fbpx

Gevaren van populaire Feng Shui

gevaren bij populaire en lukrake Feng ShuiWanneer mensen geprikkeld worden door het succes met Feng Shui – bij anderen, artikelen in tijdschriften en programma’s op TV – is het zo logisch om even te gaan snuffelen op internet of een boekje open te slaan in de kiosk, ongeacht de gevaren tegen lukraak enthousiasme.

Dat wat aan info voorhanden is, wordt opgeslagen en wanneer het enthousiasme dan toeslaat…. dan is het hek van de Dam! Het wordt een virus die het brein in focus beïnvloed.

Niets mis mee! Dat principe zou voor alle studerenden moeten gelden!

Maar net als in alle exacte vakken is de toepasbaarheid bepaalt

Meestal zijn de enthousiastelingen zich niet bewust dat Feng Shui de gelijkenis heeft met een exact vak. Meestal denken de “snuffelaars” in Feng Shui boeken dat de aanwijzingen zich laten lenen tot andere toepassingen.

elementenOok de moderne tijd heeft zich een plaatsje verworven

Overeenkomstig met de veranderingen – door de eeuwen heen – in het wereldwijde landschap heeft ook Feng Shui de moderne tijd toegelaten in de klassieke, authentieke Feng Shui.

Daarmee is de methode niet veranderd en is het uitgangspunt ook gebleven! De klassieke Feng Shui heeft daarmee nog steeds dezelfde naam en geen nieuwe gekregen.

Al die claims kunt u naast u neerleggen!

Net als de stelling van Pythagoras blijft Feng Shui in de basis onaangeroerd..

Feng Shui maakt zo hebberig!

Hebberig naar informatie, tips en mogelijkheden in de toepassingen. Zo’n boekje van de boekenwinkel of kiosk is dan heel verleidelijk. Immers, het is geschreven in begrijpbare taal.

• Dat is de eerste aanwijzing dat het oppassen geblazen is; simpele boekjes in klassieke, authentieke Feng Shui bestaan niet!

Het is geschreven met toevoeging van makkelijk op te volgen exacte tips hoe voorwerpen te plaatsen.

• Dat is de tweede aanwijzing dat er iets niet klopt. Feng Shui heeft geen makkelijke tips over voorwerpen.

Alles heeft werking!

• Ook foutieve plaatsingen. Oeps; dat zijn de gevaren die wij willen vermijden!

De basis voor het plaatsen van voorwerpen is afhankelijk van berekening van de elementen van de persoonlijkheid en al die aanwijzingen in de BaZi / 4 Pillars / Paht Chee met andere woorden; de persoonlijke Chinese krachtberekening en samenhang met de berekening van het huis met Flying Stars, Jaar- en maandgegevens – ja, nog meer Feng Shui kreten.

Wanneer u mijn columns (Tips) volgt, zult u steeds weer lezen dat ik geen persoonlijke aanwijzingen kan geven aangezien ik uw persoonlijke gegevens niet ken.

boekenDat is geen verkooptruc, maar een waarschuwing tegen de gevaren van lukraak iets doen uit naam van Feng Shui!

Dat is een goed bedoelde waarschuwing om u te behoeden voor een over-enthousiasme dat u meer negativiteit dan positiviteit zou bezorgen.

Alles wat u aanwijzingen geeft voor de plaatsing van voorwerpen in bepaalde windrichtingen of vanuit een positie van de deur, kunt u naast u neerleggen.

Alleen aanwijzingen richting de deur (Feng Shui Vormschool) kunnen u goede aanduiding geven. Het enige wat dat benodigd, is de logica hoe uw onderbewustzijn werkt.

hondIn Feng Shui geloven? Wat een onzin!

Feng Shui heeft een exacte benadering en heeft dus absoluut geen enkele binding met geloof, religie of andere overtuigingen.

U hoeft niets te doen met uw overtuigingen om Feng Shui te laten werken!

Feng Shui werkt perfect samen met het menselijk onderbewustzijn.
Trouwens, ook met die van honden!

Het menselijk brein is het hetgeen dat reageert op de Feng Shui toepassingen; onbewust. Net als taal, stem en muziek heeft Feng Shui een invloed; niet auditief, maar wel visueel en kinesthetisch. Nee, de gevaren zitten in de onkunde!

Dus past Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) prima zowel vóór als na Feng Shui, als elkaars opvolger.

Wanneer wij ons brein van alle informatie voorzien, kunnen we niets anders doen dan dat aantrekken wat we in het programma hebben gestopt; zowel vanuit de NLP als vanuit de authentieke, klassieke Feng Shui.

 

naar “Hello Feng Shui”

 

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi