fbpx

December styling- & kleuradvies 2019

Steeds vroeger in het jaar wordt mij het advies gevraagd voor de decembermaand en de invulling van de kerstboom, de kleuren voor de tafelschikking en kerstballen. En ” hoe zat dat ook-alweer met die wensboom?”

Welke kleuren dienen de kerstballen en kerstslingers te zijn om de Chi zo goed mogelijk te corrigeren of te versterken? We hoeven het niet ingewikkeld te maken. We hebben alleen het advies voor 2019 nodig, want volgend jaar wordt het weer aangepast aan de Chi van 2020.

December is vroeg in de workshop

Speciaal vanwege de decembergegevens is er tijdig een Workshop Feng Shui Lifestyle.
Neem uw plattegrond mee, de foto’s van vorig jaar en uw ultieme wensenlijstje.

Onderaan dit allesomvattend artikel vindt u zelfs de mogelijkheid uw inkopen online te doen en de kerststress in de winkels te omzeilen.


kerstklokjes als onderdeel van de Feng Shui Lifestyle in de Chinese DecembermaandVoor zo’n windrichting-advies zijn 4 mogelijkheden;

1. De gegevens van het huis – maar de uwe zijn mij onbekend
2. De persoonlijke gegevens in combinatie met de gegevens van het huis – deze zijn mij voor u ook onbekend.
3. De gegevens van het jaar zijn absoluut belangrijk, maar die alleen dat is mij te vluchtig.
4. De gegevens van de maand voegen wij toe, zodat u gelijk na het vertrek van Sinterklaas – zo handig dat de goedheilig man vertrekt bij de start van de nieuwe maand – uw kerstboom kunt opzetten.
De Chinese decembermaand loopt van 7 december tot en met 4 januari.

De achtergrond van Feng Shui en de kerstballen

De kerstboom staat voor een hout-energie; dat is een gegeven! De lichtjes van de kerstboomverlichting staan voor vuur-energie. De kerstballen kunnen van glas (water-energie) of de onbreekbare van plastic (aarde-energie) zijn, de emmer of standaard waarin de kerstboom geplaatst is, is van metaal of plastic gemaakt – dus metaal- of aarde-energie – en de slingers van plastic of papier (hout-energie).

Al met al staat de kerstboom in een voedende cyclus.

Het hout is de constante factor, dus houden we de hout-energie aan om de 2- en 5-sterren (dit is de hint voor insiders) te vermoeien en te ontkrachten.
De variabele factoren zijn de kerstballen, -verlichting en alle andere versieringen, waarbij uiteraard ook de attributen verkregen in onze jeugd ook mee mogen doen.

Kleurenpalet voor de Feng Shui Lifestyle van de decembermaand - ieder jaar weer andersIs het de kleur of de plaatsing?

Feng Shui geeft u zoveel mogelijkheden; het leven is daarmee een feestje tijdens de decembermaand.

En als u dan van anderen meekrijgt dat het daar minder goed gaat (ziekte, ruzie of pech tijdens de decembermaand), kunt u hen respect- en begripvol wijzen op de mogelijkheid dat zij de kerstboom met juist die kleuren wellicht in de verkeerde hoek van de kamer hebben geplaatst.

Dat klinkt zoveel lieflijker dan te zeggen dat ze de verkeerde kleuren kerstballen hebben gekozen. Dat geeft het idee te moeten gaan shoppen om  een fortuin uit te geven aan correctiemateriaal. Hoewel? U kunt natuurlijk altijd een invulling vinden voor de jaarlijkse aanvulling van persoonlijke, schattige, brutale en hilarische accenten. Het is maar een idee.

 


Begin bij het begin – locatie bepalen


Bepaal eerst waar u de kerstboom wilt neerzetten.

Altijd handig voor u de rest gaat lezen en de tekst u op ideeën brengt die u feitelijk niet kunt uitvoeren, omdat de kerstboom dan de ingang naar de keuken blokkeert, te dicht bij de open haard staat of de kinderen hun speelhoek moeten opgeven en u zich de hele decembermaand gaat afvragen waarom u in vredesnaam zo’n obstakel in huis hebt gehaald.

meten = weten en zeker als het om de kerstboomopstelling in Feng shui Lifestyle gaatDus kies!

Zoek daarvoor ook de schilderstape op (u weet wel, afplakband dat u gebruikt wanneer u de raamposten gaat schilderen) en plak op de grond de omtrek van uw kerstboom – zo ongeveer. Maar maak er geen centimeterwedstrijd van, dat is nutteloze tijd- en energieverspilling.

En kijk of het redelijkerwijs zal passen.

Plaats dan het meubilair er omheen. Waar zet u uw kop koffie neer, kunt u “de ander”, waarmee u in gesprek bent, nog wel zien etc. Past het allemaal? Perfect.

Heeft u een kunstboom?

Dan kunt u altijd nog de exacte omtrek meten na plaatsing; dat is dan weer handig voor volgend jaar.
Trouwens, een kunstboom geeft u wellicht de mogelijkheid een tak aan de onderkant over te slaan bij het in elkaar zetten om zo de boom wellicht in een plek te schuiven die feitelijk te klein is voor een complete opstelling.
Voor alle duidelijkheid; ook een kunstboom staat voor houtenergie. Zowel uw brein als Feng Shui registreren geen verschil tussen echt en namaak.

Windrichtingen voor de kerstboom Feng Shui anno 2019

op Google Maps kunt u uw huis opzoeken en de windrichtingen bepalen - wel zo handig als u juist in de decembermaand de Feng Shui Lifestyle goed wilt invullen.Het gaat te ver om alle achtergronden met u te delen, dus geef ik u alleen de eindconclusies – het pasklare advies – waarvoor u alleen op Google Maps hoeft te kijken voor de locatie van uw huis en dus ook de ruimtes.

Teken de plattegrond en geef de windrichtingen aan

De keus is aan u; gaat u uit van uw complete pand / woning / appartement of alleen van een ruimte waarin u de kerstboom plaatst?

Vanuit het pand – geschikt voor horeca, multifunctionele ruimtes van bedrijven, meerdere kerstbomen en tuinaccenten. EN UITERMATE GESCHIKT MET KINDEREN IN HUIS.

U kijkt waar uw pand ligt en plaatst het in het midden van de webpagina. Op de plattegrond van Google Maps is de (midden)bovenkant het noorden, dus recht omhoog!
Van daaruit kijkt u waar u uw kerstboom wilt plaatsen en bepaalt welke windrichting dat is.
Maak wel even een printscreen voor wanneer u in uw hoe-zat-het-ook-alweer-modus komt.

Vanuit uw (woon)kamer – geschikt voor woningen / appartementen, privékantoor
Via diezelfde plattegrond kijkt u waar uw woonkamer gelegen is en waar u in welke windrichting uw kerstboom wilt plaatsen.
En denk aan die bloedjes van kinderen in huis – ook niet van 21+!

Let op: een kompas biedt u waarschijnlijk weinig (goede) aanwijzingen vanwege alle aanwezige metalen in het pand en ondergronds. U zou het Google Maps kunnen proberen of de ouderwetse manier; waar komt de zon op, waar om 12;00 uur (winterdag) en waar gaat die weer onder. Zo heeft u alvast een indicatie van oost, zuid, west.


Tijdig geïnformeerd worden over nieuwe content en tips? Gauw aanmelden en niets meer missen:


Gebruiksaanwijzing december kleuradvies

Zoals met alles kunnen we het net zo moeilijk maken als we willen.
Dit advies is zonder “Ja, maar…. syndroom” dus zonder uw persoonlijke berekening, zonder uw pandberekening.

Zo simpel als het maar kan. En aangezien de kerstboom feitelijk alle elementen bevat, hoeft u voor de kleuraccenten via kerstballen en andere versieringen alleen maar onderstaand advies op te volgen in de windrichting van uw keuze.

Bij dezelfde windrichting vindt u nu ook het advies voor de tafelschikking.

 


Het kleuradvies 2019


 

kerstornamenten zijn goed samen te voegen met Feng Shui LifestyleHet midden

Heel belangrijk dit jaar: het midden van het huis / pand vraagt om VUUR  en kan maar een heel klein beetje WATER aan.

Kerstboom:
Dus met heel veel lichtjes (LED is beter voor uw energierekening) om het rood extra te laten schitteren, rode slingers – in mini of maxi dikte en uiteraard rode ballen.
Rode kerstballen geven kracht en ” voeden” de mooie chi die dit jaar in het midden huist.
Ook kan de vuurenergie extra kracht krijgen met rode ornamenten.

Dus leef u uit met het rood en de vuurenergie. Een mix van diverse rode kleuren met een paar groene accenten kan hier heel goed gebruikt worden.

Voor de kerstboomverlichting kan een warm wit heel goed gebruikt worden. Zelfs wit-wit licht is een optie, alleen zult u dan de thermostaat van uw verwarming al snel hoger zetten. Gezien de tijd waarin wij leven, zal dat een mindere optie zijn.

Deze plek geeft kinderen heel veel plezier. Zij kunnen hun tekeningen en wensenlijstjes  voor de kerstman naar hartenlust een plekje geven. Ook kunnen ze kun eigen slingers maken van allerlei rode kleuren, ornamenten van rood karton of rood geverfde materialen maken.

De tafelschikking:
Een rood of chique zwart kerstlaken doen het hier goed.
Accenten: rode kerstballen of rode kaarsen, rode servetten, een paar rode slingers.
Kaarsen of mini-lichtjes op batterij – allebei goed.
Kristallen glazen of een mooie karaf met water – dan is een beetje water al gelijk stijlvol ingevuld.

 

Het noordwesten

Houten kersthanger voor als de Flying Stars om HOUT vragen - Feng shui Lifestyle

In de noordwestelijke sector gaat de jaarlijkse Flying Star een negatieve maand-ster versterken. Daar hebben we rekening mee te houden.

Daarmee is deze sector goed opgevuld met de kerstboom en minder geschikt voor de dinertafel.

De kerstboom:
Ik zou hier een mix adviseren van hout en groen met een beetje goud, zilver of brons voor de aankleding van de kerstboom. Voor de slingers geldt dito advies.

Daarmee zullen de kids blij zijn; eigen gemaakte groene slingers of juist werken met touw / sisal. Het is allemaal mogelijk. Figuur-zaag-sessies die resulteren in herkenbare en ondefinieerbare kunstwerken; het kan niet mooier!
Extra accenten kunnen met goud- of zilverkleurige strikjes gemaakt worden in combinaties met persoonlijke toevoegingen.

Voorzichtig met de lichtjes; alleen groen is een optie.

TIP van een cliënte; wanneer die moeilijk te verkrijgen zijn, koop dat de gewoon witte verlichting en verf de behuizing van de lampjes groen met een permanent kleurende groene stift.

Let op: deze sector is dit jaar ongeschikt voor kinderen om te spelen, studeren en zelfs ravotten, laat staan eten.

Voor de Feng Shui insiders; het noordwesten heeft dit jaar de visiting Flying Star 9 en met als visiting maandster de nummer 2.

 

Het westen anno 2019 – mindere combi!

Deze sector dit jaar vermijden om de Feng Shui Lifestyle te handhaven

In de westelijke sector hebben we dit jaar een probleemzone. Ik zou deze sector absoluut schrappen!

Voor de Feng Shui insiders: de prachtige jaarster (1) en de ruziester  (3) maken een lastige combi.
Bij het gebruik van WATER of HOUT (waar de kerstboom al voor staat) wordt de ruzie-ster versterkt. Bij het gebruik van VUUR gaat de 1 ster eraan. Met AARDE komen we ook niet verder. Als het perse moet, dan metaal. Goud-, zilver-  en bronskleurige ballen, slingers zullen een neutralisatie in kunnen zetten, maar dan blijft de uitdaging met de lichtjes.

Ieder negatief gegeven valt te neutraliseren met Feng Shui, maar het lijkt mij het verkeerde moment om hiermee te beginnen met de Feestmaand voor de deur en het westerse Nieuwjaar er achteraan. De ruzie-ster 3 wit u dan niet bij u aan tafel hebben zitten of de weg van de kerstman laten belemmeren.

Tafelschikking: dus niet!

Zelfs al zou de Chi geneutraliseerd worden, positief wordt het niet.

 

Het noordoosten

IWanneer de Flying Stars om HOUT-energie vragen, is een dennenappel enorm welkom - Feng Shui Lifestylen het noordoosten werkt de maandelijkse Visiting Star de negatieve effecten van de jaarlijkse 2 Ster tegen. Dat is perfect!

Kerstboom:
Dus net als in het Noordwesten is HOUT hier een graag geziene gast. Dennenappels, sisal, touw en houten ballen, snijwerken en kinderlijke kunstwerken doen het hier goed in gezelschap van groene kerstballen in allerlei kleurschakeringen.

Bij voorkeur groene lichtjes (zie TIP bij Noordwesten) en een beetje metaal; goud zilver en brons!

Tafelschikking:
Hoe mooi het ook kan klinken; ik zou deze plek toch overslaan als mogelijkheid voor de dinertafel.
Is dat echter de enige mogelijkheid?
Gebruik dan zoveel mogelijk groen; van kaarsen tot en met het tafelkleed.
Maak er een stijlvol geheel van met goud-, zilver- of bronskleurig bestek en kandelaars afhankelijk van de kleur groen.

Het zuiden

IEen windgong met 6 holle metalen buizen vermoeid de negatieve 2 en 5 Ster - Feng Shui Lifestylen het zuiden is het natuurlijke vuur van de Lo Shu. In 2019 neutraliseert het heel handig de ruziester 3, maar….. de visiting maandster is de 5.

Oeps, dat is serieus minder.

Dat vraagt om rust, vrij van verlichting en vergeten als mogelijkheid voor wat dan ook.

Wel zou ik daar een metalen windgong met 6 holle buisjes neerhangen. Ze mogen gerust rinkelen. Eh, graag zelfs! Dus is daar een raam of deur? Zet die dan geregeld een kwartiertje open om de kamer / huis even te luchten en laat die staafjes een hele symfonie afwerken!

Tafelschikking: niet!
Deze sector is absoluut ongeschikt voor de dinertafel, als studiehoek, kinderspeelhoekje of een plek om te ravotten.

Voor de Feng Shui insiders; met hout wordt de 3-ster gevoed, met vuur de 5-ster, met water allebei, aarde versterkt de 5-ster en metaal is alleen mogelijk zonder boom!

 

 

De blauwe kerstballen vragen om een windrichting waar ze goed werk verrichten - Feng Shui Lifestyle

Het noorden

De noordelijke sector is dit jaar totaal ON-belast, dus dat is een feestje!
Om de sterren niet met elkaar te laten ruziën om een beetje water – laten we metaal water geleiden naar het hout.

Kerstboom:
Dus donkerblauwe kerstballen! Licht blauwe ter afwisseling en metalen slingers zullen het goed gaan doen. Strikjes? Absoluut doen! Blauw, zilver, goud, blauw/groen/wit.

De lichtjes; dit jaar warm wit, blauw (daar moet u extra voor stoken!) of groen. Kijk even bij het noordwesten voor de tip .

Tafelschikking:
Blauw, goud, zilver, liever lichtjes op batterijen dan kaarsen, kristal, glas, pareltjes, glaskralen, strikjes, glooiende linten.

Voor de Feng Shui insiders: het noorden is dit jaar voorzien van de 4-ster en de visiting maandster is een 6.

 

Het zuidwesten

Oké, ik kan het beter maar gelijk vertellen: belast! De zuidwestelijke sector heeft dit jaar behoefte aan RUST.

Hier een kerstboom opzetten? Dat kan, maar wel alles in eens keer doen, zowel het opzetten als het aftuigen. Daarna gelijk alles opruimen en……RUST.groene kerstballen waar hout het beste doet in de Feng Shui Lifestyle van de decembermaand

Kerstboom: 
Er is maar één kleur geschikt; groen.
Maar het geeft mogelijkheden voor de kerstballen; alle kleuren groen, alle kleuren lichtblauw en hout.
Voor de slingers: dito
Liever geen lampjes, maar als het, absoluut, echt niet anders kan; groen (zie de TIP bij Noordwesten).

Tafelschikking: niet!
Deze sector is absoluut ongeschikt voor de dinertafel, als studiehoek, kinderspeelhoekje of een plek om te ravotten.

Voor de Feng Shui insiders: het zuidwesten is dit jaar voorzien van de gevreesde 5-ster en de visiting maandster is een 7. Een windgong lost het niet op, want daarmee wordt de maandster versterkt.

Het oosten

In het oosten komt een chique kerstboom goed van pas. Gouden, zilveren en bronzen ballen, slingers, kralen en ornamenten doen het goed!
Voor de lichtjes is warm wit een goede keuze.

Vermijd strikjes en hout / groen / bastbruin / rood als kleur op zich. Wel kunnen alle grappige, lieflijke en (persoonlijke) vintage  ornamenten met die kleuren erin verwerkt gerust geplaatst worden, zolang het maar geen overhand heeft.

Tafelschikking:

Goud, zilver, brons, bloemstukken met een enkele rode bloem hier en daar, lichtjes op batterijen of kaarsen.
Als er al ergens rood op tafel komt, zou ik kaarsen in een andere kleur prefereren, bijvoorbeeld goud of creme.
Een rood tafelkleed is absoluut teveel rood, maar een geborduurd kleed waar rood in voor komt, kan absoluut.

Voor de Feng Shui insiders: de jaarlijkse 6 Ster ontmoet in december de monthly Visiting Star 8. Dat is toch de hemel op aarde?

Het zuidoosten

Het zuidoosten is bij uitstek geschikt voor de kerstboom. Het houdt een belaste jaarster mooi in toom en niemand heeft in de gaten dat u via uw Feng Shui Lifestyle geroddel, jaloezie en nijd op een behoorlijk krachtige manier in toom houdt.

Maar ik zou niet stoppen bij de boom; ik zou de versieringen / kerstballen in groen, blauw en kristal houden.

Het rode verwerkt in de (vintage) ornamenten kunt u gerust erin verwerken – zolang het in de grote minderheid blijft. Blauwe en groene strikjes kunnen ook toegevoegd worden als een extra onzichtbare remedie.

Voor de lichtjes geldt hetzelfde blauw (maar dat heeft een negatieve bijwerking op uw energierekening) of het betere en sfeervolle groen.

Tafelschikking:

Kleden als zachtgroen, alle zachte en donkerblauwen en zelfs zwart zijn een goede keuze. Verwerk hout, groen, blauw, kristal, kralen en blauwe of groene kaarsen als tafelschikking. Een traditioneel kersttafelstuk zal het goed doen, maar ook een modern stuk met een blauwe of groene kerstbal.

Als u hier de dinertafel neerzet, hou dan voor de gezelligheid wel de mindere combi’s in de tafelende gasten een beetje bij elkaar uit de buurt, gewoon als extra maatregel. Het kan nooit kwaad er rekening mee te houden dat zij geen Feng Shui Lifestyle kennen (of uw keuze in windrichting voor de dinertafel)  en wellicht dragen ze net de verkeerde kleuren.


Andere versieringen en attributen


De cadeautjes onder de kerstboom

Cadeautjes zijn leuker door variëteit; vormen, naamkaartjes, kleuren verpakkingen, rozetten en linten maken het uniek. Het houdt de Feng Shui heerlijk simpel, want samen vertegenwoordigen ze vast weer alle elementen. Wedden?

De kids

Voor kinderen is het leuk als ieder pakje een eigen papiertje heeft; dus inpakpapier met een andere print, andere kleur, andere versiering.

Voor tieners is het mooi iedere dag een cadeautje onder de kerstboom te leggen / te zien verschijnen.

Voor kinderen die helemaal gefixeerd zijn op Santa Claus is het belangrijk dat alle cadeautjes ineens in de kerstnacht onder de kerstboom worden gelegd.

kokjes en melk voor de kerstmanDenk eraan de koekjes en het glas melk klaar te zetten.

En o ja, de kerstman kan niet bij alle kinderen alle koekjes en melk nuttigen, maar minimaal één koekje en minstens een half glas melk is toch wel haast verplicht.

Tip; (juist) tijdens de maand december hebben kinderen foefjes als alternatief voor tellen…. Alleen jammer dat ze het vervolgens weer vergeten.

U als (groot)ouder kunt natuurlijk hier wel op inhaken, waardoor zij ongemerkt een spelletje van het tellen kunnen maken.

De kerstsokken aan de schoorsteenmantel

Maar dat kan natuurlijk ook een andere plek zijn. Belangrijk is dat u de windrichting weet en dus de kleur aanpast aan het advies van dit jaar. Het kleuradvies voor de sokken is conform het advies vermeld bij de windrichtingen.

Uiteraard verlangd de traditie van alles behalve een moderne versie in pimpelpaars met een roze strik.

Het kan lastig lijken, maar er zijn foefjes.

Ik geef u er één; neem een voorwerpje dat transformeert met het december kleuradvies van de windrichting. Dus een blauw voorwerpje in de blauwe sector, een rode in de rode sector, enzovoorts.
Vervolgens gaat dat onderin de sok en wordt het (meer) Feng Shui verantwoord. Zo kunt u de sokken jaarlijks opnieuw inzetten.

December versieringen aan en om de voordeur

Ook daarvoor wisselt het advies per seizoen.
Bepaal in welke sector uw voordeur valt of sta in uw voordeur en bepaal welke richting u  op kijkt.
Vervolgens zoekt u het bijpassende advies op bij de gevonden windrichting in de bovenstaande tekst.

Bewaar uw attributen

Volgend jaar december is een ander Feng Shui jaar met een andere maand en met een andere Chi in de windrichtingen. U zult merken dat alles dan weer van pas komt. Misschien op een andere manier, met een andere samenstelling of dat u plekken in uw versiertoer meeneemt die u voorheen (doordacht) oversloeg.

 


De truc van een guirlande in de hal


Een guirlande rondom de bovenrand van uw halmuren tegen het plafond aan bevestigen, geeft u oneindige mogelijkheden.

Behalve dat u uw gasten (en uzelf bij iedere terugkeer naar uw “Home Sweet Home”) verwelkomt in een hartverwarmende ambiance, kunt u de ornamenten en de kerstballen in de kleuren passend bij de windrichting aanbrengen en (geleidelijk) laten overspringen naar een volgende windrichting met bijpassende kleuren.

U hoeft niet creatief aangelegd te zijn.

Toch krijgt u de kans iets unieks te creëren via deze tip. U kunt uw wensen verwoorden en verstoppen of voorwerpen als metaforische hint de wensen laten vertegenwoordigen.

Voorbeeld; u wilt een nieuwe auto, maar het budget ontbreekt?

Bereken uw persoonlijke financiële windrichting / kijkrichting uit en hang daar het miniatuur van uw beoogde nieuwe auto neer.
Let wel; kies wel een merk en type uit dat u daadwerkelijk zou kopen.

Geen Ferrari waar uw gezin niet in past. En ook geen Rolls Royce als u die aan de straat zou moeten parkeren. Dus alleen dat wat u werkelijk zou ambiëren.

Vooral met tieners

… is het een leuke manier om hun mindset heerlijk af te stemmen op hun ultieme persoonlijke voorkeuren.
En voor u is het een veilig “als”-onderwerp wat voorkomt dat u iets hoeft af te keuren waarmee u liever voorkomt dat zij zich bezighouden. U weet het; volgend jaar dromen ze weer over iets anders.

Dus kleine briefjes in de afmeting 9 x 9 cm in de kleur die past bij de windrichting / stemming / persoonlijkheid. Wens opschrijven, oprollen, een gouden strikje (of een tweede kleur bij het windrichtingen advies) erom en ophangen.

Het kan handig zijn bepalende afspraken te maken om te voorkomen dat uw teenager de wacht gaat houden bij het eigen hoekje om te voorkomen dat iemand die super geheime persoonlijke wensen gaat lezen.

Voor de kleintjes

Knutselen, plakken, tekenen; zij weten wel wat het is en wat zij bedoelen. Een “eigen” hoekje van de guirlande geeft dan al een behoorlijk zetje in de creatieve richting. En echt, u heeft er een behoorlijke tijd geen kind meer aan.

Met een beetje centrale ligging van uw hal, kunt u zich heerlijk uitleven met verlichting, kerstballen, wensen en mindset upgrades.

 

guirlande als wensen bewaarder

 


Feng Shui & Mindset; een gouden duo


kerstboom als wensboom

In principe draait van alles in Feng Shui om mindset – ook in december!

Dat is niet nieuw; dat is altijd al zo geweest.

In Feng Shui Timing gaat het immers om het afstellen van de mindset door de belangrijke dingen dan te doen wanneer de Chi heerlijk meewerkt.
Op andere tijden komt “loslaten” regelmatig aan de orde.

Maak van uw kerstboom een wensboom!

Verbindt uw Kua-nummer aan de plek van uw boom, kerststuk, mistletoe of tafelstuk en maak uw wensen zichtbaar met of in uw versieringen.
Let op: tijdens de Nieuwjaar-workshop en “Feng Shui Lifestyle” workshops worden de belaste windrichtingen aangegeven.

Voor meer “Love in the air”

harten in guirlandeWilt u bijvoorbeeld meer liefde van uw partner en die ook geven?
Verstop 2 Hartjes, 2 vogels, 2 eendjes, een gezamenlijke (of trouw-) foto of een liefdesrijmpje in uw boom of tafelstuk in uw liefdeshoek.

Of omschrijf uw wens op een 9×9 cm rood papiertje of in de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting, rol het op en doe er een goudkleurig lintje (of de duokleur van de windrichting) om. Verstop het in uw boom of tafelstuk.

Wilt u een nieuwe liefde aantrekken? 
Dito versiering in uw liefdeshoek of (als die belast is) in de richting van uw persoonlijke ontwikkeling.

De persoonlijkheid ontwikkelen

engeltje met boek in kerstboomWilt u iets nieuws leren? 
Schrijf uw wens op een 9×9 cm rood of groen papiertje, rol het op en doe er een goudkleurig of rood lintje om of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting.
Geef het een plekje in uw boom of tafelstuk.
Kies – als het kan = dus onbelast – de richting voor persoonlijke ontwikkeling.

Een moeilijke studie meer kracht en gemak geven
Omschrijf kort waar u negatief tegenaan loopt en dus hulp voor nodig heeft.

Pas op

Voorkom de woorden niet, geen, nooit of een andere ontkenning. Bekrachtiging begint met het afstellen van de woorden en dus ontkenningsvrij.
Zie ook: affirmaties, krachtige kreten

De gezondheid ondersteunen

Heeft u wensen voor uw gezondheid?
Omschrijf uw wens:

 • op een 9×9 cm roze, lichtblauwe of aardekleur papier,
 • of afhankelijk wat bij uw persoonlijke berekening past,
 • of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting,

rol het op en doe er een roodkleurig lintje om.
Geef het een plekje – als het kan – in de richting voor gezondheid.

Uw goede gezondheid ondersteunen.
Bekrachtig uw wens conform het bovenstaand advies rondom gezondheid. Niet boos worden als uw (b)engeltje op 4 voetjes er met uw wensen vandoor gaat. Het is een teken van actie. En actie verhoogt het trillingsniveau waardoor ziekte zich moeilijk kan wortelen. Dus lach als de deugniet daarmee in zijn / haar bekje vandoor gaat. Schrijf een nieuwe en hang het op.

Wensen met andere achtergronden

huis in guirlande

Heeft u een financiële wens of een business wens? 
Schrijf het een 9×9 cm rood of groen papiertje of gebruik daarvoor de kleur conform het bovenstaande advies voor de windrichting, rol het op en doe er een gouden of rood lintje om. Geef het een plekje in de richting voor welvaart.

U wilt een nieuw adres?

Bij een nieuw adres hoort een nieuwe bewoning. Met alles wat daarbij komt kijken, kunnen we het als een financiële wens of een wens voor persoonlijke ontwikkeling categoriseren.

Buiten het beschrijven van uw wens kunt u ook iets in de boom of guirlande hangen wat uw wens onderschrijft. Hang het dan wel in de richting van uw welvaart of  persoonlijke ontwikkeling

Heb ik aangegeven dat die windrichting belast is?

Ga dan eens kijken hoever u komt met de richting voor Persoonlijke Ontwikkeling.
Ook niet, dan de volgende. Ze zijn nooit  alle vier belast.

 

De workshop December Feestmaand ging aan de publicatie vooraf.
Geen workshop meer missen?
Geef u dan op als abonnee!

 


Uw doelenboek


Eerder al gaf ik u het advies uw doelenboek onder de kerstboom te leggen.

In 2019 adviseer ik daarvoor vooral de kerstbomen geplaatst in de windrichtingen: oost, midden en noord.

En met aanpassing in het:
oosten kunt u uw boek dit jaar het beste eerst in een goud- of zilverkleurige envelop verpakken
oosten in een roodkleurige envelop
noorden in een blauwe of zilverkleurige envelop
en vervolgens onder de boom leggen.

In het westen, zuiden en zuidwesten zou ik dit jaar geen doelenboek neerleggen. Misschien heeft u dan in een andere windrichting een plekje achter een guirlande of een hele grote kerstsok waar het in past.

kat aan de kerstballenTip; kinderen hebben de neiging zich te vervelen in december bij guur weer.  Een wat-ik-later-worden-wil-en-hoe-ik-later-zijn-wil-boek met ingeplakte plaatjes kan dan het antwoord zijn. (Wel even extra papier en printerinkt inslaan.)

U heeft er geen kind meer aan en Santa leest tussen de regels door hoe hij de dreumes kan ondersteunen met zijn cadeautjes.

Uiteraard ligt het jaarlijkse doe-boek in de goede kleur dagelijks onder de kerstboom. En natuurlijk wilt u dagelijks uw nieuwe ideeën toevoegen.

Met het boek onder de kerstboom wordt “tijgeren” een hernieuwde bezigheid. Niemand kan zeggen dat u in de decembermaand uw figuur verwaarloost.


Deze TIP groeit


Ieder jaar wordt deze tip voor december aangevuld met de antwoorden op vragen die ik krijg om zo een steeds completer advies te kunnen geven met de jaarlijkse uitdaging voor de kleur van de kerstballen – en inmiddels alles wat bij kerst hoort – als middelpunt.

Het originele artikel was 610 woorden en inmiddels zitten we op het zevenvoudige.

Tijdens het najaar zal het artikel off line gaan om vervolgens halverwege november weer te verschijnen aangepast met de nieuwe jaargegevens voor het nieuwe kerstseizoen om u tijdig behulpzaam te kunnen zijn bij het samenstellen van uw versierplan.

Tijdens de Workshop Feng Shui Lifestyle versie najaar kunt u met uw plattegrond ter plekke alle adviezen verwerken om daarna precies te weten hoe u uw kerst kunt personaliseren en afstellen op uw persoonlijke wensen in combinatie met uw plattegrond.
Geregeld krijg ik het positieve verwijt trucjes te verklappen die ik zelden deel. Ach, gezelligheid doet wonderen.

Komt u er niet uit?

Wilt u dat ik uw december aankleding verzorg? Neem dan contact met mij op, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

Heel veel plezier en succes!

 


Ik heb voor u in de shop van Bol.com gekeken


En uiteraard kritisch; dus zonder giftige pijlvorming en kleuren die in een ander segment vallen dan hierboven beschreven. De uitzonderingen geef ik u duidelijk aan.
Ook hiervoor geldt dat het continue aangepast kan worden.

Echte kerstbomen:

Kunstbomen:

Alternatieve Kunstbomen:


Let op positionering i.v.m. giftige pijlen.

Transparante kerstballen en boomdecoraties

Zilverkleurige kerstballen en boomdecoraties

Goudkleurige kerstballen en boomdecoraties

Bronskleurige kerstballen en boomdecoraties

Rode kerstballen en boomdecoraties

Blauwe kerstballen en boomdecoraties


Let op: lichtblauw valt over het algemeen onder een ander Feng Shui kleursegment

Groene kerstballen en


Houten boomdecoraties


Let op: bij alle platte decoraties op de positionering i.v.m. giftige pijlen.

Kerstboomslingers

Kerstboomverlichting

Kerstboomstandaard

 


Zelf snuffelen via de zoekwidget:


4 reacties op “December styling- & kleuradvies 2019”

 1. Hartje17 schreef:

  Goedemiddag.

  We zijn benieuwd naar de kleuren van het jaar 2018.

  Volgend jaar is de kwelling van de Flying Star kua 5 in het Noorden.

  Vrgr,
  Hartje17

  • Mary-Rose schreef:

   Beste Hartje,

   Het is niet Kua 5 in het noorden in 2018, maar de “Yearly Visiting Star” 5 ook wel de 5 Yellow Star genoemd. Je punt is mij echter duidelijk.
   Om het helder te houden voor andere lezers; Kua vertegenwoordigt een ander Feng Shui begrip. Daarnaast wordt Kua 5 omgevormd en bestaat vanuit de pure substantie niet. Kijk even op mijn tip daarover: https://fengshui.knowvision.nl/tip/kua-berekenen

   Wat die jaarlijkse 5 ster aangaat; ieder negatief accent / Chi in de authentieke Feng Shui heeft ook een positieve kant. Zo ook voor de 5 Ster; het kan absoluut geen Ho Tu maken en behoeft op dat punt dus ook geen correctie met de “Monthly Visiting Star” of de “Lo Shu”

   Vanaf het einde van de Feng Shui herfst staat het advies voor kleur voor de kerstballen van 2018 online en tot je beschikking. Wees welkom.

 2. Marisca schreef:

  Handig en interessant artikel, dank je wel.

  Ik ga mijn kerstboom zeker in een oost of west hoek zetten, dan kunnen er lekker veel lampjes in.

 3. Lorene schreef:

  That’s 2 clever by half and 2×2 clever 4 me. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi