fbpx

Cursus Elementen

Goud - een belangrijk gegeven in de authentieke Feng ShuiBij Feng Shui draait het allemaal om de elementen:

  • Water
  • Hout
  • Vuur
  • Aarde
  • Metaal

Het maakt niet uit of we het over de persoonlijke invullingen, het huis, het bedrijf of de kleur van een object hebben, het draait allemaal om de elementen.

 

Water als onderdeel van de kunde van "Wind & Water"; Feng ShuiWat wel en wat niet?

Wanneer u uw bekrachtigende elementen krijgt voorgerekend, wat komt dan binnen uw mogelijkheden en wat kunt u het beste er buiten laten?

  • Wat is daarbij de invloed van de jaarelementen?
  • Hoe zit het met de kledingkeuze? De accessoires?
  • Welke meubels ?
  • Waarom dat advies voor behang, dekbedovertrekken, lampen, tuinaanleg en vloerbedekking?
  • En…. hoe is dat voor uw medebewoners?

Het is een prachtige uitdaging de diversiteit van de mogelijkheden te leren waarderen, zodat u de vrijheid heeft de materie van de Feng Shui net zover te bestuderen en door te voeren als u wilt en bij u past.

 

De kleuren elementen in Feng Shui Wu Louelementen zijn de basis

In het westen zijn wij er niet mee opgegroeid en de logica lijkt in het begin ver te zoeken. Uiteindelijk blijkt het een wiskundig benaderbare basis te vertegenwoordigen die absoluut simpel, maar regelmatig ver van gemakkelijk is. M.a.w. het is zo simpel dat het moeilijk  is, omdat wij moeilijk denken.

Het is wat het is

Vergeet de westerse “Ja, maar….”-modus; het verandert simpelweg niet. Het is aan ons de creativiteit te ontwikkelen om met onze wensen om te gaan en eigen foefjes te ontwikkelen. Net als de oosterling die via de cultuur de elementenleer met de paplepel toegediend krijgt.

 

Water; het vloeibare goud dat we niet kunnen vastpakken - Feng ShuiSpelen met de elementen geeft vrijheid

Niets is zo veranderlijk als de tijd. Nieuwe tijd = nieuwe elementen. Dat geeft mogelijkheden voor de inrichting van woning en werk; garderobe en accessoires, auto en boot. Dan is het handig wanneer wij weten HOE, WAT, WAAR, WANNEER en WAAROM.

Wij volwassenen doen er langer over

Als kind leren we ons dingen aan die we als bejaarde nog steeds met de ogen dicht kunnen; zoals het strikken van de veters.
Ons zit de tijd dus tegen wanneer wij als volwassenen de elementenleer eigen willen maken. Vandaar dat u deze cursus tegen gereduceerd tarief net zo vaak mag herhalen als u nodig vindt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren