fbpx

Feng Shui…. de introductie.

Feng Shui karaktersWat is Feng Shui en hoe mystiek is het?

Hoeveel tijd krijg ik van u om u een introductie Feng Shui te geven?
Het kortst; metafysica op zijn chinees.

De langere versie: het is de Chinese welvaartskunde van wind en water; de vloeiend beweging van de kosmische Chi, waarbij de berekening van de persoonlijke blauwdruk een centrale plaats inneemt in de inrichting van woning, kantoor, werkplaats, fabriek, winkel en bedrijf.

Dat klinkt mystiek?

Mogelijk.

Mijn interesse voor Feng Shui werd jaren geleden gewekt door een documentaire over de bouw van een huis volgens de gedachten van Feng Shui in de late negentiger jaren van de vorige eeuw in Limburg.

Ik zat op het puntje van mijn stoel en zoog alle info geënthousiasmeerd op.

De volgende dag verwachtte ik een groot aantal boeken over het onderwerp in de boekhandel. Dat bleek anders. Erger nog, niemand wist waar ik het over had.

explosieDe echte introductie

Een paar jaar later kwam ik wederom in aanraking met Feng Shui en sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten.

Uiteindelijk ben ik zelf opleidingen gaan volgen om vervolgens als master een nieuwe tak aan mijn bedrijf toe te voegen.

In eerste instantie zag ik het als een nieuw instrument in mijn gereedschapskistje als mindset trainer en sidekick manager, maar uiteindelijk kreeg Feng Shui mijn complete aandacht en wordt door mij ingezet bij een zakelijke crisis, bij het aankopen en betrekken van een nieuw pand, maar ook bij verhuizingen, de inrichting of verkoop van een woning, preventieve adviezen en heeft het een gedeelde eerste plaats met NLP verkregen.

Waarom ik er zo enthousiast over ben??

introductie boekenHet heeft zich inmiddels aan mij bewezen.

Interessant, spannend, leuk en toepasbaar zijn termen die nu eerder bij mij opkomen dan mystiek.

De mogelijkheden zijn  eindeloos en het geeft een mens zoveel meer inzicht in het eigen kunnen, willen en reacties.

Met Feng Shui kan ik eruit halen wat erin zit. Niet dat het hoeft, maar omdat het kan.

Het heeft wel bijwerkingen; men wordt er zo hebberig van!

De drang naar meer info, jaarremedies, huisremedies, waar laat ik dat kind leren, waarom slaapt het andere kind zo slecht, waarom is de partner zo uit diens doen, hoe kan iemand zich prettiger voelen op de werkplek? Van eigen woning tot aan de inrichting van uw bedrijf om uit uzelf en uw personeel het optimale te halen wat erin zit!

plattegrondSinds “The Secret” is Feng Shui meer een hebbeding geworden!

En terecht, want een Feng Shui master kan voor allerlei zaken geconsulteerd worden. Feng Shui bestaat uit zoveel berekeningsmogelijkheden, dat het van mij de term “wiskunde op een ander niveau” heeft gekregen.

Dus…. een metafysische beide-voeten-op-de-grond-materie met wiskunde-aspecten die voor velen mystiek is.

En oeps, het is absoluut niet geschikt voor zelfstudie.
Geen boekje lezen en dan ermee aan de slag. No way! Feng Shui leren begrijpen heeft mij (en iedere master) jaren gekost. Er zijn zoveel aspecten die daarin meespelen, dat het onverstandig is roekeloos te werk te gaan.

Is dat mystiek?

Misschien. En wel net zo mystiek als nog nooit een kookboek te hebben aangeraakt en te horen krijgen dat u voor een cake maar 4 ingrediënten nodig hebt, deze kopen, aan de slag gaan en gedesillusioneerd het resultaat bekijken. Het heeft u overtuigd; die bakker is een tovenaar!

Toch krijgt u van mij regelmatig artikelen met adviezen die u kunt toepassen. Simpele adviezen, maar let op: uw persoonlijke berekening en die van uw woning heb ik niet voorhanden!

Heeft deze introductie uw belangstelling gewekt?

Neem dan vrijblijvend contact op om er achter te komen waarin Feng Shui voor u een aanvulling zou mogen zijn, uw persoonlijke berekening te laten maken of om uw persoonlijke situatie te bespreken.

 

Aanvullende 3 minuten VLOG:

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi