fbpx

De ultieme start

ultieme start; entree belDe meest belangrijke start met Feng Shui ligt ver van allerlei ingewikkelde formules, ver van jaarafstellingen en ver van de persoonlijke berekening.

De ultieme start is…. de voordeur!

De ingang van uw woning of bedrijf wordt geflankeerd door de voordeur. Deze voordeur wordt meestal vergezeld van een naambordje en een huisnummer en dat was het dan.

Dat is wel heel summier!
Het is van belang dat de voordeur naar binnen opengaat. Dat lijkt logisch, maar ga eens na, heeft u er ooit over nagedacht? Deze deuren bestaan. Denk maar eens aan deuren die onderdeel uitmaken van een boerderij. Uiteraard heeft het daar een nut ter bescherming van de dieren, zij zijn daarin afhankelijk van hun bazen, maar voor een woonhuis in dat absoluut een verkeerde manier van doen.

De deur die naar buiten openzwaait zou bezoekers vroeg of laat een “giftige pijl” over de complete lengte / breedte van hun lichaam geven, afhankelijk van hun lichaamshouding op dat moment. Dat is allerminst een goede Feng Shui!

Maar uhm….. waaruit blijkt uw identiteit?

Wat maakt uw voordeur herkenbaar? Wat geeft aan dat mensen op het goede adres zijn?

Heeft u wel eens in een trappenhuis een verdieping te hoog (of te laag) aangebeld? Juist, niets gaf u de indruk dat u verkeerd was.

De pro’s en contra’s

  1.  Geef uw voordeur / voorpui het uiterlijk dat u als een warme ontvangst zou ervaren. Zo van “Hè ja, weer thuis.”Misschien ook eens kijken vanuit uw standpunt van eigen maken, terwijl het dat nog niet zou zijn. Met andere woorden; zou u dit uiterlijk ook kiezen wanneer u deze woning net zou krijgen / kopen? Of zou u dan een heel andere manie van werken toepassen met andere kleuren, materialen en boodschap?
  2. Ik ken uw persoonsberekening en huisberekening niet. Dat hoeft nu ook niet, want het gaat over uw keuze van dit moment. U heeft de vrijheid er een project van te maken dat nooit eindigt. Zorg er wel voor dat u ermee aan de slag gaat zonder de invloed van anderen. Het is uw huis, uw identiteit, uw project.
  3. Hou de ingang wel toegankelijk en snel herkenbaar. Teveel prullaria maakt dat men moet zoeken om de ingang te vinden. U doet het goed wanneer een afgeleid persoon op de automatische piloot uw deurbel kan laten rinkelen.
  4. huisingangEen goede ingang is een levende ingang. Dus….. geen droogbloemen! Droogbloemen zijn dood en geven geen Yang energie.
  5. Zorg voor een goed verlichte voordeur. Wanneer u niet meer openstaat voor bezoek kunt het licht uitschakelen. ’s Nacht is het verlichten van een voordeur verspilde energie. En trouwens, het is goed het inbrekersgilde te ontmoedigen. (In appartementen is dat meestal een automatisch systeem.)
  6. Houd de ingang droog! U kunt daarvoor een afdakje plaatsten. Daardoor praat u makkelijker met onbekenden aan de deur en voorkomt u dat u zich verplicht voelt hen in uw huis uit te nodigen tijdens een regenbui. Voorkom wel dat er punten naar beneden wijzen. Een afdakje met gladde, afgeronde onderkant heeft de voorkeur.
  7. Voorkom helemaal alle scherpte! Scherpe hoekjes, punten, pijltjes, takjes, steentjes etc. het allemaal te voorkomen, bij te werken of te snoeien.kikker
  8. Vermijd ook het plaatsen van een waterpartij(tje). Verkeerd geplaatst geeft ellende. Het vraagt de calculatie van een Feng Shui master om u te kunnen informeren. Maar waarom zou u? Vrij van water is altijd goed!
  9. Houdt uw voordeur spiegelvrij. Immers u wilt het liefst al het goede naar u toe laten komen, alleen het goede en zonder inmenging van buitenaf.
  10. Behalve bewakende beelden van dieren -zoals Fu Dogs – dienen de dieren naar de voordeur te kijken. Dus de verlichte arrenslee gaat samen met de rendieren richting huis, richting deur. (Een echte Merry Christmas)

Bekijk uw ingang regelmatig met een kritische blik.

U zult merken dat u er anders mee om gaat na dit artikel. U ontdekt wellicht allerlei leuke dingen in dat oergezellige winkeltje waar u steeds weer naar teruggaat zonder dat u echt iets nodig heeft.

Die aantrekkingskracht vertelt iets over wat u graag wilt realiseren – en welke sfeer – bij uw voordeur.
De afdeling van “soort zoekt soort”.

Uw gepimpte voordeur vertelt iets over u. Gelijkgestemden zullen zich erdoor aangetrokken voelen. Mensen die niets met uw design hebben, zullen het wellicht niet eens bewust opmerken, maar zullen net zo positief naar uw persoonlijkheid opstellen als zij altijd doen.

voor en na fotoIk durf te wedden!

Diegene waarvan u het minst iets verwacht, geeft u een compliment over uw opgepoetste ingang.

En voor u zich uit het veld laat slaan door een negatieve opmerking geef ik u ook een hint; jaloezie maakt negatief.

Laat gaan; een week / maand / jaar later is diens voordeur ineens veranderd. Wellicht krijgt u dan een bedankje voor de start van de inspiratie, misschien ook niet!

Waar het om gaat, is hoe u zich voelt bij uw thuiskomst wanneer u de sleutel in het slot steekt. En iedere keer weer, ongeacht het uur van de dag…. of nacht.

Welkom thuis!

 

Aanvullende 3 minuten VLOG:

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi