Multifunctionele ruimte bouwen met Feng Shui

Onderstaande ervaring geeft de werkzaamheden, samenwerking en effecten bij de bouw van een heel aparte multifunctionele ruimte weer.

 


 

Feng Shui toepassing van een multifunctionele ruimte in een groot bedrijf.

 

Feng Shui calculaties voorafgaand aan de bouw van een multifunctionele ruimteToen ik in 2013 Mary-Rose Kolkman verzocht om in het bedrijf waar ik werk een aparte multifunctionele ruimte met tentoonstellingsruimte in te richten, had ik wel verwachtingen, maar geen vermoeden dat het resultaat en de effecten zo positief en indrukwekkend zouden uitpakken.

Het gaat om een commandocentrale in een marineschip, waar de allernieuwste systemen worden gedemonstreerd. Niet alleen de centrale zelf, maar ook de omgeving is aangepast op een manier, die velen heeft doen verbazen en een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Daarbij komt dat er een zeer klein budget beschikbaar was.

Het hele project is door Mary-Rose Kolkman ingepland, onder haar leiding uitgevoerd, alle attributen door haar uitgezocht, de budgetbewaking door haar gedaan (binnen budget gebleven en op tijd)!

Het hele project is in fasen gegaan. Ik was interface met het bedrijf, heb contacten gelegd en vele hand- en spandiensten verleend.

 


De fasen:

Het plan.

Het idee en plan werd door Mary-Rose uitgewerkt en voor goedkeuring voorgelegd aan een verantwoordelijke projectleider. Eerst de binnenzijde commandocentrale, daarna de buitenkant, het schip en de kade).

Op zoek naar mogelijkheden.

Ruimte uitzoeken binnen alle mogelijke locaties op het terrein, daarna opmeten en foto’s maken, zodat nauwkeurig ingepland kon worden waar wat komt en hoe groot dat is.

Regelen van een “Crew” voor de bouw en aanschaf van bouwmaterialen.

De crew werd rechtstreeks aangestuurd door Mary-Rose, wat de communicatie soepel deed verlopen. De bouwmaterialen zijn zeer scherp ingekocht en er is veel bestaand materiaal gebruikt om de kosten zo laag mogelijk te houden.

De bouwfase.

Binnen korte tijd is alles gerealiseerd, door een goede planning en regelmatige persoonlijke check op de “bouwsite” door Mary-Rose. Aangezien de plannen voor de bouw van een “schip” nog geheim waren, werden medewerkers die wilden gaan kijken “soepeltjes” buiten de deur gehouden.

De crew.

Omgang met de “crew” tijdens de bouw was zeer prettig. Er werd lunch geregeld en we aten samen buiten in het zonnetje, terwijl er ondertussen werkoverleg plaatsvond. Door deze prettige samenwerking waren de timmermannen, electriciens en anderen bereid om hun beste beentje voor te zetten en ook wat langer door te gaan, mocht dat nodig zijn voor de planning.

Aanschaffen van nieuwe attributen.

Dit gebeurde meestal tegen een lage kostprijs. Mary-Rose gaat zeer creatief om met het aanschaffen en aanpassen van attributen, steeds met een stijlvol resultaat.

Dit gaat tot in de fijne details door, zoals toplicht, rode en groene zijlichten, reddingsboei, stuurwiel, brugdisplays, rode verlichting en een heuse vlag op zowel de boeg en als het achtersteven, compleet met een ventilator die voor het wapperen zorgde.
Iedere bezoeker had het erover!

Speciale effecten, door getalenteerde mensen gerealiseerd.

Uit het netwerk van Mary-Rose zijn een aantal getalenteerde personen uitgenodigd om hun bijdrage aan het project te leveren.

Enkele resultaten:

  • een levensecht geschilderde leuning, (waar mensen regelmatig naar grepen);
  • een houten schip (zijkanten van pallets gemaakt), zo goed geplamuurd en geschilderd, dat iedereen dacht dat het metaal was;
  • een enorme panorama achtergrond van een haven, gerealiseerd op behang; passende verlichting met straatlantarens die de indruk gaven ’s avonds op de kade te staan;
  • speciaal uitgezochte planten, die (bij alleen speciaal kunstlicht) toch goed groeien
  • en professionele belettering van het zij-nummer (het laatste spontaan gedoneerd door een andere manager, die op de hoogte was).

Het aankleden van de “bemanning”.

De “bemanning” (etalagepoppen) op de brug moest nog van marine uniformen voorzien worden.

Rondvraag bij ex-marine mensen leverden positief antwoord op, met één voorwaarde: de uniformen moesten beveiligd worden tegen diefstal.

Na overleg met de timmerman heeft Mary-Rose beveiliging laten aanbrengen en konden de vier “bemanningsleden” op de brug van uniformen worden voorzien.

Wat zou het afdelingshoofd wel zeggen?

Iedereen was bang dat hij zou ontploffen bij het zien van deze bijzondere creatie. Maar er gebeurde iets heel anders:

Hij feliciteerde en bedankte Mary-Rose voor een fantastisch resultaat!

Regelmatig ging hij ’s avonds in deze ruimte zitten om van het resultaat te genieten.

Toen hij afscheid nam voor een nieuwe positie in een andere vestiging, besloot het personeel zijn afscheid in deze multifunctionele ruimte te doen. Een uitstekende keuze!

Wat zeggen de klanten?

De internationale klanten die op bezoek kwamen waren allemaal enthousiast.
Opmerkingen als “They built a bloody Frigate” en “Hier sollte man Kontrakte unterschreiben” geven een indruk daarvan.

Meerdere toepassingen.

Deze multifunctionele ruimte werd ook vaak gebruikt om een leerspel over logistiek te spelen, met zowel klanten als interne medewerkers.

De lange tafels met banken, die op het terras op de “kade” stonden, waren daar speciaal voor ingericht.

Het afdak erboven gaf een gezellige indruk, terwijl de bar ernaast mogelijkheden bood om koffie in te schenken.

Spontane bijdrage.

Een bewaker gaf een spontane bijdrage in de vorm van enkele vissen en zeesterren, die op papier waren uitgeknipt en ’s nachts in het “water” en op de stenen aan de kade waren gelegd.

Een bijzonder leuke herinnering om dit ’s morgens te ontdekken!

 


Terugkijkend ben ik blij dat Mary-Rose bij dit project betrokken is geweest.
Zonder haar was het nooit zo’n enorm succes geworden! Zo “buiten de gevestigde manier van doen” was anders niet mogelijk geweest in een bedrijf met een heel eigen cultuur.
Alle lof voor deze topprestatie!

 

T.J. Müller, Hengelo.

Customer instructor
Thales Nederland

 


Multifunctionele ruimte met schip via Feng Shui gebouwd

Samen hebben we het gefixt!

 

Meewerkende en / of aanleverende externe bedrijven:

 

 


 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bent u geïnteresseerd in Feng Shui, neem dan eens contact met mij op of schrijf u in voor onze tips.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi