fbpx

Kerstballen & windrichtingen kleuradvies 2018

Iedere novembermaand wordt mij het advies gevraagd voor de invulling van de kerstboom.

Want welke kleuren dienen de kerstballen en kerstslingers te zijn om de Chi zo goed mogelijk te corrigeren of te versterken? We hoeven het niet ingewikkeld te maken. We hebben alleen het advies voor 2018 nodig, want volgend jaar wordt het weer aangepast aan de Chi van 2019.

Onderaan dit allesomvattend artikel vindt u zelfs de mogelijkheid uw inkopen online te doen en de kerststress in de winkels te omzeilen.

kerstklokjesVoor zo’n advies zijn 4 mogelijkheden;

1. De gegevens van het huis – maar de uwe zijn mij onbekend
2. De persoonlijke gegevens in combinatie met de gegevens van het huis – deze zijn mij voor u ook onbekend.
3. De gegevens van de maand, maar die zijn mij te vluchtig, want de Chinese decembermaand loopt van 7 december tot en met 4 januari. Zet u de kerstboom direct na Thanksgiving op en klopt al niet meer.
4. De gegevens van het jaar! Deze gaan wij gebruiken!

De Feng Shui achtergrond van de kerstballen

De kerstboom staat voor een hout-energie; dat is een gegeven! De lichtjes van de kerstboomverlichting staan voor vuur-energie. De kerstballen kunnen van glas (water-energie) of de onbreekbare van plastic (aarde-energie) zijn, de emmer of standaard waarin de kerstboom geplaatst is, is van metaal of plastic gemaakt – dus metaal- of aarde-energie – en de slingers van plastic of papier (hout-energie).

Al met al staat de kerstboom in een voedende cyclus.

Het hout is de constante factor, dus houden we de hout-energie aan om de 2- en 5-sterren (dit is de hint voor insiders) te vermoeien en te corrigeren.
De variabele factoren zijn de kerstballen, -verlichting en alle andere versieringen, waarbij uiteraard ook de versieringen verkregen in onze jeugd ook mee mogen doen.

Is het de kleur of de plaatsing?

Feng Shui geeft u zoveel mogelijkheden; het leven is daarmee een feestje tijdens de decembermaand. En als u dan van anderen meekrijgt dat het daar minder goed gaat (ziekte, ruzie of pech tijdens de decembermaand), wijs hen dan heel respect- en begripvol op de mogelijkheid dat zij de kerstboom met die kleuren wellicht in de verkeerde hoek van de kamer hebben geplaatst.

Dat klinkt zoveel lieflijker dan te zeggen dat ze de verkeerde kleuren kerstballen hebben gekozen. Dat geeft het idee te moeten gaan shoppen om  een fortuin uit te geven aan correctiemateriaal. Hoewel? U kunt natuurlijk altijd een invulling vinden voor de jaarlijkse aanvulling van persoonlijke, schattige, brutale en hilarische accenten. Het is maar een idee.

 


Begin bij het begin – locatie bepalen


Bepaal eerst waar u de kerstboom wilt neerzetten.
Altijd handig voor u de rest gaat lezen en de tekst u op ideeën brengt die u feitelijk niet kunt uitvoeren, omdat de kerstboom dan de ingang naar de keuken blokkeert, te dicht bij de open haard staat of de kinderen hun speelhoek moeten opgeven en u zich de hele decembermaand gaat afvragen waarom u in vredesnaam zo’n obstakel in huis hebt gehaald.

Dus kies!

Zoek daarvoor ook de schilderstape op (u weet wel, dat afplakband wat u gebruikt wanneer u de raamposten gaat schilderen) en plak op de grond de omtrek van uw kerstboom – zo ongeveer. Maar maak er geen centimeterwedstrijd van, dat is nutteloze tijd- en energieverspilling.

Kijk simpelweg of het redelijkerwijs zal passen. En plaats dan het meubilair er omheen. Waar zet u uw kop koffie neer, kunt u “de ander” waarmee u in gesprek bent nog wel zien etc. Past het allemaal? Perfect.

Heeft u een kunstboom?

Dan kunt u altijd nog de exacte omtrek meten na plaatsing; dat is dan weer handig voor volgend jaar.
Trouwens, een kunstboom geeft u wellicht de mogelijkheid een tak aan de onderkant over te slaan bij het in elkaar zetten om zo de boom wellicht in een plek te schuiven die feitelijk te klein is voor een complete opstelling.
Voor alle duidelijkheid; ook een kunstboom staat voor houtenergie. Zowel uw brein als Feng Shui registreren geen verschil tussen echt en namaak.

Windrichtingen voor de kerstboom Feng Shui anno 2018

Het gaat te ver om alle achtergronden met u te delen, dus geef ik u alleen de eindconclusies – het pasklare advies – waarvoor u alleen op Google Maps hoeft te kijken voor de locatie van uw huis en dus ook de ruimtes.

Teken de plattegrond en geef de windrichtingen aan

De keus is aan u; gaat u uit van uw complete pand / woning / appartement of alleen van een ruimte waarin u de kerstboom plaatst?

Vanuit het pand – geschikt voor horeca, multifunctionele ruimtes van bedrijven, meerdere kerstbomen en tuinaccenten
U kijkt waar uw pand ligt en plaatst het in het midden van de webpagina. Op de plattegrond van Google Maps is de (midden)bovenkant het noorden, dus recht omhoog!
Van daaruit kijkt u waar u uw kerstboom wilt plaatsen en bepaalt welke windrichting dat is.

Vanuit uw (woon)kamer – geschikt voor woningen / appartementen, privékantoor
Via diezelfde plattegrond kijkt u waar uw woonkamer gelegen is en waar u in welke windrichting uw kerstboom wilt plaatsen.

Let op: een kompas biedt u waarschijnlijk weinig (goede) aanwijzingen vanwege alle aanwezige metalen in het pand en ondergronds.


Tijdig geïnformeerd worden over nieuwe content en tips? Gauw aanmelden en niets meer missen:

 


Het kleuradvies 2018


Zoals met alles kunnen we het net zo moeilijk maken als we willen.
Dit advies is zonder “Ja, maar…. syndroom” dus zonder uw persoonlijke berekening, zonder uw pandberekening. Zo simpel als het maar kan. En aangezien de kerstboom feitelijk alle elementen bevat, hoeft u voor de kleuraccenten via kerstballen en andere versieringen alleen maar onderstaand advies op te volgen in de windrichting van uw keuze.

Het midden

kersthanger

Heel belangrijk dit jaar: in het midden van het huis / pand geplaatste kerstboom vraagt om houtenergie en kan maar een heel klein beetje vuur aan. Dus met heel veel lichtjes (LED is beter voor uw energierekening) om het groen extra te laten schitteren, groene slingers – in mini of maxi dikte.
Ook kan de houtenergie extra kracht krijgen met houten ornamenten.

Alleen rode kerstballen geven teveel vuurenergie en zou het vuur laten “opfikken”, waardoor het een broednest voor spanningen en conflicten zou kunnen worden.
Dus voorzichtig met rood en de vuurenergie merendeels vulling laten geven via de kerstboomverlichting en eventueel 10% van de kerstballen in het rood..

Deze plek geeft kinderen heel veel plezier. Zij kunnen hun tekeningen en wensenlijstjes  voor de kerstman naar hartenlust een plekje geven. Ook kunnen ze kun eigen slingers maken van allerlei groene kleuren, ornamenten van hout of papier maken en met touw werken.

Het noordwesten

In de noordwestelijke sector zal goud, zilver of brons een goede keuze voor de kerstballen zijn, maar ook donkerblauw en wit vallen hier in goede aarde.
Vergeet rood, roze of paars – om maar iets te noemen.

Ook voor de slingers is het advies hetzelfde. 

Extra accenten kunnen met goud- of zilverkleurige strikken gemaakt worden en in combinaties met persoonlijke toevoegingen. Voorzichtig met de lichtjes – feitelijk liever niet.

Loopt u tegen een hevig teleurgesteld kind op (van welke leeftijd dan ook) dan is helder wit of blauwig licht een optie.

Voor de Feng Shui insiders; het noordwesten heeft dit jaar een neutrale HoTu gevormd met de Lo Shu. Een prachtige sector voor het huiswerk van de schoolgaande jeugd, maar ook voor het lezen van beroepslectuur.

Het westen anno 2018 – schrappen!

In de westelijke sector hebben we dit jaar een probleemzone. Ik zou deze sector absoluut schrappen!

Voor de Feng Shui insiders: buiten de hier heersende ziektester, hebben we ook te maken met een foutief gevormde HoTu met de Lo Shu.
Ieder negatief gegeven valt te neutraliseren met Feng Shui, maar het lijkt mij het verkeerde moment om hiermee te beginnen met de Feestmaand voor de deur en het Chinese Nieuwjaar er achteraan. Daarbij gaan de jaarsterren naar een volgende positie en vormt het zich tot een beter moment om dan de nieuwe afstellingen te behandelen.

Deze sector geeft een te grote en onzekere uitdaging voor de communicatie tijdens de feestmaand – dus ook voor de dinertafel geef ik het advies die elders plaatsten.
Want zelfs al zou de Chi geneutraliseerd worden, positief wordt het niet.

rode kerstballen

Het noordoosten

In de noordoostelijke sector wordt rood verwelkomt als een graag geziene gast. Veel lichtjes en veel rood!

Feitelijk is het haast onmogelijk teveel “vuur” te gebruiken, dus ook rode slingers, strikjes en ornamenten zijn hier van harte welkom.

Toch zou ik deze plek overslaan als mogelijkheid voor de dinertafel.
Is dat echter de enige mogelijkheid?
Gebruik dan zoveel mogelijk rood; van kaarsen tot en met het tafelkleed.

kerstornamentHet zuiden

In het zuiden is het natuurlijke vuur van de Lo Shu. In 2018 is het mogelijk daar heel handig gebruik van te maken door groen en bastbruin te gebruiken met hier en daar een accent van rood.

Dus groene ballen met bijvoorbeeld lichtjes van warm wit licht. Groene lampjes mogen uiteraard ook, maar vorig jaar heb ik feedback gekregen dat daar heel moeilijk aan te komen is. Wel geeft het een heel mooi effect.

Voor dat bastbruine is het heel mooi om daar dennenappels voor te gebruiken. met een ijzerdraadje zijn ze heel goed te voorzien van een hangertje.

De ornamenten zullen het heel goed doen in een mix van kleuren zoals groen, bruin en een beetje rood.

Het noorden

De noordelijke sector is dit jaar belast. Maar er is een oplossing.
Het noorden heeft dit jaar rust nodig, dus alles zoveel mogelijk in een keer doen en niet iedere dag weer iets toevoegen. Rust!

Het advies: veel groen met metaalkleuren zoals wit, zilver, goud en brons.
Afhankelijk van uw persoonlijke smaak kunt u uit deze kleuren kiezen in enkele of gemixte samenstellingen.

De slingers zou ik groen doen en wel een groene kleur die mooi transformeert met de kleur van de boom. Immers, een blauwspar zal anders communiceren met middelgroen dan een kunstboom met ingebouwde lichtjes.

Oeps, lichtjes. Dit jaar niet in het noorden; beslist niet.

Voor de Feng Shui insiders: het noorden is dit jaar belast met de waterster 5

Het zuidwesten

blauwe ballen

De zuidwestelijke sector heeft dit jaar behoefte aan wit, blauw, zilver, goud, brons, zonder lichtjes (!!!!) en met kristal.

Strikjes en gebogen vormen zijn perfect. Pareltjes, blingbling en golvende vormen? Geweldig, doen! Slingers kunnen, maar metalen sliertjes zullen het nog beter doen. Ze zijn soepel, in golfvormen te leggen, ze kunnen hangen en liggen – mogelijkheden te over en ze zijn een alternatief voor verlichting; er is er altijd wel één die glinstert.

Moet er echt licht in? Dan blauw of wit (koud) licht. Maar let op; u zult uw verwarming een paar graden hoger gaan zetten. Geen lichtjes is dan beter voor de Chi en beter voor uw energierekening.

groene kerstbalHet oosten

In het oosten komt een groene invulling goed van pas. Groene ballen, groene slingers, een explosie aan kleine (eventueel groene) lichtjes en eventueel groene  accenten en houten prullaria.

De Chi in deze sector is dit jaar belast, maar makkelijk te verhelpen.Vooral wanneer u al het metaal, wit en zandkleurige maar achterwege laat. Dat wat vanzelfsprekend aan de boom zelf gekoppeld is, is al meer dan genoeg.

Kunt u bepaalde spulletjes nergens anders kwijt? Klinkt misschien ietwat betuttelend, maar dan zou ik het weer in de doos doen tot volgend jaar.

dennenappelHet zuidoosten

Ook het zuidoosten zou ik met rust laten. Zowel de natuurlijke chi als de “visiting year star” zijn prima, maar ze werken beslist niet samen.

Is er geen andere optie?

Dan zou ik hout en aarde met elkaar mengen; dus groen, bastbruin en zandkleur.

Lichtjes? Het liefst kleine lichtjes in warm wit – dat komt het dicht bij zandkleur.
Hou het gematigd, dus niet teveel lichtjes.


Andere versieringen en attributen


De cadeautjes onder de kerstboom

Cadeautjes zijn leuker door variëteit; vormen, naamkaartjes, kleuren verpakkingen, rozetten en linten maken het uniek. Het houdt de Feng Shui heerlijk simpel, want samen vertegenwoordigen ze vast weer alle elementen. Wedden?

De kids

Voor kinderen is het leuk als ieder pakje een eigen papiertje heeft; dus inpakpapier met een andere print, andere kleur, andere versiering.

Voor tieners is het mooi iedere dag een cadeautje onder de kerstboom te leggen / te zien verschijnen.

Voor kinderen die helemaal gefixeerd zijn op Santa Claus is het belangrijk dat alle cadeautjes ineens in de kerstnacht onder de kerstboom worden gelegd.

kokjes en melk voor de kerstmanDenk eraan de koekjes en het glas melk klaar te zetten.

En o ja, de kerstman kan niet bij alle kinderen alle koekjes en melk nuttigen, maar minimaal één koekje en minstens een half glas melk is toch wel haast verplicht.
Tip; tijdens de decembermaand hebben kinderen foefjes als alternatief voor tellen…. Alleen jammer dat ze het vervolgens weer vergeten.

De kerstsokken aan de schoorsteenmantel

Maar dat kan natuurlijk ook een andere plek zijn. Belangrijk is dat u de windrichting weet en dus de kleur aanpast aan het advies van dit jaar. Het kleuradvies voor de sokken is conform het advies vermeld bij de windrichtingen.

Uiteraard verlangd de traditie van alles behalve een moderne versie in pimpelpaars met een roze strik.

Het kan lastig lijken, maar er zijn foefjes.

Ik geef u er één; neem een voorwerpje dat transformeert met het kleuradvies van de windrichting. Dus een blauw voorwerpje in de blauwe sector, een rode in de rode sector, enzovoorts.
Vervolgens gaat dat onderin de sok en wordt het (meer) Feng Shui verantwoord.

kerst tafelstukDe tafelstukken

Dit jaar zit u goed met het tafelstuk voor uw dinertafel waarin 4 accenten zijn verwerkt. Of 4 kaarsen op tafel – liefst groen. Een paar (4) groene kerstballen op tafel geven een extra accent.

Hout gaat goed op de kersttafel van 2018.

Dus (4) dennenappels doen het goed in een tafelstuk en tussen de schaaltjes, borden en glazen. Een paar rode glitters op de kale tafel geven dat feestelijke wanneer het gezelschap gaat aanzitten aan de tafel.

Dit jaar is de blingbling-behoefte laag!  Dus stijlvol is het motto met mooie kaarsen en een echt kerststuk als pronkstuk.

Voor andere tafels verwijs ik u naar de adviezen geplaatst bij de windrichtingen.

De versieringen aan en om de voordeur

Ook daarvoor wisselt het advies per seizoen.
Bepaal in welke sector uw voordeur valt of sta in uw voordeur en bepaal welke richting u  op kijkt.
Vervolgens zoekt u het bijpassende advies op bij de gevonden windrichting in de bovenstaande tekst.

Bewaar uw attributen

Volgend jaar is een ander Feng Shui jaar met een andere Chi in de windrichtingen. U zult merken dat alles dan weer van pas komt. Misschien op een andere manier, met een andere samenstelling of dat u plekken in uw versiertoer meeneemt die u voorheen (doordacht) oversloeg.

 


De truc van een guirlande in de hal


Een guirlande rondom de bovenrand van uw halmuren tegen het plafond aan bevestigen, geeft u oneindige mogelijkheden.

Behalve dat u uw gasten (en uzelf bij iedere terugkeer naar uw “Home Sweet Home”) verwelkomt in een hartverwarmende ambiance, kunt u de kerstballen in de kleuren passend bij de windrichting aanbrengen en (geleidelijk) laten overspringen naar een volgende windrichting met bijpassende kleuren.

U hoeft niet creatief aangelegd te zijn.

Toch krijgt u de kans iets unieks te creëren via deze tip. U kunt uw wensen verwoorden en verstoppen of voorwerpen als metaforische hint de wensen laten vertegenwoordigen.

Voorbeeld; u wilt een nieuwe auto, maar het budget ontbreekt?

Bereken uw persoonlijke financiële windrichting / kijkrichting uit en hang daar het miniatuur van uw beoogde nieuwe auto neer.
Let wel; kies wel een merk en type uit dat u daadwerkelijk zou kopen. Dus geen Ferrari waar uw gezin niet in past. En ook geen Rolls Royce als u die aan de straat zou moeten parkeren. Dus alleen dat wat u werkelijk zou ambiëren.

Vooral met tieners

… is het een leuke manier om hun mindset heerlijk af te stemmen op hun ultieme persoonlijke voorkeuren.
En voor u is het een veilig “als”-onderwerp wat voorkomt dat u iets hoeft af te keuren waarmee u liever voorkomt dat zij zich bezighouden. U weet het; volgend jaar dromen ze weer over iets anders.

Dus kleine briefjes in de afmeting 9 x 9 cm in de kleur die past bij de windrichting / stemming / persoonlijkheid. Wens opschrijven, oprollen, een gouden strikje erom en ophangen.

Het kan handig zijn bepalende afspraken te maken om te voorkomen dat uw teenager de wacht gaat houden bij het eigen hoekje om te voorkomen dat iemand die super geheime persoonlijke wensen gaat lezen.

Voor de kleintjes

Knutselen, plakken, tekenen; zij weten wel wat het is en wat zij bedoelen. Een “eigen” hoekje van de guirlande geeft dan al een behoorlijk zetje in de creatieve richting. En echt, u heeft er een behoorlijke tijd geen kind meer aan.

Met een beetje centrale ligging van uw hal, kunt u zich heerlijk uitleven met verlichting, kerstballen, wensen en mindset upgrades.

 

guirlande als wensen bewaarder

 


Feng Shui & Mindset; een gouden duo


kerstboom als wensboom

In principe draait van alles in Feng Shui om mindset!

Dat is niet nieuw; dat is altijd al zo geweest.

In Feng Shui Timing gaat het immers om het afstellen van de mindset door de belangrijke dingen dan te doen wanneer de Chi heerlijk meewerkt.
Op andere tijden komt “loslaten” regelmatig aan de orde.

Maak van uw kerstboom een wensboom!

Verbindt uw Kua-nummer aan de plek van uw boom, kerststuk, mistletoe of tafelstuk en maak uw wensen zichtbaar met of in uw versieringen.
Let op: tijdens de Nieuwjaarslezing en “Hello Feng Shui” workshoplezingen worden de belaste windrichtingen aangegeven.

Voor meer “Love in the air”

harten in guirlandeWilt u bijvoorbeeld meer liefde van uw partner en die ook geven?
Verstop 2 Hartjes, 2 vogels, 2 eendjes, een gezamenlijke (of trouw-) foto of een liefdesrijmpje in uw boom of tafelstuk in uw liefdeshoek.

Of omschrijf uw wens op een 9×9 cm rood papiertje of in de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting, rol het op en doe er een goudkleurig lintje om. Verstop het in uw boom of tafelstuk.

Wilt u een nieuwe liefde aantrekken? 
Dito versiering in uw liefdeshoek of (als die belast is) in de richting van uw persoonlijke ontwikkeling.

De persoonlijkheid ontwikkelen

engeltje met boek in kerstboomWilt u iets nieuws leren? 
Schrijf uw wens op een 9×9 cm rood of groen papiertje, rol het op en doe er een goudkleurig of rood lintje om of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting.
Geef het een plekje in uw boom of tafelstuk.
Kies – als het kan = dus onbelast – de richting voor persoonlijke ontwikkeling.

Een moeilijke studie meer kracht en gemak geven
Omschrijf kort waar u negatief tegenaan loopt en dus hulp voor nodig heeft.

Pas op

Voorkom de woorden niet, geen, nooit of een andere ontkenning. Bekrachtiging begint met het afstellen van de woorden en dus ontkenningsvrij.
Zie ook: affirmaties, krachtige kreten

De gezondheid ondersteunen

Heeft u wensen voor uw gezondheid?
Omschrijf uw wens:

 • op een 9×9 cm roze, lichtblauwe of aardekleur papier,
 • of afhankelijk wat bij uw persoonlijke berekening past,
 • of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting,

rol het op en doe er een roodkleurig lintje om.
Geef het een plekje – als het kan – in de richting voor gezondheid.

Uw goede gezondheid ondersteunen.
Bekrachtig uw wens conform het bovenstaand advies rondom gezondheid

Wensen met andere achtergronden

huis in guirlande

Heeft u een financiële wens of een business wens? 
Schrijf het een 9×9 cm rood of groen papiertje of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting, rol het op en doe er een gouden of rood lintje om. Geef het een plekje in de richting voor welvaart.

U wilt een nieuw adres?

Bij een nieuw adres hoort een nieuwe bewoning. Met alles wat daarbij komt kijken, kunnen we het als een financiële wens of een wens voor persoonlijke ontwikkeling categoriseren.

Buiten het beschrijven van uw wens kunt u ook iets in de boom of guirlande hangen wat uw wens onderschrijft. Hang het dan wel in de richting van uw welvaart of  persoonlijke ontwikkeling

 

Wilt u deze TIP in PDF-formaat ontvangen?
Geef u dan op als abonnee! (gratis)

 


Uw doelenboek


Eerder al gaf ik u het advies uw doelenboek onder de kerstboom te leggen.

In 2018 adviseer ik daarvoor vooral de kerstbomen geplaatst in de windrichtingen: midden, noordwest, zuid.

En met aanpassing in het:
noordoosten kunt u uw boek dit jaar het beste eerst in een rode envelop verpakken
zuidwesten in een zilver- of goudkleurige envelop
en vervolgens onder de boom leggen.

In het westen, noorden en zuidoosten zou ik dit jaar geen doelenboek neerleggen. Misschien heeft u dan in een andere windrichting een plekje achter een guirlande of een hele grote kerstsok waar het in past.

kat aan de kerstballenTip; kinderen hebben de neiging zich te vervelen bij guur weer.  Een wat-ik-later-worden-wil-en-hoe-ik-later-zijn-wil-boek met ingeplakte plaatjes kan dan het antwoord zijn. (Wel even extra papier en printerinkt inslaan.)
U heeft er geen kind meer aan en Santa leest tussen de regels door hoe hij de dreumes kan ondersteunen met zijn cadeautjes.

Uiteraard ligt het jaarlijkse doe-boek in de goede kleur dagelijks onder de kerstboom. En natuurlijk wilt u dagelijks uw nieuwe ideeën toevoegen.

Met het boek onder de kerstboom wordt “tijgeren” een hernieuwde bezigheid. Niemand kan zeggen dat u in de decembermaand uw figuur verwaarloost.


Deze TIP groeit


Ieder jaar wordt het aangevuld met de antwoorden op vragen die ik krijg om zo een steeds completer advies te kunnen geven met de jaarlijkse uitdaging voor de kleur van de kerstballen – en inmiddels alles wat bij kerst hoort – als middelpunt.

Het originele artikel was 610 woorden en inmiddels zitten we op het zesvoudige.

Tijdens het najaar zal het artikel off line gaan om vervolgens halverwege november weer te verschijnen aangepast met de nieuwe jaargegevens voor het nieuwe kerstseizoen om u tijdig behulpzaam te kunnen zijn bij het samenstellen van uw versierplan.

Tijdens de Hello Feng Shui versie najaar kunt u met uw plattegrond ter plekke alle adviezen verwerken om daarna precies te weten hoe u uw kerst kunt personaliseren en afstellen op uw persoonlijke wensen in combinatie met uw plattegrond.

Komt u er niet uit?

Geef even een berichtje en we maken een belafspraak voor een kosteloos advies van maximaal 30 minuten als mijn persoonlijk kerstgeschenk aan u.

Wilt u dat ik uw kerstboom aankleed? Ook dan nodig ik u uit contact op te nemen, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

Heel veel plezier en succes!


Ik heb voor u in de shop van Bol.com gekeken


En uiteraard kritisch; dus zonder giftige pijlvorming en kleuren die in een ander segment vallen dan hierboven beschreven. De uitzonderingen geef ik u duidelijk aan.
Ook hiervoor geldt dat het continue aangepast kan worden.

Echte kerstbomen:

Kunstbomen:

Alternatieve Kunstbomen:


Let op positionering i.v.m. giftige pijlen.

Transparante kerstballen en boomdecoraties

Zilverkleurige kerstballen en boomdecoraties

Goudkleurige kerstballen en boomdecoraties

Bronskleurige kerstballen en boomdecoraties

Rode kerstballen en boomdecoraties

Blauwe kerstballen en boomdecoraties


Let op: lichtblauw valt over het algemeen onder een ander Feng Shui kleursegment

Groene kerstballen en


Houten boomdecoraties


Let op: bij alle platte decoraties op de positionering i.v.m. giftige pijlen.

Kerstboomslingers

Kerstboomverlichting

Kerstboomstandaard

 


Zelf snuffelen via de zoekwidget:


4 reacties op “Kerstballen & windrichtingen kleuradvies 2018”

 1. Hartje17 schreef:

  Goedemiddag.

  We zijn benieuwd naar de kleuren van het jaar 2018.

  Volgend jaar is de kwelling van de Flying Star kua 5 in het Noorden.

  Vrgr,
  Hartje17

  • Mary-Rose schreef:

   Beste Hartje,

   Het is niet Kua 5 in het noorden in 2018, maar de “Yearly Visiting Star” 5 ook wel de 5 Yellow Star genoemd. Je punt is mij echter duidelijk.
   Om het helder te houden voor andere lezers; Kua vertegenwoordigt een ander Feng Shui begrip. Daarnaast wordt Kua 5 omgevormd en bestaat vanuit de pure substantie niet. Kijk even op mijn tip daarover: https://fengshui.knowvision.nl/tip/kua-berekenen

   Wat die jaarlijkse 5 ster aangaat; ieder negatief accent / Chi in de authentieke Feng Shui heeft ook een positieve kant. Zo ook voor de 5 Ster; het kan absoluut geen Ho Tu maken en behoeft op dat punt dus ook geen correctie met de “Monthly Visiting Star” of de “Lo Shu”

   Vanaf het einde van de Feng Shui herfst staat het advies voor kleur voor de kerstballen van 2018 online en tot je beschikking. Wees welkom.

 2. Marisca schreef:

  Handig en interessant artikel, dank je wel.

  Ik ga mijn kerstboom zeker in een oost of west hoek zetten, dan kunnen er lekker veel lampjes in.

 3. Lorene schreef:

  That’s 2 clever by half and 2×2 clever 4 me. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi