

Ze vroeg wat er gebeurd was in 2012 met betrekking tot mijn gezondheid. Dat jaar werd ik ernstig ziek en werd er Colitis Ulcerosa ontdekt.

Een andere check was in 2009

Dat was de eerste jaar na mijn scheiding, waarin ik veel problemen met mijn ex had en ik psychisch last had van zijn gedrag. Vragen over mijn jeugd – het klopte allemaal. Zelfs wanneer ik begon met artistieke vormgeving in de brede zin van het woord.

Zij zei tussen mijn 15e en 25e jaar. Dat klopte heel goed, want vanaf mijn 15e werd ik steeds creatiever. Veel haken, breien, borduren, kleding maken en zelfs mijn eerste volksschilderscursus begon toen.

Silvia te Braake - Atelier Kunstig ArtVanaf die tijd werd het alleen maar meer en nam het schilderen het creatieve helemaal over en werd het belangrijkste. Dat was duidelijk in mijn berekening!

En dan tussen mijn 25ste en 35ste

Of ik niet zo goed in mijn vel zat? Dat klopte absoluut. Ik heb toen met veel moeite de keuze gemaakt mijn toekomst in Nederland te leggen. Dat was een moeilijke beslissing.

Mijn vader is een paar jaar later overleden in Zimbabwe en ik kon daar niet naar toe.

Dat was een heftig stuk voor mij. Een jaar later raakte ik overspannen. Ik had zoveel gewerkt (en te verwerken) en ineens was de energie op. Dat heeft een jaar geduurd en eigenlijk ben ik nooit meer de oude geworden.

Twee jaar na de geboorte van mijn oudste zoon toen ik 34 / 35 jaar was. voelde ik mij voor het eerst in jaren uitgerust!

Zelfelement

kleuren van Sylvia die vanuit Feng Shui belemmerend voor haar werken

De favoriete kleuren van Sylvia in de vogels van Zimbabwe; wat heimwee kan doen.

De kleuren die voor mij goed zijn: rood, bruin, zand, geel, oranje, crème – duidelijk de kleuren die ik bijna niet heb!

Blijkbaar komt het vaker voor dat mensen juist de kleuren kiezen die duidelijk niet bij die persoon passen. Mary-Rose dook gelijk mijn kast in en wat hebben we gelachen. Als we alles eruit zouden gooien wat niet goed is voor mij, heb ik bijna niets meer om te dragen.

Toch zag ik wel wat Mary-Rose bedoelde

Sommige kleuren onttrokken de kracht uit mijn gezicht. Ik had nooit van te voren kunnen bedenken dat ik hier zo goed mee om kon gaan. Ik hou van mijn paars, turquoise en fuchsia. Dat wordt dus nu afkicken van mijn kleuren en met de tijd overgaan op de nieuwe. Af en toe mag ik wel mijn kleurtjes dragen, hoor, maar dan op dagen dat het minder van belang is!

Deel van African Sun

African Sun by Sylvia te Braake

Mijn warme zon van Zimbabwe

Harare Zimbabwe

Harare Zimbabwe – geboorteplaats van Sylvia – een plaats met veel “vuur” in de seizoenen

Wat ook zo bijzonder uit de berekening kwam, was dat mijn seizoen zomer is. Maar dan wel de zomer en warme zon van Zimbabwe. Dat gaf mij voeding als kind.

Vanaf mijn 14e (dat ik hier woon) mis ik belangrijke voeding; de zon. Toen ik Mary-Rose vroeg of dit gemis bij mijn heimwee hoort,  was dat een duidelijk ja. Ineens vallen er zoveel puzzelstukjes op zijn plek.

Ik heb zo vaak het gevoel gehad dat ik niet weet hoe mij hier op te laden en nu weet ik dat Mary-Rose haar hele trukendoos gaat openmaken zodat ik wél gevoed wordt. Sowieso gaan we meer met licht een kaarsjes werken.

Steun en samenwerking

Wat voel ik intense steun van Mary-Rose en de berekening. Misschien wel voor het eerst in mijn leven dat iemand mij nu volledig begrijpt en dat het “niet tussen mijn oren” zit op een psychische manier. Dat er nu werk aan de winkel is, wist ik en nu kan ik samen met Mary-Rose echt gericht werken om een zonnige toekomst voor mezelf te creëren.

Vuur

Het element vuur is heel belangrijk voor mij. In de blog over Nutrition Chi had ik al gezien dat ik voeding lekker vindt uit de vuur- en aardecategorieën. Koffie en chocolade kwamen gelijk boven bij mij.

kampvuur in Zimbabwe

Een kampvuur in Zimbabwe

Wat een humor, want inderdaad! Als ik ‘s middags een heftige dip krijg, zijn dat twee stoffen die mij altijd weer helpen om verder te gaan. Als ik ‘s middags even een dutje doe dan wil ik een stukje chocolade hebben om weer op gang te komen. Mijn moeder deed dat ook!

Een paar dagen later vroeg ik aan Mary-Rose of mijn nieuw verworven inzicht klopte.

Vorig jaar, tijdens de Hello Feng Shui middag, vertelde ze dat het een vuurhaan jaar is, maar dat het vuur eind augustus eruit ging.

Prima dacht ik. Ik wist toen niet zo goed wat ik daarmee moest doen.

Het is zoals het is

Door coaching met Mary-Rose waren de zaken vorig zomer ineens veel beter gaan lopen. Nog nooit zo goed gedraaid. Ik was zo blij en leefde echt in een wereld van “ik ben er doorheen, de wereld lacht mij weer toe”.

In september begon het wat stiller te worden en dat bleef zo doorgaan. Ik snapte er niets van. Na de uitleg van mijn berekening snapte ik ineens wat er gebeurd was. Het vuur – wat ik zo nodig heb – was weg sinds september en daar had ik wel degelijk last van.

Dit is geen toeval; daar geloof ik niet in.
Wel gaf deze connectie mij innerlijke rust, want ik heb mezelf zo binnenste-buiten-zitten-draaien de afgelopen maanden omdat het minder ging. Ik verzandde wel degelijk in mijn gedachten, omdat ik iets “fout” gedaan moet hebben waardoor het minder ging.

Er ontstond strijd in mezelf

Met positieve affirmaties – een gratis serie van Mary-Rose – probeerde ik mijn gedachten in goede banen te leiden en te bereiken wat ik wil bereiken. Maar de waarheid was te simpel; vuur? Foetsie!

foot printsStapje voor stapje

Mary-Rose is begonnen met een nieuw systeem om de berekening aan je uit te leggen. Iedere keer krijg je een toevoeging op de toegezonden berekening. Daardoor krijg je niet teveel informatie in één keer. Tegelijkertijd heb je de gelegenheid het nieuwe stukje met haar door te nemen; relaxt aan de telefoon.

Ik begrijp nu waarom

Het is ook niet goed om gelijk heel veel ineens te veranderen. Daar kun je last van hebben.

Stapje voor stapje nemen wij een volgende aanvulling door. Voor mij is het nu al een succes. Ik voel al veel meer rust.
Mijn zelfvertrouwen gaat omhoog en mijn mindset heeft een nieuwe richting. Ik voel mij een rijk mens.

Zo bijzonder

Dat iets wat ik meer dan 30 jaar geleden heb gelezen – en zo’n sterk gevoel bij had – nu gebeurd is.
Dat gevoel klopte dus.
Het universum werkt in mysterieuze manieren. Dat is zeker en ik hou ervan!

 


 

Dit is de 10e pagina in Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia, eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van cursisten.

Samen organiseren wij diverse Feng Shui evenementen; ze wil absoluut niets missen. Een heerlijke samenwerking!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Feng Shui Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.

 


 

Feng Shui dagboek van een leekEr zitten meer pagina’s in Sylvia’s “Feng Shui Dagboek”

 

Onderaan het eerste pagina van het dagboek vindt u de linken naar alle verschenen pagina’s.

<—- naar de start van het Dagboek