fbpx

Voorwerpen en Feng Shui

Een deel van de 5 Feng Shui grandmasters (1 dame – 4 heren) werkt met voorwerpen; beelden, prullaria en allerlei attributen, terwijl andere grandmasters zich bij de basis houden. En uiteraard geldt dat ook voor de mensen die zij opgeleid hebben.
Hoe zit dat?
Voor een groot deel heeft het met marketing te maken. De basis in authentieke Feng Shui werkt met munten of kalebas (wu lou), windchimes, water, bamboe en het meubilair wat voorhanden is. De rest… is marketing, persoonlijke voorkeur, smaak en herkenning.

uitgummen van Feng Shui foutenDe krachtige werking van de basis

De uitdrukking “minder is meer” geeft al aan waar de kracht van de authentieke wetenschap zich op stoelt. Hoe minder er aan toegevoegde waarde wordt geplaatst, hoe puurder de werking van wat er toe doet. Correcties laten zich makkelijk plaatsen, aangezien de correctiebehoefte (de tand des tijds) zich makkelijker laat herkennen.

Daarmee komt de kunde van de master tevoorschijn.

Uiteindelijk gaat het allemaal om de elementen in samenspraak met de persoonlijke krachtbronnen in de tand des tijds samengevoegd. De uitvoering van alle berekeningen lijkt voor u wellicht ingewikkeld, maar voor de expert is het zwemmen in ultiem water.

Geef mijn dochter een paar breipennen en een knot wol en u gaat zich erover verbazen hoe zich dat ontwikkelt tot de meest bizarre broddellap.  Mijn dochter is duidelijk geen expert in breien!
Wanneer u, net als mijn dochter, geen half werk wilt en het aan een expert over laat, vermijd u de kans op dat wat u wilt voorkomen; Feng Shui gebroddel!

magic met Feng ShuiIk heb mij regelmatig verbaasd

Bij het zien hoe mensen het ene attribuut na het andere (ver)kopen en daar de meest ultieme werking van verwachten á la een toverstafje. Feng Shui is een beide benen op de grond materie en toverstafjes doen daar niet aan mee; goed werkende oplossingen wél.  U hoeft dus geen voorwerpen te plaatsen; u mag.

Wel is het handig dat die voorwerpen exact geplaatst worden, maar dat begrijpt u natuurlijk wel.
Ook is de prijs van een voorwerp geen indicatie van de werking.
De werking van de voorwerpen hebben met heel iets anders te maken.

Dus voorwerpen hebben wel een werking?

Jazeker, maar waarschijnlijk heel anders dan u denkt.
Dr Ibrahim Karim weet een prachtige uitleg te geven over energie en de werking van vormen.  Voorwerpen hebben vormen. Vormen hebben effecten op het onderbewustzijn.
En wat wij creëren in ons leven sturen wij voor 87% aan vanuit ons onderbewustzijn – aldus Einstein.
Mocht Feng Shui u nog te ongrijpbaar zijn; deze heren weten u wellicht met hun andere taalgebruik beter te bereiken.

Het draait dus om vormen?

Wind Chim; een van de gewilde voorwerpen in Feng ShuiHeel Feng Shui heeft met vormen en de toepassingen daarvan te maken.

 1. Waarom heeft een Chinese munt een (vierkant) gat in het midden?
  Van oudsher waren er geen portemonnees en werden de munten met een stukje touw aan elkaar verbonden om verlies te voorkomen.
  Rond, want niemand wil puntige dingen in zijn hand – wereldwijd zijn alle munten rond. Daarnaast vierkant = aarde en aarde maakt metaal. “Metaal” is rond – ook een indicatie voor de ronde munten – en het vierkante van “aarde” maakt “metaal” en zou daarmee het bezit van munten kunnen doen groeien.
 2. Een oneindige knoop bestaat uit rondingen die rondgaan naar anderen rondingen. Oneindige mogelijkheden dienen zich soepel (rond) aan en niet hakkelig of puntig.
 3. De wu lou – voorwerp ter bescherming van de gezondheid – heeft de vorm van een kalebas. en dus…. rondingen.
  Stekelige voorwerpen doen het onderbewustzijn waarschuwen. Om uw energie goed te kunnen inzetten voor uw gezondheid dient uw onderbewustzijn relaxt te zijn.
 4. Windgongen hebben ronde holle staven.
  Hoekige staven geven “giftige”pijlen; een begrip vanuit Feng Shui die zich aansluit bij de vorige stellingen.

Uiteraard heb ik het getest

testresultatenDat heeft een lieve duit gekost, maar veel inzicht gegeven, bevestigingen bekrachtigt en mijn werkwijze als master gevormd.

 1. Test 1 heb ik mogen uitvoeren op diverse plaatsen waar mensen mij de vrijheid gaven de remedies toe te passen zonder dat ik hen informeerde wat het allemaal voorstelde en waar het voor diende.
  Het werkte perfect; problemen en uitdagingen kwamen tot een goed resultaat: levenslange fans!
 2. Test 2 heb ik mogen uitvoeren in huizen waarbij de mensen zeer geïnteresseerd waren in het voorwerp, waarvoor het diende en wat ze ervan konden verwachten. Ook daar verliep het allemaal naar wens, hoewel bijgeloof daar meer macht kreeg.
 3. Test 3 heb ik mogen uitvoeren bij een nachtelijke huildreumes van een jaar. De nacht erop sliepen de ouders nog steeds niet, want ze bleven maar controleren of hun kind nog wel leefde. Hij was stil en sliep! Ongekend! En dat kind heeft zich echt niet laten omkopen of beïnvloeden.
 4. Test 4 heb ik uitgevoerd aan de bench en om de hals van mijn Franse Buldog. Op 22-3-2017 is zij herstellend verklaard door haar ome Dokter  van een hernia en een acute ontsteking (met hoge koorts) in haar ruggetje. Leeftijd: 13 jaar! Enthousiast dribbelde ze de praktijk binnen voor de aanvulling van haar medicijnen. Wat onmogelijk leek, werd waarheid.

Het grote wonder zit in uw mindset!

De werking van vormen heeft dus een enorme werking op ons onderbewustzijn en daarmee onderstrepen we de werking van Feng Shui. Uw onderbewustzijn gaat met die vormen aan het werk;

 • als rustgever;
 • voor alertheid;
 • ter ondersteuning van gestelde doelen;
 • onrustzaaiers – giftige pijlen – die het onderbewustzijn continue laten scannen op gevaar.

Het maakt daarin niet uit of het uw huis, uw kantoor, het klaslokaal, het clublokaal of verenigingsgebouw is; uw onderbewustzijn blijft registreren en beïnvloed daarmee uw mindset.!

appels voor vredige samenwerking - Feng ShuiWanneer u het bewust samenbrengt

Met de authentieke Feng Shui als basis en aangevuld met voorwerpen die in uw unieke levenssituatie geadviseerd worden, kunt u en mag u veel verwachten; precies dat wat uw onderbewustzijn aangereikt krijgt. Overdaad schaadt; ook in Feng Shui attributen.

Bij mij past alles in een trollykrat (de hele voorraad) en als het moet in een aktetas (voor één consult). Op het moment dat u te maken krijgt met een voorraad die een winkel kan vullen, bent u hoogstwaarschijnlijk bij een groothandel aangeland. Daar wordt niet gekeken naar wat u nodig heeft, maar wat de ondernemer graag wil verkopen. Het is dan aan u om het goede te kiezen.

 


opname
Feng Shui café: 8 augustus 2017 om 14:00 uur!

Stel vragen over dit artikel via onderstaand reactieformulier en ze worden tijdens de uitzending behandeld.

 

 


 

De opname wordt later hier geplaatst.

 

opnameBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


2 reacties op “Voorwerpen en Feng Shui”

 1. mary-rose schreef:

  Dank je wel, Sylvia. Heerlijk, dat iemand zo kan genieten van iets dat mijn passie is en mij heel veel heeft mogen brengen.
  Voor de mensen die even niet begrijpen waar Sylvia het over heeft met de middag van “Feng Shui, aangenaam”is hier de link naar de achtergronden en tickets:
  http://webshop.knowvision.nl/product/feng-shui-aangenaam/

 2. Sylvia schreef:

  Wederom een prachtig artikel Mary-Rose. Gisteren tijdens de “Feng Shui: aangenaam”-middag is het mij heel erg duidelijk geworden dat in al die boekjes die ik ooit gelezen heb, het te algemeen verteld is wat je moest doen met Feng Shui artikelen.
  Nu blijkt dat ze bij mij helemaal verkeerd staan/hangen en ik ben me rot geschrokken.
  Bij Feng Shui is het duidelijk dat het zinnetje “baat het niet, dan schaadt het niet” hier echt NIET kan. Het verkeerde voorwerp op een verkeerde plek kan meer schade aanbrengen dan je lief is. Dus ik ga voor die berekening Mary-Rose. Nu wil ik het echt weten, want zoals je schrijft: meten is weten EN dat begrijp ik nu echt..
  Bedankt wederom voor een zeer leerzame middag. Op naar de middag in april, want dit wil ik snappen!!
  Lieve groetjes
  Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi