fbpx

7. Fashion Chi & mode

Na het lezen van de blog: Fashion Chi van Mary-Rose, had ik als eerste reactie, “yes dit wil ik” en dat zou ik inderdaad willen. Wie weet kan ik binnenkort mijn eigen mode creëren.

mode in schoenenDe andere kant van de medaille was dat er op een knopje werd gedrukt en niet zo een klein beetje. Toen ik als 14 jarige meisje in Nederland kwam wonen was ik zo blij toen ik hoorde dat ik geen schooluniformen meer hoefde te dragen. Dus de eerste dag naar school liep ik op hoge hakken, jurk aan, sieraden, make-up, haar losjes (lang haar moest altijd in een knot of een staart), het tegenovergestelde van wat ik altijd had gedaan. Wat een vrijheid. Heerlijk.

Ik mocht helemaal mezelf zijn.

We komen op school en ik keek mijn ogen uit. Alle scholieren liepen op gympen, hadden spijkerbroeken aan, geruite blouses en T-shirts. Ik keek geschrokken mijn moeder aan en haar blik was net zo vol afgrijzen als mijn gevoel.
Tijdens ons gesprek met de schooldirecteur hebben we het benoemd over kledingcode.

Hij was zich niet bewust van de mode code op school.

mode en spijkerbroekenToen keek hij naar buiten en het was alsof hij voor het eerst de schoolplein zag. Ja, uhm, ik weet niet, nee, echt niet, ja iedereen mag dragen wat ze zelf willen. Ja dit zal de mode zijn.
Die arme man wist niet wat hij ermee aan moest doen.

Vanaf dat moment heb ik mezelf voorgenomen dat ik niet met het grote gross mee gaat lopen. Ik heb echt nooit een broek gedragen naar school als heimelijk protest want ik wilde mij unieke zelf zijn!

Nu, jaren later hierop terugkijkend vond ik mezelf heel dapper want ik was een verlegen meisje en ik kon amper Nederlands praten en dan blijkt dat er toch een rebel in mij zat. Blijkbaar toch een echte puber! Dwars tegen de trend van de mode in.

Toen ik de blog las, kwam het schrikbeeld naar boven dat Mary-Rose nu gaat bepalen wat ik mag gaan dragen. Stel je voor dat ik nooit meer paars, magenta en turquoise aan mag doen. Nee dat vind ik toch best lastig. Maar ja, misschien ben ik nu voor niets aan flippen want we weten nog helemaal niet welke elementen bij mij horen.

Ik besluit Mary-Rose te vragen wat ik met dit gevoel kan doen.

Gelukkig ik mag het nog steeds dragen!! Wat een opluchting. Zij legt uit dat er soms van die dagen zijn dat bepaalde elementen sterk kunnen zijn voor mij en dat het dan verstandig is daar rekening mee te houden. Oké, logisch. Andere dagen zal dat zeker geen punt zijn. Het is ook goed mogelijk om nieuwe combinaties te maken waardoor het dan misschien niet helemaal volgens de berekening is maar nog steeds 600% beter is.

Haha, die houden we erin.

Later in de vlog bij dit blog – rijmt ook nog! – legt Mary-Rose nog meer uit dat tegen de tijd dat je zelf een berekening heb dan ben je er ook aan toe om dit door te laten werken in je garderobe en je eigen persoonlijke invulling van de mode.

Nou daar kan ik mij wat bij voorstellen.

Heren horlogeIk ben van nature best geduldig, maar, als ik vermoed dat als ik een paar aanpassingen verricht in mijn huis of wat dan ook en dat zou een positieve invloed kunnen hebben, dan vrees ik dat er dan een ongeduldige wezen naar boven komt en die wil dat het NU gebeurt.

Gelukkig merk ik dat Mary-Rose dat heel goed in de gaten heeft en is ook heel bewust bezig dat informatie in stapjes naar iemand toe komt. Als je teveel in één keer zou veranderen, zou er juist chaos kunnen ontstaan, zeker als je eerder verkeerde ” Feng Shui”  hebt gedaan.

Zoals zij ook in de vlog zegt, je onderbewustzijn heeft even tijd nodig om mee te gaan in de aanpassingen. Grappig eigenlijk want soms gebeuren er dingen waar ik met mijn verstand niet bij kan maar mijn onderbewustzijn weet dat het goed is voor mij!

Duidelijk er is een tijd voor alles en “moet” ik kennelijk nog meer geduld hebben maar dan….ja dan….

ga ik shoppen met Mary-Rose!

Groetjes,

Sylvia


Dit is de 7e pagina in Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia, eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van cursisten.

Samen organiseren wij diverse Feng Shui evenementen; ze wil absoluut niets missen. Een heerlijke samenwerking!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Feng Shui Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.


Feng Shui dagboek van een leekEr zitten meer pagina’s in Sylvia’s “Feng Shui Dagboek”

Onderaan het eerste pagina van het dagboek vindt u de linken naar alle verschenen pagina’s.

<—- naar de start van het Dagboek