Kerstballen – windrichtingen kleuradvies 2017

Iedere novembermaand wordt mij het advies gevraagd voor de invulling van de kerstboom.

Want welke kleuren dienen de kerstballen en kerstslingers te zijn om de Chi zo goed mogelijk te corrigeren of te versterken? We hoeven het niet ingewikkeld te maken. We hebben alleen het advies voor 2017 nodig, want volgend jaar wordt het weer aangepast aan de Chi van 2018.

dennenappelVoor zo’n advies zijn 4 mogelijkheden;

1. De gegevens van het huis – maar de uwe zijn mij onbekend
2. De persoonlijke gegevens in combinatie met de gegevens van het huis – deze zijn mij voor u ook onbekend.
3. De gegevens van de maand, maar die zijn mij te vluchtig, want de Chinese decembermaand loopt van 7 december tot en met 4 januari. Zet u de kerstboom direct na Thanksgiving op dan klopt het al niet meer.
4. De gegevens van het jaar! Deze gaan wij gebruiken!

De Feng Shui achtergrond van de kerstballen

De kerstboom staat voor een hout-energie; dat is een gegeven! De lichtjes van de kerstboomverlichting staan voor vuur-energie. De kerstballen kunnen van glas (water-energie) of de onbreekbare van plastic (aarde-energie) zijn, de emmer of standaard waarin de kerstboom geplaatst is, is van metaal of plastic gemaakt – dus metaal- of aarde-energie – en de slingers van plastic of papier (hout-energie).

Al met al staat de kerstboom in een voedende cyclus.

Het hout is de constante factor, dus houden we de hout-energie aan om de 2- en 5-sterren (dit is de hint voor insiders) te vermoeien en te corrigeren.
De variabele factoren zijn de kerstballen en alle andere versieringen, waarbij uiteraard ook de versieringen vanuit onze jeugd mee mogen doen.

Is het de kleur of de plaatsing?

Feng Shui geeft u zoveel mogelijkheden; het leven is een feestje tijdens de decembermaand. En als u dan van anderen meekrijgt dat het daar minder goed gaat (ziekte, ruzie of pech tijdens de decembermaand), wijs hen dan heel respect- en begripvol op de mogelijkheid dat zij de kerstboom met die kleuren wellicht in de verkeerde hoek van de kamer hebben geplaatst.

Dat klinkt zoveel lieflijker dan te zeggen dat ze de verkeerde kleuren kerstballen hebben gekozen. Dat geeft het idee te moeten gaan shoppen om  een fortuin uit te geven aan correctiemateriaal. Hoewel? U kunt natuurlijk altijd een invulling vinden voor de jaarlijkse aanvulling van persoonlijke, schattige, brutale en hilarische accenten. Het is maar een idee.


Begin bij het begin – locatie bepalen

Bepaal eerst waar u de kerstboom wilt neerzetten.
Altijd handig voor u de rest gaat lezen en de tekst u op ideeën brengt die u feitelijk niet kunt uitvoeren, omdat de kerstboom dan de ingang naar de keuken blokkeert, te dicht bij de open haard geplaatst gaat worden of de kinderen hun speelhoek moeten opgeven en u zich de hele decembermaand gaat afvragen waarom u in vredesnaam zo’n obstakel in huis hebt gehaald.

Kies!

En zoek vervolgens de schilderstape op (u weet wel, dat afplakband wat u gebruikt met schilderen) en plak op de grond de omtrek van uw kerstboom – zo ongeveer. Maar maak er geen centimeterwedstrijd van, dat is nutteloze tijd- en energieverspilling.

Kijk simpelweg of het redelijkerwijs zal passen. En plaats dan het meubilair er omheen. Waar zet u uw kop koffie neer, kunt u “de ander” waarmee u in gesprek bent nog wel zien etc. Past het allemaal? Perfect.

Heeft u een kunstboom?

Dan kunt u altijd nog de exacte omtrek meten na plaatsing; dat is dan weer handig voor volgend jaar.
Trouwens, een kunstboom geeft u wellicht de mogelijkheid een tak aan de onderkant over te slaan bij het in elkaar zetten om zo de boom wellicht in een plek te schuiven die feitelijk te klein is voor een complete opstelling.
Voor alle duidelijkheid; ook een kunstboom staat voor houtenergie. Zowel uw brein als Feng Shui registreren geen verschil tussen echt en namaak.

Kerstboom Feng Shui voor 2017

Het gaat te ver om alle achtergronden met u te delen, dus geef ik u alleen de eindconclusies – het pasklare advies – waarvoor u alleen op Google Maps hoeft te kijken voor de locatie van uw huis en dus ook de ruimtes.
U heeft de keus; gaat u uit van uw complete pand / woning / appartement of alleen van een ruimte waarin u de kerstboom plaatst?

Vanuit het pand – geschikt voor horeca, multifunctionele ruimtes van bedrijven, meerdere kerstbomen en tuinaccenten
U kijkt waar uw pand ligt. Op de plattegrond is de (midden)bovenkant het noorden, dus recht omhoog!
Van daaruit kijkt u waar u uw kerstboom wilt plaatsen en bepaalt welke windrichting dat is.

Vanuit uw (woon)kamer – geschikt voor woningen / appartementen, privékantoor
Via diezelfde plattegrond kijkt u waar uw woonkamer gelegen is en waar u in welke windrichting uw kerstboom wilt plaatsen.

Let op: een kompas biedt u waarschijnlijk weinig (goede) aanwijzingen vanwege alle aanwezige metalen in het pand en ondergronds.


Het kleuradvies 2017

Zoals met alles kunnen we het net zo moeilijk maken als we willen.
Dit advies is zonder “Ja, maar…. syndroom” dus zonder uw persoonlijke berekening, zonder uw pandberekening. Zo simpel als het maar kan. En aangezien de kerstboom feitelijk alle elementen bevat, hoeft u voor de kleuraccenten via kerstballen en andere versieringen alleen maar onderstaand advies op te volgen in de windrichting van uw keuze.

Het midden 

Heel belangrijk: in het midden van het huis / pand geplaatste kerstboom vraagt glas en kristal met heel veel lichtjes (LED is beter voor uw energierekening) om het kristal extra te laten schitteren, metaalkleurige slingers – goud, zilver of brons – in mini of maxi dikte en kristallen accenten. Transparante kerstballen geven een extra element aan de boom; lucht – ook wel het 6e element genoemd.

Oude kerstballen waarvan de glorietijd is verstreken, maar waar u nog geen afstand van wilt doen, kunt u met losgekocht blingbling beplakken voor een betaalbare met diamanten behangen kerstboom.
Minimale andere accenten – echt absoluut minimaal – zelfs liever niet.

Het noordwesten

In de noordwestelijke sector zal goud, zilver of brons een goede keuze voor de kerstballen zijn. Geen kleuren, en absoluut geen donkerblauw!!!! Als het interieur of huisstijl echt een alternatief eist, dan alleen groen of wit.

Ook voor de slingers blijft niets anders dan dit advies te volgen.  Extra accenten kunnen met goud- of zilverkleurige strikken gemaakt worden en in combinaties met persoonlijke toevoegingen. Absoluut geen lichtjes!

Het westen

rode kerstballen

In de westelijke sector gaan we dit jaar voor rood; rode ballen, rode accenten, rode grappige en lieflijke afbeeldingen. Een mix met de slingers in goud (of zilver) zal het een chique en tijdloos cachet geven.

Rode strikjes, wandelstokjes (zuurstokjes), hartjes en tekeningetjes van de kinderen op rode papiertjes (maat 9 x 9 en vervolgens al dan niet gevouwen) zal de Chi een krachtige boost geven richting liefdevolle gedachten en eventuele negatieve basissen in de communicatie (die richting ruzie gaan) neutraliseren.

Mega veel rood, mega veel lichtjes.

Het noordoosten

In de noordoostelijke sector vormt blauw een mooie voeding voor een lieflijke Chi die we willen bewaren en vertroetelen. Dus zal een blauw aangekleden boom glas- en kristalaccenten het hier heel goed doen. Hier zou ik de slingers of donkerblauw kiezen of weglaten.
De Chi die hier dit jaar aanwezig is, is fragiel en een verkeerde kleur zou de Chi kunnen vervagen en de trilling verlagen.

Het zuiden

De zuidelijke sector is dit jaar belast. Maar er is een oplossing.
Het zuiden heeft dit jaar rust nodig, dus alles zoveel mogelijk in een keer doen en niet iedere dag weer iets toevoegen. Rust!

Het advies: veel groen met metaalkleuren zoals wit, zilver, goud en brons.
Afhankelijk van uw persoonlijke smaak kunt u uit deze kleuren kiezen in enkele of gemixte samenstellingen.

De slingers zou ik groen doen en wel een groene kleur die mooi transformeert met de kleur van de boom. Immers, een blauwspar zal anders communiceren met middelgroen dan een kunstboom met ingebouwde lichtjes.
Oeps, lichtjes. Dit jaar niet in het zuiden; beslist niet.

Het noorden

blauwe ballen

De noordelijke sector heeft dit jaar een prachtige Chi; werkelijk subliem. Maar dat geeft ons wel de zorg die ook te behouden, te activeren en te kunnen laten manifesteren.
Dus gaan we voor wit, blauw, zilver, goud, brons, zonder lichtjes en met kristal.

Strikjes en gebogen vormen zijn perfect. Pareltjes, blingbling en golvende vormen zullen het geweldig doen. Slingers kunnen, maar metalen sliertjes zullen het nog beter doen. Ze zijn soepel, in golfvormen te leggen, ze kunnen hangen en liggen – mogelijkheden te over en ze zijn een alternatief voor verlichting; er is er altijd wel één die glinstert.

Moet er echt licht in? Dan blauw licht. Maar let op; u zult uw verwarming een paar grad en hoger gaan zetten. Geen lichtjes is beter voor de Chi en beter voor uw energierekening.

kersthanger

Het zuidwesten

In het zuidwesten komen we bij de groene invulling uit. Groene ballen, groene slingers, een explosie aan kleine (eventueel groene) lichtjes en eventueel blauwgroene accenten en houten prullaria.

De Chi is dit jaar belast, maar makkelijk te verhelpen, zolang u al het metaal, wit en zandkleurige maar achterwege laat. Dat wat vanzelfsprekend aan de boom zelf gekoppeld is, is al meer dan genoeg.

Kunt u de spulletjes nergens anders kwijt? Klinkt misschien betuttelend, maar dan zou ik het weer in de doos doen tot volgend jaar.

Het oosten

Ook een prachtige Chi die onze aandacht vraagt richting beschermende invullingen. Zandkleurige kerstballen zullen het heel goed doen. Ook rood is hier een prachtige optie. U kunt kiezen of mixen; wat bij u past maakt het uniek.

Lichtjes? Hoeveel strengen heeft u? Ze mogen er allemaal in! Het liefst klein en fijntjes, dus liever mini-led dan maxi-led en dan veel, heel veel!
Vierkante en driehoekige accenten zullen uw boom uniek maken. Maar let op; wees bedacht op negatieve kleuren.
Vermijd: goud, zilver, brons, wit, groen, blauw, kristal

Het zuidoosten

Oef, tricky. Feitelijk kan ik hier geen ultiem advies geven. Behalve dan: zoek een andere sector.
Voorkom: goud, zilver, brons, wit, blauw, groen, rood, kristal.
Zandkleurig? Oef, het vraagt echt de berekening van het pand om voor het zuidoosten een advies te maken.


Andere versieringen en attributen

De cadeautjes onder de kerstboom

Cadeautjes zijn leuker door variëteit; vormen, naamkaartjes, kleuren verpakkingen, rozetten en linten maken het uniek. Het houdt de Feng Shui heerlijk simpel, want samen vertegenwoordigen ze vast weer alle elementen. Wedden?

De kids

Voor kinderen is het leuk als ieder pakje een eigen papiertje heeft; dus inpakpapier met een andere print, andere kleur, andere versiering.

Voor tieners is het mooi iedere dag een cadeautje onder de kerstboom te leggen / te zien verschijnen.

Voor kinderen die helemaal gefixeerd zijn op Santa Claus is het behangrijk dat alle cadeautjes ineens in de kerstnacht onder de kerstboom verschijnen.

Vergeet de koekjes en het glas melk niet voor hem te laten neerzetten.

En o ja, de kerstman kan niet bij alle kinderen alle koekjes en melk nuttigen, maar minimaal één koekje en minstens een half glas melk is toch wel haast verplicht.
Tip; tijdens de decembermaand hebben kinderen foefjes als alternatief voor tellen…. Alleen jammer dat ze het vervolgens weer vergeten.

De kerstsokken aan de schoorsteenmantel

Maar dat kan natuurlijk ook een andere plek zijn. Belangrijk is dat u de windrichting weet en dus de kleur aanpast aan het advies van dit jaar. Het kleuradvies voor de sokken is conform het advies vermeld bij de windrichtingen.

De tafelstukken

Dit jaar zit u goed met een tafelstuk voor uw dinertafel waarin veel (namaak) kristal en glas is verwerkt. Een paar glazen kerstballen geven een extra accent. Een paar echt geslepen kristallen glazen geven al gauw een extra cachet als waxinelichtjeshouders.

Ook hier doet de blingbling het goed dit jaar!  Tevens kunt u lichtjes toevoegen die de blingbling meer kracht geven. Deze zijn in kleine strengen te koop en werken op batterijen.

Voor andere tafels verwijs ik u naar de adviezen geplaatst bij de windrichtingen.

De versieringen aan en om de voordeur

Ook daarvoor wisselt het advies per seizoen.
Bepaal in welke sector uw voordeur valt of sta in uw voordeur en bepaal welke richting u  op kijkt.
Vervolgens zoekt u het bijpassende advies op bij de gevonden windrichting in de bovenstaande tekst.

Bewaar uw attributen

Volgend jaar is een ander jaar met een andere Chi in de windrichtingen. U zult merken dat alles dan weer van pas komt. Misschien op een andere manier, met een andere samenstelling of dat u plekken in uw versiertoer meeneemt die u voorheen oversloeg.

De truc van een guirlande in de hal

Een guirlande rondom de bovenrand van uw halmuren tegen het plafond aan bevestigen, geeft u oneindige mogelijkheden.
Behalve dat u uw gasten (en uzelf bij iedere terugkeer naar uw “Home Sweet Home”) verwelkomt in een hartverwarmende ambiance, kunt u de kerstballen in de kleuren passend bij de windrichting aanbrengen en laten overspringen naar een volgende windrichting met bijpassende kleuren.

U krijgt niet alleen de kans iets unieks te creëren (ook als u beslist niet creatief bent aangelegd) met deze tip om stiekem te spieken, maar ook om uw wensen te verstoppen of voorwerpen te geven die de wensen vertegenwoordigen.

Vooral met tieners in huis is het een leuke manier om hun mindset heerlijk af te stemmen op hun ultieme persoonlijke voorkeuren zonder af te keuren waarmee u liever voorkomt dat ze zich bezighouden.

Met een beetje centrale ligging van uw hal, kunt u zich heerlijk uitleven met verlichting, kerstballen, wensen en mindset upgrades.

 

guirlande als wensen bewaarder

 


kerstboom als wensboomFeng Shui & Mindset; een gouden duo

In principe draait alles in Feng Shui om mindset! Dat is niet nieuw; dat is altijd al zo geweest. In Feng Shui Timing gaat het immers om het afstellen van de mindset door de belangrijke dingen dan te doen wanneer de Chi heerlijk meewerkt.
Op andere tijden komt “loslaten” regelmatig aan de orde.

De kerstboom inzetten voor de mindset-afstelling

Maak van je kerstboom een wensboom! Verbindt je Kua-nummer aan de plek van je boom, kerststuk, mistletoe of tafelstuk en maak je wensen zichtbaar met of in je versieringen.
Let op: tijdens de Nieuwjaarslezing en “Hello Feng Shui” workshoplezingen worden de belaste windrichtingen aangegeven.

Voor meer “Love in the air”

harten in guirlandeWilt u bijvoorbeeld meer liefde van uw partner en die ook geven?
Verstop 2 Hartjes, 2 vogels, 2 eendjes, een gezamenlijke (of trouw-) foto of een liefdesrijmpje in uw boom of tafelstuk in uw liefdeshoek. Omschrijf uw wens op een 9×9 cm rood papiertje of in de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting, rol het op en doe er een goudkleurig lintje om. Verstop het in uw boom of tafelstuk.

Wilt u een nieuwe liefde aantrekken? 
Dito versiering in uw liefdeshoek of (als die belast is) in de richting van uw persoonlijke ontwikkeling.

De persoonlijkheid ontwikkelen

engeltje met boek in kerstboomWilt u iets nieuws leren? 
Schrijf uw wens op een 9×9 cm groen papiertje, rol het op en doe er een zwart of donkerblauw lintje om of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting. Geef het een plekje in je boom of tafelstuk.
Kies – als het kan = dus onbelast – de richting voor persoonlijke ontwikkeling.

Een moeilijke studie meer kracht en gemak geven
Omschrijf kort waar u negatief tegenaan loopt (dus hulp voor nodig heeft) en positief het gemak mag behouden.
Pas op: voorkom de woorden niet, geen, nooit of een andere ontkenning. Bekrachtiging begint met het afstellen van de woorden en dus ontkenningsvrij.
Zie ook: affirmaties, krachtige kreten

De gezondheid ondersteunen

Heeft u wensen voor uw gezondheid?
Omschrijf uw wens op een 9×9 cm roze, lichtblauwe of aardekleur papier (afhankelijk wat bij uw persoonlijke berekening past) of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting, rol het op en doe er een roodkleurig lintje om. Geef het een plekje – als het kan – in de richting voor gezondheid.

Uw goede gezondheid ondersteunen.
Bekrachtig uw wens conform het bovenstaand advies rondom gezondheid

Wensen met andere achtergronden

huis in guirlande

Heeft u een financiële wens of een business wens? 
Schrijf het een 9×9 cm groen papiertje of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting, rol het op en doe er een zwart of donkerblauw lintje om. Geef het een plekje in de richting voor welvaart.

U wilt een nieuw adres?
Bij een nieuw adres hoort een nieuwe bewoning. Met alles wat erbij komt kijken, kunnen we het als een financiële wens of een wens voor persoonlijke ontwikkeling categoriseren.  Het gaat er maar net om wat de achtergrond is dat u nog wilt verhuizen i.p.v. al verhuisd te zijn.
Buiten het beschrijven van uw wens kunt u ook iets in de boom of guirlande hangen wat uw wens onderschrijft. Hang het dan wel in de richting van uw welvaart of  persoonlijke ontwikkeling

Uw doelenboek

In een eerdere tip gaf ik u het advies uw doelenboek onder de kerstboom te leggen.
In 2017 adviseer ik daarvoor vooral de kerstbomen geplaatst in de windrichtingen: midden, noord, noordoost, oost.

En met aanpassing in het:
noordwesten kunt u uw boek dit jaar het beste eerst in een goudkleurige of zilverkleurige envelop verpakken
westen in de roodkleurige envelop
zuidwesten in een groene envelop
en vervolgens onder de boom leggen.

In het zuidoosten en zuiden zou ik dit jaar geen doelenboek neerleggen. Misschien heeft u dan in een andere windrichting een plekje achter een guirlande of een hele grote kerstsok waar het in past.

Tip; kinderen hebben de neiging zich te vervelen bij guur weer.  Een wat-ik-later-worden-wil-en-hoe-ik-later-zijn-wil-boek met ingeplakte plaatjes kan dan het antwoord zijn.
U heeft er geen kind meer aan en Santa leest tussen de regels door hoe hij het kind kan ondersteunen met zijn cadeautjes.

Uiteraard ligt het jaarlijkse doe-boek in de goede kleur dagelijks onder de kerstboom. En natuurlijk wilt u dagelijks uw nieuwe ideeën toevoegen. Met het boek onder de kerstboom wordt tijgeren dan een hernieuwde bezigheid. Niemand kan zeggen dat u in de decembermaand uw figuur verwaarloost.


Deze TIP groeit

Ieder jaar wordt het aangevuld met de antwoorden op vragen die ik krijg om zo een steeds completer advies te kunnen geven met de jaarlijkse uitdaging voor de kleur van de kerstballen – en inmiddels alles wat bij kerst hoort – als middelpunt.
Het originele artikel was 610 woorden en inmiddels zitten we op het vijfvoudige.

Tijdens het najaar zal het artikel off line gaan om vervolgens halverwege november weer te verschijnen aangepast met de nieuwe jaargegevens voor het nieuwe kerstseizoen om u tijdig behulpzaam te kunnen zijn bij het samenstellen van uw versierplan.

Komt u er niet uit? Geef even een berichtje en we maken een belafspraak voor een kosteloos advies van maximaal 30 minuten als mijn persoonlijk kerstgeschenk aan u.

Wilt u dat ik uw kerstboom aankleed? Ook dan nodig ik u uit contact op te nemen, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

Heel veel plezier en succes!


Ik heb nog even voor u in de shop van Bol.com gekeken

En uiteraard heel kritisch; dus zonder giftige pijlvorming en kleuren die in een ander segment vallen dan hierboven beschreven. De uitzonderingen geef ik u duidelijk aan.
Ook hiervoor geldt dat het continue aangepast kan worden.

Echte kerstbomen:

[bol_product_links block_id=”bol_5a13ec97502c3_selected-products” products=”9200000072429018,9200000072429097,9200000085018164,9200000085158643″ name=”echte kerstbomen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kunstbomen:

[bol_product_links block_id=”bol_5a212d818afe8_selected-products” products=”9200000032883833,9200000084915720,9200000020437738,9200000030876827″ name=”Kunst Kerstbomen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Transparante kerstballen en boomdecoraties

[bol_product_links block_id=”bol_5a212c3538093_selected-products” products=”9200000072759333,9200000083109085,9200000086211424,9200000086211546,9200000086211494,9200000083075982,9200000067177600,9200000084013172″ name=”kerstballen transparant glitter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zilverkleurige kerstballen en boomdecoraties

[bol_product_links block_id=”bol_5a13f55a76e3a_selected-products” products=”9200000067834131,9200000067177708,9200000085076905,9200000072326316″ name=”Kerstballen zilver” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Goudkleurige kerstballen en boomdecoraties

[bol_product_links block_id=”bol_5a2132bf86795_selected-products” products=”9200000053896734,9200000083436759,9200000083680298,9200000084318047,9200000084239862,9200000082925678,9200000066279537,9200000083070041″ name=”kerstballen goud” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bronskleurige kerstballen en boomdecoraties

[bol_product_links block_id=”bol_5a212ed6ef21e_selected-products” products=”9200000083070041,9200000082924617,9200000083049782,9200000085076809″ name=”kerstballen brons” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Rode kerstballen en boomdecoraties

[bol_product_links block_id=”bol_5a212fd84366c_selected-products” products=”9200000083468073,9200000083468065,9200000067834099,9200000083680328″ name=”kerstballen rood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Blauwe kerstballen en boomdecoraties

Let op: lichtblauw valt over het algemeen onder een ander Feng Shui kleursegment

[bol_product_links block_id=”bol_5a21310a4938d_selected-products” products=”9200000084269347,9200000083524790,9200000085076781,9200000083626989″ name=”kerstballen blauw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Groene kerstballen en boomdecoraties

[bol_product_links block_id=”bol_5a2131fb18c05_selected-products” products=”9200000083627037,9200000085029559,9200000085077005,9200000049999327″ name=”kerstballen groen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Houten boomdecoraties

[bol_product_links block_id=”bol_5a2133dfe7fd6_selected-products” products=”9200000084515985,9200000084515991,9200000084516035,9200000083517059,9200000082704610,9200000051212198,9200000051212200,9200000051212202″ name=”kerstballen hout” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kerstboomslingers

[bol_product_links block_id=”bol_5a213574d75b3_selected-products” products=”9200000084269263,9200000084269251,9200000084591183,9200000084269311,9200000084591149,9200000072634630,9200000084591169,9200000084269289″ name=”kerstboomslingers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”EFF3FE” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kerstboomverlichting

[bol_product_links block_id=”bol_5a142c8116ddb_selected-products” products=”9200000050582443,9200000059278639,9200000083909666,9200000032330852″ name=”Kerstboom verlichting” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kerstboom benodigdheden

[bol_product_links block_id=”bol_5a1427c3a7084_selected-products” products=”9200000075923208,9200000085032263,9200000067177824,9200000010508509″ name=”kerstboom benodigdheden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 


YouTube en Facebook Live op 22 november 2017

 

Bewaren


4 reacties op “Kerstballen – windrichtingen kleuradvies 2017”

 1. Hartje17 schreef:

  Goedemiddag.

  We zijn benieuwd naar de kleuren van het jaar 2018.

  Volgend jaar is de kwelling van de Flying Star kua 5 in het Noorden.

  Vrgr,
  Hartje17

  • Mary-Rose schreef:

   Beste Hartje,

   Het is niet Kua 5 in het noorden in 2018, maar de “Yearly Visiting Star” 5 ook wel de 5 Yellow Star genoemd. Je punt is mij echter duidelijk.
   Om het helder te houden voor andere lezers; Kua vertegenwoordigt een ander Feng Shui begrip. Daarnaast wordt Kua 5 omgevormd en bestaat vanuit de pure substantie niet. Kijk even op mijn tip daarover: https://fengshui.knowvision.nl/tip/kua-berekenen

   Wat die jaarlijkse 5 ster aangaat; ieder negatief accent / Chi in de authentieke Feng Shui heeft ook een positieve kant. Zo ook voor de 5 Ster; het kan absoluut geen Ho Tu maken en behoeft op dat punt dus ook geen correctie met de “Monthly Visiting Star” of de “Lo Shu”

   Vanaf het einde van de Feng Shui herfst staat het advies voor kleur voor de kerstballen van 2018 online en tot je beschikking. Wees welkom.

 2. Marisca schreef:

  Handig en interessant artikel, dank je wel.

  Ik ga mijn kerstboom zeker in een oost of west hoek zetten, dan kunnen er lekker veel lampjes in.

 3. Lorene schreef:

  That’s 2 clever by half and 2×2 clever 4 me. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi