fbpx

2. Eerste evenement

Organisatie Feng Shui evenementEindelijk was het zover; ons eerste Feng Shui evenement!

Met een klein groepje zaten wij in het atelier en hingen wij aan Mary-Rose d’r lippen. Er kwam zoveel informatie over ons heen wat zo interessant was – en zo logisch leek – maar dan zou het geen Feng Shui heten, volgens mij, als het echt zo simpel in elkaar zat.

Nee, daar zit wel degelijk heel wat meer onder het oppervlakte dan je kunt bedenken. Als ik in mijn enthousiasme zei “dus dan…..” dan begon Mary-Rose te lachen want nee, dan was dat wel afhankelijk van een persoonlijke berekening.
Tja, dat werd duidelijk een volgende stap.

Nu eerst deze middag

Ik ben Os en mijn kinderen zijn Rat en Haan. Blijkbaar zijn wij onderling goede vriendjes van elkaar en dat klopt ook. We kunnen het heel goed samen vinden. Ook heel herkenbaar de karaktertrekken van ieder.

4 pillarsNatuurlijk hebben we het over de 5 elementen gehad, want dit is de basis van Feng Shui. Water, vuur, metaal, hout en aarde. Hoe die elkaar versterken maar ook hoe ze elkaar afzwakken. Dat was heel boeiend. Metaal kapt hout. Ja logisch. Dus als jij een hout type bent en je partner metaal kan dat wel eens lastig zijn. Daar kon ik mij helemaal in plaatsen.

Gelijk vroeg ik mij af of je via Feng Shui kunt zien of je nieuwe partner wel geschikt is voor je. Kun je wel zien of je compatable bent met elkaar? Dat lijkt me wel erg fijn om dat eerst te testen.  Elke relatie is moeilijk maar als je ook nog de elementen tegen je hebt, hoe ga je het voor elkaar krijgen.
Hetzelfde geldt als je beide Haan bent. Daar zal je zeker goede afspraken met elkaar moeten maken want je kunt niet allebei de baas van het kippenhok zijn.

En warempel dit kan.

Mary-Rose kan een duo-berekening maken, waarbij in de berekening van beide personen dan vergeleken wordt of ze op de lange termijn met elkaar op kunnen schieten, of niet. Voor mij persoonlijk was dit goed nieuws. Na een heftige relatie heb ik duidelijk koude voeten gekregen en durf echt niet zo in het diepe te springen. Met deze kennis in mijn achterhoofd zou ik misschien toch nog het gokje willen wagen.

Toen kwam de Peach Blossom voorbij.

Een onderdeel dat te maken heeft met een nieuwe partner aantrekken of juist je relatie versterken. Nou, dit was ook echt lachen. Ik kan een rode paard in de zuidhoek van mijn slaapkamer plaatsen. We hebben echt zo gelachen hierover. Geweldig!

Op naar een rood paard. Dus geen prins op een wit paard. Eventueel mag ik ook letterlijk mijn rode paard versieren met glitters enz. al wordt dit verder uitgelegd in een andere workshop. Want alles heeft uiteindelijk weer te maken met…. die persoonlijke berekening.
Ik wil een keukenprins dus dan maar een koksmuts op de rode paard zetten?

Dit jaar kan mijn jaar zijn om een nieuwe partner te ontmoeten, volgens de Flying Stars. Ik ben benieuwd. Misschien toch maar gauw een rood paardje kopen en een koksmuts, maar dan heel klein voor mijn paardje!

Als afsluiting van dit eerste evenement hebben we een rondje gelopen door mijn atelier.

Zo liet Mary-Rose zien dat mijn deur goed wijd open zou moeten staan, zodat de Chi binnen kan komen vanaf de voordeur. Planten in de gang om de Chi te sturen! En o ja, mijn koffietafel verhuizen, zodat er meer ruimte is wanneer je binnenkomt. Dat had met nog meer te maken, maar wat was dat ook al weer?

En dan de giftige pijlen – ik heb een rechthoekige toog met haakse hoeken en dat veroorzaakt een slechte Chi voor de mensen die daar schilderen. Daar mag dus iets aangedaan worden.

kompasVerder gekeken naar de windrichtingen.

Natuurlijk kunnen wij niet uitgebreid hiermee aan de gang tijdens dit evenement. Trouwens, ik heb (nog) geen persoonlijke berekening, dus we gaan er even van een neutrale stand uit en ik word geadviseerd om mijn windgong in de zuidhoek te hangen en potjes met water weer in een andere windrichting.

Ik heb mijn huiswerk en ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren! Een nieuw evenement wordt gepland….

Groetjes,

Sylvia


Dit is de 2e pagina in Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia is de eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van haar cursisten.

Samen met Sylvia organiseer ik diverse Feng Shui evenementen, ze wil niets missen. Heerlijk om mee samen te werken!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.


Feng Shui dagboek van een leekEr zitten al meer pagina’s in Sylvia’s “Feng Shui Dagboek”

Onderaan het eerste pagina van het dagboek vindt u de linken naar alle verschenen pagina’s.

<—- naar de start van het Dagboek