fbpx

Hoeveel ogen kijken er in uw slaapkamer?

De slaapkamer van een kind is een uitrustkamer; pappa en mamma kijken daar regelmatig naar binnen en dat hoort ook zo. Het geeft het kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Een tienerkamer is over het algemeen verboden terrein voor de ouder van het andere geslacht tot….. het de teenager uitkomt uit te huilen op de schouder van diezelfde ouder.

Begrip krijgen is op dat moment het allerbelangrijkst en dan gaat die deur met een zwierige zwaai open, toch? Ach,  zo hoort het ook in een tienerleven.

En dan wordt de slaapkamer volwassen!

Het wordt de plaats waar studenten een combi huiskamer van maken en later wordt alles wat met studie te maken heeft resoluut uit de slaapkamer verbannen.

Dan is de slaapkamer pas echt volwassen en wordt gebruikt om te rusten, te mediteren, te slapen en om in lief te hebben.

Het is niet langer een vrij te betreden ruimte voor vrienden / vriendinnen, maar een plaats waar alleen een geselecteerd gezelschap toegang heeft; de liefdespartner en soms een huisdier. Later nog de kinderen en dat was het dan.

Wordt er verhuisd, is de slaapkamer weer even toegankelijk voor meer personen, omdat die het huis komen kijken, maar over het algemeen is dat een eenmalig bezoek – aan die slaapkamer wel te verstaan.

Daarna wordt de denkbeeldige sleutel omgedraaid en wordt de ruimte weer een privéterrein.

De aankleding van de slaapkamer heeft een grote aandacht in de Feng Shui en het eerste wat ik doe wanneer die ruimte aan bod komt, is vragen wie er allemaal toegang hebben.

Vooral wanneer er kinderen zijn die ook op de slaapkamer van de ouders komen, bijvoorbeeld op zondagmorgen en daar een gezamenlijk ontbijt nuttigen, is het van belang dat ook op te nemen in het design.

ogenVan groot belang

….is hoe de mensen zelf de ruimte hebben ingericht. In eerste instantie kijk ik alleen maar rond en tel de ogen….. van de foto’s van de kinderen, familieleden (al dan niet overleden) en van dieren.

Vaak hangen er prachtige posters die gelijk de vraag krijgen of ze ook ergens anders een plek mogen krijgen. Meestal wordt er verbaasd gereageerd en wanneer ik dan aangeef dat er wel heel veel ogen meekijken in de slaapkamer, wil het wel eens gebeuren dat er iemand gaat blozen.

Ons onbewuste en onderbewuste reageert op ogen.

Immers, het onderbewustzijn kent geen verschil tussen echt en namaak. Dus ook geen verschil tussen ogen van echte mensen of ogen op een foto of tekening; ogen zijn simpelweg ogen.

Die ogen worden door mij gelijk verbannen. Mensen die een groot aantal ogen gewend waren, hebben in eerste instantie geen idee hoe ze de slaapkamer dan kunnen aankleden en zijn allang blij dat ze op mijn voorstel kunnen wachten.

trapWanneer de ogen allemaal verwijderd zijn, verbazen cliënten zich erover hoe uitgerust ze wakker worden. Een cliënte die zelf afwezig was en waar ik samen met haar man de slaapkamer “stripte”, kwam ’s avonds laat thuis en ging vrijwel gelijk naar bed.

Haar man had mij verteld dat ze zich vaak opgejaagd voelde.

De volgende ochtend tijdens het ontbijt vertelde ze, tussen twee happen door, dat ze niet wist wat ik gedaan had, maar dat het huis rustiger was en dat ze voor het eerst sinds lange tijd fit wakker werd.  Dat is trouwens niet meer veranderd.

Het is dus verstandig alle pottenkijkers uit uw slaapkamer te verdrijven richting een beter heenkomen.

Bij voorgenoemde cliënt werd het de trapopgang; een gezellige verzameling aan fotolijstjes die het bezoek regelmatig amuseert en de stroming laat stagneren; het heet daar de bezoekersfile en geeft veel humor en gezellige momenten…. op de trap!

Ga voor uw ultieme oplossing!

 

Aanvullende 3 minuten VLOG:

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi