fbpx

Feng Shui; de entree

entreeHet is wel zo handig uw hal, de entree – evenals uw voordeur – overeen te laten komen met uw persoonlijkheid. Immers, de toon, kleur, stijl en belichting vertellen iets over u!

Vanuit de Feng Shui – let op, deze adviezen zijn exclusief de aanpassingen die u als persoonlijkheid wellicht nodig heeft, want ik ken uw gegevens niet – zijn een aantal algemene adviezen te geven.

Hoe de entree hoort te zijn?

Een entree hoort ruim en goed verlicht te zijn. Een passende entree bij uw persoonlijkheid hoort aan te sluiten bij uw voordeur, maar ook bij de rest van het huis. Een soort tussenstation voor de bezoeker en een soort start van het “thuis gevoel” van de bewoners.

De verlichting

Een heel belangrijk aspect is de verlichting! Zorg voor een heldere toepassing,. Qua design bent u allerminst gebonden aan een plafonnière, maar het algemene advies is wel dat de uiteinden – hoeveel dan ook – een zachte (dus ronde) vorm hebben.

lampBetaalbare verlichting

Voor de lampen kunt u uitstekend gebruik maken van led-verlichting; voor een laag wattage krijgt u veel licht, terwijl ook deze te koop zijn met een warme uitstraling, zoals warm wit.

Gebruik maken van een schakelklok is niet alleen een handige toepassing vanuit het oogpunt van gemak, maar ook vanuit het oogpunt veiligheid.

Geen getast in het donker richting lichtschakelaar, geen aanduiding voor degene op de stoep wanneer u de hal betreedt en geen aanduiding wanneer u wel of niet thuis bent wanneer u een hal- of deurraampje heeft!

Uw onderbewustzijn reageert hierop door u een heldere, zelfverzekerde uitstraling te geven die volop in het licht blijft staan wanneer u de deur opent.

inrichting halDe inrichting

Zorg voor een ruime entree – dus een hal zonder troep. Dat klinkt heel simpel, maar is vaak een hele uitdaging. Vooral wanneer er buiten de herfstachtige atmosfeer heerst, gaan de (smerige) schoenen uit bij binnenkomst en hoe jonger de drager hoe rapper de laarsjes, schoentjes, jasjes, mutsen en wanten een weg vinden richting….. waar dan ook.

Boodschappen, hondenriem, allerlei prullaria…. Het vindt zijn (tijdelijke) plekje vaak in de hal.
Dat is allemaal heel begrijpelijk! Kunst is die wanorde zo kort mogelijk te laten duren en niet pas in de avond op te ruimen.

De hal als basis

Metoiletestal is de hal niet alleen een plek tussen de voordeur en één volgend vertrek, maar diverse volgende vertrekken en routemogelijkheden. Zo start de trap naar boven meestal vanuit de hal, gaat er vaak een deur richting woonkamer en wordt de keuken ook regelmatig vanuit de hal betreden.

In veel woningen heeft de toiletruimte een plek gevonden grenzend aan de hal. Heeft u geluk dan zijn de deuren van het toilet en de ingang niet tegenover elkaar geplaatst. Met al die deuren is het sowieso handig wanneer ze ongelijk geplaatst zijn, maar architecten weten doorgaans weinig tot niets van Feng Shui en houden daar geen rekening mee.

Heeft u de ruimte?
Plaats dan een plant tussen de tegenovergestelde deuren.
Voor de inrichting is het van belang dat uw hal in ieder seizoen aangenaam aanvoelt.

Geen hal, maar een gang

Wanneer de voordeur niet de opening is naar de hal, maar naar een gang, heeft u vaak te maken met meerdere deuren die daar op uitkomen, terwijl de breedte minder riant is.

Meestal zijn er dan meerdere lampen en vanuit een verkeerde zuinigheid wordt er dan maar één aangedaan om de kosten te drukken. Vaak wordt vergeten dat de gang een middelpunt is die doorkruist wordt op weg naar een ander vertrek.

Wanneer u de gang in zijn totaliteit verlicht, komt dat iedereen ten goede aangezien ons onderbewustzijn reageert op licht!!

 

Aanvullende 3 minuten VLOG:


2 reacties op “Feng Shui; de entree”

 1. tamara schreef:

  hallo in welk vak van de bagua maak je dan het best je inkomhal?

  • Mary-Rose schreef:

   Och, Tamara, dat is nou vervelend; je zit op de verkeerde invalshoek. De Flying Stars bepalen de kwaliteit van de ingang, niet de Hexagrams. Daarvoor heb je dus een pandberekening nodig. Voor de maandelijkse aanvulling met de Visiting Monthly Star verwijs ik je naar mijn memo’s en mijn Pinterest en Facebook pagina’s.
   Kom je er niet uit kun je mij altijd een bericht sturen. Kijken we van daar af verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi