Augustus – een speciale Feng Shui maand

augustus start op de 2e

Het begin van de maand van de oosterse kalender verschilt van het begin van de maand van de westerse kalender. Augustus is daar geen uitzondering op. De oosterse 7e maand, augustus, begint op de westerse kalender op 8 augustus. Mensen die Feng Shui al langer kennen, zijn gewend aan dit fenomeen. Is Feng Shui nieuw voor u dan kan dat nog verwarring geven.

Wanneer is de maandstart belangrijk?

Bij het bepalen van de dierenriemtekens is het belangrijk voor de berekening van de persoonlijke Paht Chee van de 4 Pilaren, waarin het mandje van elementen gekoppeld is aan de kalender.

Bij het stileren en inrichten is het van belang bij de maandaanpassingen in een huis en bedrijfspand.

Bij het berekenen van de persoonlijke kracht van de dagen voor een huwelijksvoltrekking, opening van een bedrijf, het tekenen van een contract en het plannen van andere belangrijke evenementen is het belangrijk de maandwisselingen goed te calculeren.

Iedere maand heeft zijn eigen mandje aan elementen

Iedereen heeft daarmee te maken, of men nu wil of niet, want het is simpelweg de tand des tijds die hierin een rol speelt overeenkomstig met die van de wisseling van elementen bij het wisselen van het jaar. Klinkt wellicht ingewikkeld, maar het maakt de accuratie van Feng Shui uniek.

aAugustus, maand van de aapIedere maand heeft zijn eigen dierenriem

Zo is augustus de maand van de Aap. De Aap is het teken van Yang Metaal en daarmee is ieder jaar augustus een yang metaalmaand. Maar daar komt nog iets bij! Dit jaar is het een Houten Yang Metaalmaand, volgend jaar is dat een ander element.

Toch is er iets dat ieder jaar geldt voor augustus, want augustus is de maand van gene zijde oftewel de geestenmaand. Op westers niveau is het de oogstmaand. Ze lijken heel verschillend, maar is dat wel zo? Wat iemand zaait, gaat diegene oogsten. Dat geldt voor de westerse benadering, maar ook voor de oosterse. Alleen is het verhaal eromheen enigzins anders.

Het verhaal van augustus

Onze overledenen gaan naar een eigen plek / energie na hun heengaan. Wij komen daar niet en zij komen hier niet, maar in de augustusmaand krijgen ze de mogelijkheid hun “vakantiedagen” op te nemen. Dan mogen ze zich vrij bewegen tussen deze twee gebieden. Ze vieren feest! Ze genieten van heerlijke drankjes, maaltijden en bloemengeuren die alleen hier voorhanden zijn.

Uit respect voor wat zij aan onze ontwikkeling door de eeuwen heen hebben bijgedragen, de liefde die sommigen ons tijdens hun leven getoond en aangeboden hebben, maar ook vanuit het empathische voor wat wij niet kennen of vergeten zijn, bieden wij ze al die heerlijkheden aan. We geven ze de vrijheid tot feesten tijdens de nacht en verstoren hun feestvreugde niet.

Yang Feng Shui en yin Feng Shui

klok

Vanaf zonsondergang is de intrede van de yin tijd en die tijd behoort aan de overledenen tot aan de yang tijd, de tijd waarin de levenden in actie zijn om hun doelen te bereiken en hun dromen waar te maken.

De yang Feng Shui is voor de levenden, de yin Feng Shui onder andere voor de kerkhoven, dus de overledenen.

De yang tijd is actietijd (voor ons) en de yin tijd is rusttijd voor ons en tegelijkertijd de actietijd voor gene zijde in de augustusmaand.

Respect

Vooral tijdens de augustusmaand hebben wij respect te tonen voor de doden. Het maakt niet uit wat onze achtergrond is, daar wordt niemand minder van! In Feng Shui gaat het verhaal verder.

Vanuit de overlevering is het een goede geste fruit, een lekker sapje en de geur(stokjes) van bloemen buiten in de tuin te zetten, net voor aanvang van de yintijd. Al onze acties laten wij dan daar ook met rust! We halen het wasgoed weg voor een plagende geest ermee vandoor gaat of er een vreemd geurtje aan geeft.

We geven dat deel van de tuin rust! Respect! We bemoeien ons er niet mee! We gunnen hen hun feestje en vakantiemaand.

Meer overledenen tijdens de augustusmaand?

Er wordt beweerd dat er een piek is in de overlijdensstroom tijdens de augustusmaand. Het verhaal gaat dan dat overledenen de lijdensweg van hun geliefden hier op aarde niet kunnen aanzien en hen meenemen naar gene zijde.

Het zou dan met name om ernstig zieken gaan. Voor mij is dat niet aantoonbaar. Ik heb ernstig zieken in iedere maand zien heengaan. Dus is het een fabel? Dat mag! Is het geen fabel? Dat mag ook!

spookjeAan alle vakanties komt een einde!

Ook die van de geestenwereld! En dan is er weinig verschil tussen de levenden en de doden; we hebben allemaal genoten en willen niet naar huis. Voor hen sluit de toegangspoort naar het aardse, het levende. Ze hebben geen zin het af te sluiten en kunnen daar wat vervelend door worden.

Zijn wij niet respectvol met hen omgegaan, hebben wij de cadeautjes die hen geboden werden omgetrapt en misgund? Dan kunnen we daar last van krijgen. Immers, we gaan oogsten wat we gezaaid hebben en wel op een andere manier juist tijdens de augustusmaand. Er zijn verhalen bekend van mensen die op hersenniveau letsel opliepen en nooit meer hetzelfde werden. Is dat bijgeloof? Misschien wel, misschien niet, maar het blijft een sage over respect.

De dag van de Hungry Ghost

De dag van vertrek is altijd het zwaarste voor zowel de aardse als de hemelse vakanties. Dan is het uit met de pret. De koffer wordt gepakt en een laatste drankje geschonken.

wijnNu wordt het oppassen geblazen; blijf alcoholvrij!

De dag van de Hungry Ghost is een dag waarop wij levenden alcoholvrij blijven; compleet! Dus geen alcohol in het glas, in het ijs, in de medicatie, in …. wat dan ook!

De vakantieperiode eindigt op 5 september en dat is de dag van de gevreesde Hungry Ghost!

Iedere Feng Shui beoefenaar zal op Hungry Ghost alcoholvrij zijn en de omgeving waarschuwen als de enige dag in het jaar dat alcohol verboden is! Is het bijgeloof? Geen idee, maar ik wil er niet achter komen wat er gebeurt als ik er niet respectvol mee om ga en ben die dag zeker alcoholvrij!

 


opname
Feng Shui café: 22 augustus 2017 om 14:00 uur!

Stel vragen over dit artikel via het onderstaand reactieformulier en ze worden tijdens de uitzending behandeld.

 

 


 

De opname wordt later hier geplaatst.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Eén reactie op “Augustus – een speciale Feng Shui maand”

  1. Sylvia schreef:

    Wederom een boeiende blog. Dank je. Een gewaarschuwd mens telt voor 2! Ik vind het wat hebben al ben ik niet echt van de rituelen. Misschien toch maar voor het naar bed gaan een wierookstokje aansteken op balkon uit respect voor mijn familie die heen is gegaan. Het heeft wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi