fbpx

Overdressed of voorbereid op de toekomst

paarden knuffelVan oudsher was het meerendeel van mijn omgeving er het meest mee bezig mij aan te duiden mijn standaard aan kleding en uiterlijk een graadje te laten zakken. Ik was in hun ogen altijd overdressed.

Hun casual was in mijn ogen perfect om de paarden van het land te halen. Mijn casual vonden ze gepast voor een uitje in de schouwburg. Het verwarde mij en regelmatig paste ik mij aan om te lieve vrede te bewaren.

Het heeft mij meer dan eens onzeker gemaakt.

Tot…. ik mijn opleiding klassieke Feng Shui begon! Daar werd mij al heel gauw duidelijk dat ik mij in mijn mindset had laten beïnvloeden door de “rest”! Ik overdressed? Welnee, de rest was “under”-dressed.
Dat was een dusdanige openbaring dat ik zelfs een extra trainingsbroek kocht en die regelmatig ’s avonds na gedane arbeid aantrok als relax-outfit. Een opbaring en vrijheid. Wat een invloed had dit allemaal op mij gehad.

teenagers overdressedMaar hoezo heeft Feng Shui dit voor mij bevestigd?

In Feng Shui is een correcte kledingstijl een voorbereiding op de toekomst of zoals Mark Huges ooit zei: je weet nooit wie je tegenkomt! (Wat heb ik veel van die man mogen leren.)

In Feng Shui gaat het eigenlijk in alles erom de eigen persoonlijkheid te ondersteunen door het positieve te accentueren, zodat het mindere niet meer opvalt en geen aandacht meer krijgt.

Overdressed? Ach, een tikkeltje meer kledingniveau is pré.

bloemetjesjurkGaan anderen in een bloemetjesjurk, dan gaat u in een leuke deux-pieces of mantelpakje.
Distantieert u zich dan van de groep?
Misschien even, maar na drie keer zult u merken dat u anderen in uw omgeving een stukje vrijheid geeft; u krijgt navolging en meerderen zullen een eigen stijl creëren!
En allen zullen in hun eigen stijl een tikkeltje meer kledingniveau toepassen.
Dan blijkt die bloemetjesjurk alleen nog te verschijnen, gekleed door diegenen die het met charme kunnen dragen.
En zo liften we met zijn allen de persoonlijke uitstraling!

Wat u aandacht geeft, vermeerdert zich in uw omgeving.

Het lijkt misschien dat deze column meer op de KnowVision mindset column hoort te verschijnen, maar ik zeg niet voor niets dat NLP en Feng Shui elkaar zo prachtig aanvullen.
Maar ook in het samenstellen in uw kledingstijl is het een feit. Ik raad altijd een kleurenadvies aan; het maakt het een stuk makkelijker ! Wanneer u dan ook nog weet welke Kleuren uw Feng Shui bekrachtigen (er is een zomeraanbieding voor de persoonlijke berekening), kunt u aan de slag!

hoge hakkenHet hoeft niet duur te zijn!

Naomi Judd (van The Judds) is een kei in het samenstellen van perfecte setjes. Sommigen mogen haar overdressed vinden, maar anderen genieten van haar stijl. Daarnaast is zij er ook heel open over waar ze het koopt en voor welke prijs. Ze krijgt daarover regelmatig de kritiek van dochter Wynonna. Haar stelling is dat ze mensen erin kan laten geloven dat het duizenden dollars heeft gekost, aangezien mensen dat verwachten van mensen die miljoenen bij elkaar hebben gezongen.  Voor het publiek geeft het humor en lacksalvo’s. Wie er gelijk heeft, maakt niet uit! Het geeft aan dat het mogelijk is!
Trouwens, zelden koop ik iets wat de vaste prijs heeft. Ik ben een echte koopjesjager zonder te jagen; het komt simpelweg op mijn pad!

Regelmatig ga ik met cliënten op pad.

Mijn befaamde “Shop till you Drop”-sessies gaan over koopjes, kleurtjes, stijlen en uitstraling! Het lijkt misschien vreemd, maar de meeste van die sessies doe ik met mijn mannelijke cliënten.
Het stoeltje met de kopje koffie is dan voor mij, terwijl het ene na het andere kledingstuk aan mij wordt getoond.
Niet dat het verkopend personeel in eerste instantie zo blij met mij is – dat ligt ook aan het niveau van de verkoper / verkoopster – want mode-voorschriften lap ik aan mijn laars evenals het prijskaartje. Nou ja, behalve als het een koopje uitstraling versus bedrag is. En overdressd? Ach… dat moet af en toe echt wel kunnen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi