fbpx

6. Ster 5 in het zuiden in 2017

5 Ster op zuidLaatst schreef Mary-Rose een blog: “5 Ster, de jaarlijkse uitdaging” dat de zuidhoek geen rood mocht hebben, geen licht en dat het rustig moest zijn. Ik ging gelijk kijken en ja hoor, rode bloemen, rode thee doos, rode schaal met kaarsen, rode bloempotten. Oh jee, dit is echt niet goed, dacht ik. Hup, alles daar weg.

Wat moest ik nog meer doen?

Geen water, geen lampen – “toevalligerwijs” heb ik de lamp in die hoek bijna nooit aan en voorlopig bewust nu uitlaten. Oeps – ik heb een aroma-verstuiver (dat is zo een ding met water en etherische olie erin en daar draait iets in de rondte) om de geur te verspreiden en er brand gekleurde lichtjes erin. Ook weg!

Het was aan te bevelen om metaal en hout in die hoek te plaatsen. Ik had nog wel een houten windlicht met metaal en dan zonder kaars. Ergens in de berging moet ik nog een oude messing kan hebben. Gauw opzoeken.

Poe…. ook weer geregeld.

Maar dan al die wol in de breitas onder die tafel. Ah, de breipennen zijn wel goed, dat is metaal. Ik hoor later via de Facebook live sessie dat wol weer onder hout valt dus dat is goed. Gelukkig.

Oh ik bedenk nu met het schrijven van dit episode dat er natuurlijk ook plastic breipennen erbij zitten. Jee, daar ga ik weer! Zal dat nog goed zijn. Soms vind ik dit best ingewikkeld of misschien maak ik het zo ingewikkeld voor mezelf door aan elke kleine dingetje te denken. Ik zal dit alsnog met Mary-Rose over hebben dan weten we het gelijk allemaal.

Het gekke is dat ik nu heel bewust met die hoek omga en al is het soms chaos bij mij in huis door alle drukte, die hoek hou ik nu rustig dus op een heel ander manier werkt die hoek nu heel goed voor mij. Nu dit gevoel in alle hoeken krijgen en dan kom ik misschien helemaal tot rust!! Wat die 5 Ster allemaal niet teweeg brengt.

Natuurlijk trek ik deze informatie door naar mijn bedrijf.

Ik kijk in het zuidhoek van mijn atelier. Daar zit de verwarmingsknop en ik heb daar ooit op advies van Mary-Rose een windgong met metalen pijpen gehangen. Dus dat is prima. Oude lege verhuisdozen staan daar opgeslagen en metalen onderdelen van een tafel. Verder een houten tafel met metaal staat er vlak naast met veel stof en materiaal voor schilderen. Dat voelt dan goed.

Wel merken we op met een Mindset Workshop dat er een schilderij hangt met veel blauw en rood. Die haal ik weg. Voorlopig maar een groen schilderij daar ophangen. Het dringt langzaam tot mij door dat ik bewust wil omgaan met welke kleuren het beste in elke windrichting hoort. MAAR, reken maar dat ik dan weer hoor van Mary-Rose, “ja dat is zo, maar volgens jouw persoonlijke berekening zou ik dan juist dit of dat moeten doen, of die ster zit daar dus dan moet weer iets anders”.

Echt geweldig leuk mens, die Mary-Rose, maar soms denk ik eindelijk iets te begrijpen en zelf iets te kunnen ondernemen maar dan loop ik weer vast. Wel lig ik dan weer in een deuk, want er zit voor mij dan ook veel humor in Feng Shui. Het blijft voor mij de wetenschap van de mysterie!

Volgende etappe met die 5 Ster

Een maand later op een zaterdagmiddag, zet ik mijn antieke naaimachine met houten kist in mijn zuidhoek. Nog extra groene kleedjes want groen, wit en grijs waren goede kleuren nu voor deze hoek. Ook nog oude sleutels in een koperen kan gegooid en de lege omhulsels van de waxinelichtjes, want dit is allemaal metaal.

Even later ontvang ik een email waar ik echt heel boos over werd. Ik zou heel pissig willen reageren maar ik weet dat dat niet handig is. Ik probeer te relativeren en gelukkig komt een vriendin op bezoek en we praten erover.
Voor ik naar bed ga, merk ik dat ik heel rustig ben en andere oplossingen heb gevonden. Ik ga rustig slapen.

Om 8 uur op diezelfde zaterdagavond, kreeg ik een What’s app dat iemand graag wil komen schilderen die nog nooit is geweest! Volgens Mary-Rose als je iets hebt aangepast in je huis of bedrijf dan kun je binnen 9 minuten, 9 uren, 9 dagen, 9 weken enz. een reactie krijgen. Met deze aanmelding had ik het gevoel dat mijn zuidhoek – met die vervelende 5 ster – nu goed in balans is!

Hiep Hiep Hoera! Ik begin het te begrijpen.

Dankbaar voor de tips van Mary-Rose krijg ik het gevoel dat ik weer wat heb gekeerd en dat de energie weer gaat stromen. Tevens meer rust in mij om beter met een situatie om te gaan. Beter te kunnen communiceren hoorde er ook bij, volgens mij. Nou dat ga ik nu beleven.

Ik lees nog een keer de blog en kom het volgende stukje tegen:

” …. die 5 Ster is wat die is en als u kunt accepteren dat het een plek nodig heeft in uw woning om dankbaar te kunnen zijn voor al het mooie dat u op uw pad weet te toveren, dan zal Feng Shui al heel gauw uw favoriete metafysica worden, waar de rest gewoon naast kan blijven staan.”

Touché. Dankbaar was ik en nu veranker ik mijn dankbaarheid in mijn zuidhoek en vertrouw het universum toe dat het zijn werk zal doen en ik daar de vruchten van mag plukken!

Groetjes,

Sylvia


Dit is de 6e pagina in Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia, eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van  cursisten.

Samen organiseren wij diverse Feng Shui evenementen; ze wil absoluut niets missen. Een heerlijke samenwerking!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Feng Shui Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.


Feng Shui dagboek van een leekEr zitten meer pagina’s in Sylvia’s “Feng Shui Dagboek”

Onderaan het eerste pagina van het dagboek vindt u de linken naar alle verschenen pagina’s.

<—- naar de start van het Dagboek