fbpx

Planten en Feng Shui

Planten (Yin hout) staan voor groei en op bepaalde plekken doen ze ons onderbewustzijn heel veel goed in bepaalde periodes, zoals een jaar of een maand. Maar ook andersom; op bepaalde plekken hebben planten een negatief effect in bepaalde periodes. Dat is een feit, maar daar kunnen we hier niets mee. Immers; ik ken uw gegevens en de gegevens van uw woning niet.
Wel kan ik u adviseren over de planten zelf en een advies geven voor de rest van het jaar en voor 2016!

plantenDe planten.

Planten hebben verzorging nodig, dat is een algemeen bekend feit. Wanneer planten op tijd bemest en bewaterd worden, zal de plant er goed uitzien en groeien.
Die groei staat ook metaforisch voor persoonlijke groei en groei van welvaart. Maar om dat te bereiken hebben we de mens ook te beschermen tegen negatieve effecten van planten. En bloemen.
Sommige planten kunnen allergische reacties bij iemand oproepen. Zodra u dat merkt; weg ermee!
Andere planten hebben spitsige bladeren. Zo’n spits blad kan als een pijl gezien worden en geven negatieve impulsen naar ons onderbewustzijn. We hebben dat niet bewust in de gaten. Maar het is er wel.

hotelVolg de pijlen.

Door de pijlen, de punten van de spitse bladeren, te volgen, zien we het doel van de punt. Wanneer dat een muur, kast of stoel is, kunnen we het negeren. Maar wanneer het op de plek terechtkomt waar een mens kan zitten of lopen, dan is het iets heel anders. Draai de plant, verplaats, verwijder of leidt de stelen naar boven.
Voorkom ook dat de punten richting ingang van huis of kamer leiden; dat is een rechtstreekse aanval op het onderbewustzijn van een binnenkomer.

Oplossing: andere vormen.
Wanneer de vormen van de bladeren anders zijn, namelijk rond of ovaal, hebben we dat probleem niet. Rond en ovaal heeft geen pijl! Daarmee kan de plant, wat vorm betreft overal staan.

Cactussen.
Mocht het nodig zijn te verklaren; stekelige cactussen hebben een negatieve Feng Shui. Ze kunnen heel mooi zijn en velen hebben daar een zwak voor.

Om de Feng Shui toch positief te krijgen, kunnen we de rand van de bloembak hoger laten zijn dan de stekels.

Veel cactussen in een grote bak zou dan ook het antwoord kunnen zijn wanneer we een stukje design willen laten terugkomen.

bloementuinDe tuin.

Ook voor de tuin kunnen we dit principe hanteren, maar planten in een tuin hebben een andere cyclus. Ze zijn wel of niet winterhard, wel of niet bladhoudend tijdens de winter en ze kunnen via vogels op allerlei plekken ontstaan. Dat zou dus een uitdaging zijn. Wel kunnen we de prikstruiken weren of achterin de tuin zetten.

roseDe bloemen.

Rozen zijn prachtig, maar prikken! Dus zijn gewone rozen niet gewenst in Feng Shui, maar…. pioenrozen des te meer! Pioenrozen staan voor het aantrekken van liefdevolle relaties. Wat wil een mens nog meer?

kaarsenDe beloofde Feng Shui tip.

Zet de rest van dit jaar (2015) een rode schaal met 3 waxinelichtjes, in het zand of in rode houders, in het midden van het huis of eetkamertafel.
Volgend (chinees) jaar (2016) kunt u daar een plant neerzetten; bij voorkeur in een metalen bloempot!

Voor 2016 is de TIP met 3 kaarsjes toepasbaar in het noordwesten, in 2017 is het van toepassing voor het westen.

 


 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi