fbpx

11 Het succes van het ROOD

rode schoenen met hoge hakken

Rood…..! De nieuwe krachtkleur van mij. 

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat Mary-Rose mijn persoonlijke berekening heeft gemaakt en ik daarover heb geschreven in mijn dagboek van een leek.

Uiteraard zijn wij flink aan de slag gegaan met aanpassingen en veranderingen. Nou dat was nogal wat! 

De kledingkast

Eerst werd mijn garderobe aangepakt en, jawel, ineens ben ik de “lady in red”.

Wat een gigantische verandering voor mij. Volledig uit mijn comfortzone gestapt om zo zichtbaar te zijn. Was intens en tegelijkertijd waren de reacties van anderen zo lovend dat ik mij al heel snel veilig en goed voelde in mijn rood.  

Sterker nog! Ik begon te merken dat ik meer energie had als ik rood droeg.

Ik moest er echt aan geloven – er kwam, langzaam maar zeker, meer rood in mijn kast te hangen. Mijn nagels werden vaker rood gelakt dan de vroegere kleuren.

Mijn wereld is aan het veranderen; letterlijk en figuurlijk! 

Toen kwam Mary-Rose met een grote verrassing voor mij.

Zij had mijn huisberekening gemaakt. Oei, daar zat niet alleen goed nieuws bij, maar dat schijnt standaard te zijn. 

Alles wat maar fout kon zijn, leek een plekje gevonden te hebben in mijn huis. Door de berekening werd zoveel duidelijk. 

Bijvoorbeeld. De ziekte-ster zit op mijn ingang. Ik ben nog nooit zo ziek geweest als dat ik hier woon. Dat niet alleen.
Het is twee keer gebeurd dat ik zo ziek was – dat ik kantje boord heb gelegen op de intensive care. Duidelijk dat ik dit eerst moest aanpakken. 

We zijn begonnen met de hal

Drie wanden moesten acuut wit geverfd worden met de voordeur erbij. Daarop heb ik een Wu lou geschilderd, heel groot op de binnenkant van mijn voordeur. De vierde muur werd rood. Wat een verschil toen dit was gebeurd.  

Het ging niet snel met die schilderklus, want ik werkte gewoon fulltime.
Na de zomer is het gelijk behoorlijk druk voor mij met markten en open weekenden. Als ik even de tijd had, werden er weer een paar deuren gedaan. 

Zo kwam ook de woonkamer, mijn slaapkamer en de keuken aan de beurt. Iedere keer de belangrijkste (foute) muren als eerste.
In overleg ging Mary-Rose de juiste kleur verf laten samenstellen met haar vaste verfklutser, want het moet precies kloppen.

De dame is “lastig”, want de kracht van bijvoorbeeld het rood mag niet weggespoeld worden vanuit de mix. 

Dit is ook Feng Shui op zijn best! 

Nu ben ik nog lang niet klaar want ik heb het ook gewoon nog nooit zo druk gehad. Gut, hoe zou dat komen?

Sylvia in haar nieuwe LOOK - Rood doet het!

En dan….. ik kwam door de ballotagecommissie. Jippie.
Dat zijn drie juryleden die bepalen of je schilderijen goed genoeg zijn om te mogen meedoen aan die speciale beurs.

In dit geval de Nationale Kunstdagen in Nieuwegein. Ik mocht een stand huren en dat had zo’n groot impact op mij. Het was ongelooflijk.

Daar stond ik met mijn prachtig serie schilderijen in mijn rode jasje helemaal high te zijn van het ultieme geluksgevoel. Ik voelde mij een rijk mens en dat ben ik ook. Ik zal het uitleggen…

Dat ik daar nu op de beurs stond, triggerde veel herinneringen o.a. de eerste keer dat ik naar zo’n beurs bent geweest met een paar van mijn cursisten.

Ik vond het zo indrukwekkend en viel van de ene verbazing in de andere. “Je zou er maar staan met je schilderijen. Nou dan heb je het gemaakt, hoor!” was mijn gedachte. 

En nu? Nu stond ik op zo’n beurs en mijn overbuurvrouw was de kunstenares die daar in 2005 ook stond. Ik heb zelfs een workshop bij haar gedaan. Dit is zo surreal dat ik nu bij de groten hoor en mijn droom werkelijkheid is geworden. 

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel met een heleboel emoties. Die middag kwam ik thuis – na de standopbouw – en was helemaal hoteldebotel. 

Ik heb het gedaan!

Daar stond ik dan tussen heel veel gerenommeerde kunstenaars. Al had ik een aantal jaren daarvoor op de International Art Fair Rotterdam gestaan, waar ik toen al intens trots op mezelf was, was het nu duidelijk anders. Hoezo dan?

Het kwam echt binnen. Ik stond daar nu met veel zelfvertrouwen – helemaal uit buiten mijn comfortzone. Opeens was ik zo trots op mezelf. Het kwam helemaal vanuit mijn tenen. En het kwam binnen! Ik ben goed genoeg en mijn werk is van topkwaliteit. 

Dat wist ik altijd al, alleen nu voelde ik het in al mijn cellen. Het was werkelijk een volledige transformatie en ik weet dat ik nu echt in mijn eigen kracht sta en dat ik het ook echt zelf heb gedaan (in mijn rode jasje). 

Er kwamen zoveel oude herinneringen naar boven. Hoe heb ik ooit kunnen denken dat ik niet sterk ben? Wat heb ik mij laten kleineren door anderen? Wat heb ik een moeilijk pad bewandeld? En toch…. 

En toch ben ik altijd doorgegaan.

Dus on(der)bewust wist ik het wel. Anders had ik nooit de schilderijen gemaakt (in de juiste kleuren) en was ik dus nooit op de Nationale Kunstdagen komen te staan!

Ik had alleen Mary-Rose en Feng Shui nodig – om mij weer te helpen herinneren als het ware. Door meer rood te dragen en in mijn huis te hebben, heb ik mijn eigen vuur zo goed weten aan te steken dat ik mij door niemand meer laat stoppen. 

Wat een rijk gevoel is dit.

Ik ben zo gelukkig dat ik eigenlijk niet weet hoe ik dat kan overbrengen. 

Het lijkt wel of ik vleugels heb gekregen (en zoveel zelfvertrouwen) dat ik vorige week op een oproep van een galerie reageerde zonder echt te twijfelen en nu hangen 7 van mijn schilderijen in het Hilton hotel in Düsseldorf!!

Ik bedoel maar; het HILTON. Wouw.

Dat voelt zo ongelooflijk gaaf, vet, ongrijpbaar en het is echt waar. En het mooiste! Ik hoefde zelf niets te doen.

Het werd allemaal daar opgehangen voor mij. Kijk maar eens hoe gaaf het is dat de meubels zelfs kloppen met mijn schilderijen! 

Het is nu kerstvakantie en eigenlijk wil ik gas terugnemen. Ik heb het echt hartstikke druk gehad.  

Sinds de zomer heb ik zelfs een complete nieuwe website gebouwd – tussen al het andere door. Die website is u helemaal Feng shui en passend bij mij.

De nieuwe website met Feng Shui als leidraad; van persoonlijke kleuren tot vormen en klemtonen.
De nieuwe website met Feng Shui als leidraad; van persoonlijke kleuren tot vormen en klemtonen.
Mary-Rose met het schilderij "3 Flames" van Sylvia te Braake

Maar ik heb meer gedaan op Feng Shui gebied.

Ik heb mijn eigen Wu Lou geschilderd en 3 flames.

Met de Pagoda’s ben ik aan het experimenteren geweest. Eén in de kleuren die goed zijn voor mij en een ander die goed past bij mijn zoon.

Tjonge,  wat een uitdaging, ik heb ook zo’n lol hierin.!  

Ik heb de smaak te pakken. Er volgt meer en de eerste is inmiddels verkocht.

En toch heb ik nog zoveel dingen om te doen, deuren te schilderen, ideeën om uit te werken, dus ga ik gewoon door.

Mijn energie is duidelijk veel hoger.

Zelfs mijn kinderen zeggen het.

Wat ik allemaal heb gedaan sinds afgelopen zomer is ongelooflijk.

Dat kon ik vorige jaar echt niet.  

Het is een bijzonder half jaar geweest en ik ben reuze benieuwd wat er de komende tijd gaat gebeuren.

Hoe dan ook, ik ga door met mijn aanpassingen in huis, aan mezelf, met mijn kleding.

Het is duidelijk dat Feng Shui mij veel brengt

Ik ben Mary-Rose zeer dankbaar en erkentelijk dat zij mij helpt in dit proces. Zij zorgt dat ik niet te hard van stapel loop, want ook dat ken ik van mezelf.

Met kleine stapjes passen we de kennis toe met een rendement waar je U tegen zegt. 


Dit is de 11e pagina in Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia, eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van cursisten.

Samen organiseren wij diverse Feng Shui evenementen; ze wil absoluut niets missen. Een heerlijke samenwerking!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Feng Shui Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.


Feng Shui dagboek van een leek

Er zitten meer pagina’s in Sylvia’s “Feng Shui Dagboek”

Onderaan het eerste pagina van het dagboek vindt u de linken naar alle verschenen pagina’s.

<—- naar de start van het Dagboek