fbpx

3. Aanpassingen atelier

planten met grote bladeren voor het atelierIn mijn atelier ben ik gelijk begonnen met het uitvoeren van de adviezen van Mary-Rose die zij tijdens het eerste evenement heeft aangereikt.

Twee planten werden gekocht met grote bladeren.
De deur wordt steeds helemaal opengezet.
De windgong wordt in het zuidhoek gehangen.
4 blauwe bekers met water worden op de richel gezet op het noordoosten.
De tafel wordt in de nis gezet.

Vaak is de eerste gedachte het beste

Het grappige was, dat ik oorspronkelijk zo de tafel wilde neerzetten maar toen ik mijn koffie apparaat niet in de keuken kon plaatsen heb ik de tafel op een compromis-plek geplaatst. Zo zie je maar weer dat je altijd je eerste gevoel moet volgen.

In het atelier hebben we heel wat gesprekken gehad over Feng Shui. Heerlijk om zo ieders mening te horen. Iedereen vond het wel fijn binnenkomen zo en dat is ook wat waard.

Sinds ik met Mary-Rose aan de slag ben gegaan, zag ik eind april dat ik 11 nieuwe klanten had terwijl het jaar daarvoor had ik 12 in het hele jaar. Duidelijk dat de tij aan het keren is en dat is wel zo aangenaam.

Ik wacht af wat de volgende stap zal zijn.

Tegenslag

Mijn vurige wens om een persoonlijke berekening te kunnen laten maken gaat voorlopig niet in vervulling, want ik weet niet hoe laat ik geboren ben. Ik baal er enorm van want ik weet zeker dat zo’n berekening veel informatie zal hebben voor mij. Misschien hou ik mijzelf voor de gek maar ik heb het sterke gevoel dat er iets uitkomt waarom het logisch is dat de zaken niet lopen zoals ik het graag zou willen.

Mary-Rose ziet al in mijn woning dat er veel niet klopt met sowieso mijn Kua berekening. Deze berekening hebben we gedaan tijdens een Feng Shui middag. Het enigste kijkrichting die goed was, was mijn slaaprichting. Nou dat is wel erg fijn in ieder geval.

Om echt grote wijzigingen te gaan doen, hebben we toch mijn berekening nodig. Gezien de heftige periode die achter mij ligt is Mary-Rose ook heel voorzichtig en zou het niet verstandig zijn om mijn hele woning in een keer helemaal te veranderen. Dat zou voor meer ellende kunnen zorgen omdat mijn bewustzijn en onderbewustzijn een grote stap moet maken voor de aanpassingen.

Nu ben ik op zich een geduldig mens maar, nu merk ik dat mijn geduld een beetje opraakt omdat ik al zo lang pech hebt gehad en me een slag in de rondte werk om te redden wat er te redden valt. Ik wil nu gewoon succes.

Geduld? Oef!

Mijn geduld wordt hiermee zó duidelijk op de proef gesteld….
Ik moet maar accepteren dat het blijkbaar nu niet de tijd is om alles aan te passen en Feng Shui ultiem te maken. Het is een overtuiging van mij dat alles gebeurt voor een reden. Ja of dat een goede overtuiging is, weet ik niet. Het geeft mij rust en berusting. Met de tijd komt de oplossing.

Om mij heen zie ik anderen die de berekening hebben en ik zie dat ze blij zijn met de informatie en extra tips die zij krijgen van Mary-Rose.

Blij en dankbaar dat ik in februari Mary-Rose heb ontmoet zie ik dat in ieder geval ik iets goeds heb gebracht voor deze mensen en het atelier. Een keer in de maand hebben wij een Mindset Workshop KnowVision (ook van Mary-Rose) en dat doet mij en de anderen veel goeds. Al is het nu niet mijn tijd om de antwoorden te krijgen, ben ik blij dat ik van dienst bent voor anderen. Mijn tijd komt!

Feng Shui attributen in het atelier

Feng Shui Wu Lou by Sylvia te Braake

Tijdens een Feng Shui evenement legt Mary-Rose uit welke symbolen je kunt gebruiken om de negatieve Chi te keren. Er zijn allemaal verschillende beelden en hangertjes in verschillende materialen. Voor elk probleem een oplossing.
Mary-Rose heeft wel de voorkeur om de oplossingen te vinden in je eigen spulletjes, maar soms kan het dat je het niet in huis hebt.

Zo kwamen wij op het idee om het voorwerp, de Wu Lou, te gaan schilderen. Dat zou heel goed zijn om op mijn noordwest muur in het atelier te hangen. Dit heeft met mijn gezondheid te maken en aangezien ik een vervelende darmontsteking  en een auto-immuunziekte heb, wil ik alle hulp aannemen.

Die heb ik dan ook gemaakt; in goudverf. Uiteindelijk blijkt dat ons brein het verschil niet weet tussen iets geschilderd of iets echts. Dan is dit een leuke oplossing. Elk jaar kan ik het op een ander muur hangen – naar gelang waar het nodig is. Het heeft vast iets te maken met de Flying Stars??

Om mijn gezondheid nog te versterken heeft Mary-Rose een kruidenmengsel gemaakt en in een Wu Lou gedaan die naast mijn bed staat. Als je zo last hebt van intense vermoeidheid als ik heb dan pak je alles aan.

Nu geduld hebben en kijken wat dit gaat brengen voor mijn gezondheid.

groetjes,

Sylvia


Dit is de 3e pagina in Sylvia’s Dagboek van een leek!

Sylvia is de eigenaresse van Atelier Kunstig Art, waar intuïtief schilderen een extra dimensie mag toevoegen aan de levensstijl van haar cursisten.

Samen met Sylvia organiseer ik diverse Feng Shui evenementen, ze wil niets missen. Heerlijk om mee samen te werken!

Om op de hoogte te blijven van toevoegingen van het “Dagboek van een Leek” en de evenementen, adviseren wij u zich te registreren voor alle nieuwtjes.


Feng Shui dagboek van een leekEr zitten al meer pagina’s in Sylvia’s “Feng Shui Dagboek”

Onderaan het eerste pagina van het dagboek vindt u de linken naar alle verschenen pagina’s.

<—- naar de start van het Dagboek