fbpx

8. Feng Shui en Mindset

De afgelopen maanden heb ik het heel druk en ook zwaar gehad. Er is veel gaande in mijn leven en soms ervaar ik dat letterlijk als chaos, wat mijn mindset negatief beinvloedde. Ik ben gestopt met een zwaar medicijn en daar heb ik last van gehad. Mijn lichaam moest ontgiften, zei Mary-Rose en dat begreep ik. Doordat mijn lichaam moest afkicken van de medicijnen ben ik veel moe geweest. Toch stond ik elke keer in het atelier waar weer bijzondere schilderijen werden gemaakt en ook het nodige afgelachen. Het atelier houdt mij altijd op de been – mijn passie.

Een dubbeltje voor je mindsetMindset is heel belangrijk, ook binnen Feng Shui.

Van Mary-Rose kreeg ik de tip om een munt van 10 cent in een potje te doen als ik aan iets negatiefs dacht. Dit om bewust te worden van mijn eigen gedachten. Nou, een paar euro zat zo in het potje, kan ik wel verklappen!

Ik ga hier weer mee aan de slag. Zowel met muntjes in de pot als bewust tegen mezelf zeggen “STOP” nu een nieuwe gedachte. Mijn mindset ligt dus onder de loep. Bewust ga ik mij focussen op klussen en werk dat gedaan moet worden want ik wil vooral vooruit komen. Mijn grenzen worden steeds duidelijker en voor veel dingen zijn mijn grenzen bereikt. Goed teken en letterlijk een teken voor actie!

In deze periode pas ik ook mijn zuidhoek aan volgens de tips in de blog van Mary-Rose. Ik ben steeds meer bewust waar ik iets neerzet. Ik haal de rode bloemen weg uit de zuidhoek maar waar laat ik ze dan? Die persoonlijke berekening is dan zo belangrijk en dan baal ik weer.

Alles verandert.

Ik wil graag die wilg zijn die rustig mee deinst in de wind van veranderingen, maar ik ervaar toch weer vermoeidheid. Wat kan ik doen om de negatieve energie waar ik last van heb te veranderen en de mindset positief te maken? Ineens denk ik aan de breitas in mijn zuidhoek. De hoek van communicatie. Ik zie in mijn tas ROOD. Rode wol, breipennen in rode etuis! Er gaat een rode alarmbel af. Alles weghalen en ergens ander neerzetten.

Ik kom nog een paar potten met schroeven tegen. Deze gaan zowel thuis als in het atelier in de zuidhoek. Metaal, dat kan de zuidhoek nu gebruiken. De vorige keer gebeurde er wat positiefs toen ik die hoek veranderde. Dupliceren is toch het idee als iets lukt?

Ook lees ik nog even de laatste blog over de kerstballen.

Ik ga direct aan de slag en gooi alles door elkaar, want ik wil zo graag mijn leven op orde krijgen. Ik kan haast niet wachten op de positieve reacties en gevolgen. Het liefst binnen de tijd van de 9-regel van Feng Shui.

Toen werd ik nog creatiever en bedacht ik een hobbykamer te gaan maken van de oude kamer van mijn jongste zoon. Een andere kamer zou ik daarna kunnen ombouwen tot een kantoor. Dan zal mijn woonkamer een stuk gezelliger worden, want nu staat deze vol met een joekel van een bureau en kasten.

Het lukt mij inmiddels aardig om mijn focus positief te krijgen en ik ben ook volop in beweging. Mijn mindset draait de goede richting op. Dat is fijn. Ik plan een nieuw evenement dat al mijn aandacht nodig heeft en ik ben blij dat ik mezelf weet te motiveren.

Maar toen….

Besloot een automobilist plotseling te stoppen, omdat hij te ver was doorgereden. Hij zette zijn auto in zijn achteruit en reed zo, boem, tegen mijn auto aan. Ik was boos. Ik stapte uit en reageerde met mijn boze emotie op de bestuurder.

Later in de ochtend realiseerde ik mij dat ik voor het eerst in mijn leven echt boos was geworden en echt mijn emotie liet gaan. Ik ben altijd heel netjes en beleefd, al voel ik de stoom uit mijn oren komen, maar die dag lukte het om het er letterlijk even uit te gooien. Die beste meneer heeft wel 4 keer zijn excuses aan. Gelukkig was er verder geen schade, maar ik had wel flink de schrik te pakken. Ik zie later op de Feng Shui kalender dat het geen goede dag was om te reizen. Tja, toch maar elke dag op de kalender kijken en bij minder goede dagen om te reizen, voortaan 10 meter afstand houden!

Vrijdags bij het opruimen van onze cadeautjesmarkt, werd ik aangenaam verrast. Er stond een meneer voor de deur met een grote bos bloemen. De bloemen bleken voor mij te zijn. Op het kaartje stond: “Met onze welgemeende excuses.” Geweldig. Dit was van een andere episode die week waar ik duidelijk mijn grens had gesteld!

Conclusie: ik ben goed bezig.

Ik ben duidelijk grenzen aan het stellen door voor mezelf op te komen. Communicatie speelt een grote rol daarin. Heel bewust ga ik om met negativiteit wat mijn kant wordt opgestuurd maar niets met mij te maken heeft. Ik leer veel van Mary-Rose en merk dat ik steeds rustiger wordt. Ik begin een plan te maken hoe ik mijn flat en mijn leven ga aanpakken op een logische wijs. Met mijn gezondheid gaat het heel goed in tegenstelling tot het voorjaar – zie mijn blog van aanpassingen atelier

alles is mogelijkHet volgende lichtpuntje is dat er een mogelijke oplossing is om achter mijn geboortetijd te komen. Bij de gemeente kwam ik niet verder en gezien de huidige situatie in Zimbabwe, hoef ik daar niet veel van te verwachten. Er is hoop aan de horizon. Zoals vaker vind ik toch mijn Zen momenten en dit doet mij denken aan dit schilderij.

Soms zijn de veranderingen niet zo zichtbaar, omdat het zo subtiel gaat. Dan wordt het een tweede natuur en valt het niet meer op.

Wat gaat het toch goed met mij!!

Groetjes,

Sylvia


Dit is de 8e pagina in Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia, eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van cursisten.

Samen organiseren wij diverse Feng Shui evenementen; ze wil absoluut niets missen. Een heerlijke samenwerking!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Feng Shui Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.


Feng Shui dagboek van een leekEr zitten meer pagina’s in Sylvia’s “Feng Shui Dagboek”

Onderaan het eerste pagina van het dagboek vindt u de linken naar alle verschenen pagina’s.

<—- naar de start van het Dagboek